Šta je novo?

Problem sa HD3850!

Gadoguz

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2007
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 & Thermalright Assassin Spirit 120 PLUS V2
Matična ploča
GIGABYTE B450 Aorus Elite (rev. 1.x)
RAM
XPG GAMMIX D35 32GB (2x16GB) 3200 MT/s CL16
GPU
GIGABYTE RX 6600 EAGLE 8G
Storage
WD Green M.2 240GB, Seagate BarraCuda 1TB 7200
Zvuk
HyperX Stinger S 7.1, Turtle Beach Recon 200
PSU
XPG PYLON 750W
Kućište
XPG VALOR MESH, Lian-Li 120mm fans
Monitor
iiyama GB2470HSU-B1
Miš & tastatura
ASUS TUF M3, GLORIOUS GMMK 2 Compact + GMMK Numpad
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 9A
Pametni uređaji
KOSPET TANK T2 Smartwatch
Pristup internetu
  1. Optički internet
E ovako moj problem je sledeci....

Posedujem graficku PEAK ATI HD3850 256MB 256bit Deafault taktovi su 670/830 kad je malo OC 700/900 u igricama zablokira posle nekoliko minuta...
Da napomenem da mi se ovo pocelo desavati prije 15-tak dana... a prije je normalno radila i na 720/920!!!!

Ostale komponente su:

Intel [email protected]
ASUS P5B (Vdroop mod)
2x1GB Kingmax@940
MS Gold 400W
HD 160+250 GB
Peak HD3850 256MB 256bit (bios moded)

Hvala svima unapred na odgovorima.:n_klanja :

pozz.

Dosta toga imas na tom MS Gold-u od 400W.Pa jos i pomalo vmod-ovano i klokovano.Mozda i napajanje moze biti krivac...neko vreme se borilo sa tim pa sad posustaje...Dobro bi bilo da je to...a ne kartica.

Bios moded? Hmmmmm....moze biti to.

Hvala svima na odg. promijenit cu napajanje pa javljam rezultate.

pozz.

E ovako danas sam promijenio napajanje sad je Codgen 500w i problem je ostao isti, stim da sad kad upalim komp. zvucnici proizvode neki cudan zvuk, nalik sustanju samo 100 puta gore!

Sta sad radim?

I da napomenem da graficka ima 2 konektora za napajanje, a ja sam je prikopcao samo na jedan?

:mad::mad::mad::mad:

EDIT: DIT: Evo sam sam jos jednu stvar skontao, kada se igrica zapuca, cooler na grafickoj radi na 0.0% ja vijerujem da je to uzrok!!!!

Poslednja izmena:
E evo problem sa grafickom rijesen, svatio sam da blokira samo u Test drive unlimited, a ostale igre radi i na veceim frekvencijama,

Ostaje mi jos samo problem sa zvukom!!!!!

Pozzz. Evo mene opet:d,

Danas sam promenio napajanje. Sad je CoolerMaster 460W, Posto mi se problem ponovo poceo javljati prije par dana(A sada je isto prisutan i sa novim napajanjem) :S:, samo sada kad igram posle izveznog vremena slika bljesne i izbaci mi problem....nesto kao grska udrajverima i onda me vrati na destkop, sta sad da radim.....?

Hvala svima unapred na pomoci:wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Vijerujem da sam dosadan, ali stvarno me izludjuje ovaj problem, pa bih molio nekoga za pomoc...!?
:wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
1. DriverCleaner, pa onda instaliraj nove drajvere.

2. Ako to ne upali, testiraj memoriju (memtest86 sa bootabinog CDa/USBa/Floppy-a).

:wave:

EDIT: A sta si tacno modovao u tom BIOSu? Ako su samo klokovi onda OK, ako je jos nesto vrati original BIOS...

Poslednja izmena:
1. DriverCleaner, pa onda instaliraj nove drajvere.

2. Ako to ne upali, testiraj memoriju (memtest86 sa bootabinog CDa/USBa/Floppy-a).

:wave:

EDIT: A sta si tacno modovao u tom BIOSu? Ako su samo klokovi onda OK, ako je jos nesto vrati original BIOS...

Modovao sam klokove i voltaze(ali po uputstvu),

Hajde pokusat cu ovo sa DC i memtest pa javljam rezultate.

Hvala.

Modovao sam klokove i voltaze(ali po uputstvu),

Hajde pokusat cu ovo sa DC i memtest pa javljam rezultate.

Hvala.

Instalirao sam nove drajvere, one sa CD od graficke...ali problem je ostao,
jos samo da probam sa memtestom...

Pobaj sa poslednjim drajverima,prethodno pusti par puta driver clener.Ne znam,meni to dosta mirise na problem sa drajverima,narocito ako si neposredno pre uocavanja prvih nestabilnosti u igrama menjao iste...Ako nisi,onda moze svasta da bude.Pokusaj da se 100% uveris da problem nije softverske prirode pa tek onda pocni sa zamenom komponenti.Neka ti ne bude tesko da ponovo instaliras OS ili makar samo drajvere...

Meni mirise da je previse zategnuo klokove kad je modovao bios.

Ma klokovi su malo zategtuni 700/900 a i voltaza je podignuta....

samo nekad se zna desti da igram 2min a nekad 15 pa izbaci iz igre....

Ajd' vrati originalni BIOS, da ne nagadjamo bezveze. Koliko dugo je uopste kartica radila sa tako modovanim BIOSem? Ne valja ako se zapucava, a fan prestaje da se vrti...
I u vezi konektora za napajanje - imas 2 a prikljucio si samo jedan?

Ajd' vrati originalni BIOS, da ne nagadjamo bezveze. Koliko dugo je uopste kartica radila sa tako modovanim BIOSem? Ne valja ako se zapucava, a fan prestaje da se vrti...
I u vezi konektora za napajanje - imas 2 a prikljucio si samo jedan?

Pa radila je neko vreme... a na karticu je prikljucen 6-pinski konektor, dosao je uz novo napajanje CoolerMaster 460W.
a pikusat cu vratiti stari bios, pa javljam rezultate.

Stari bios vracen....sada zablokira nakok minut igre:wall::wall::wall:

Obori malo procesor i memoriju pre nego što nastaviš sa testovima i čišćenjem driver-a, čisto da budeš siguran da nije do njih.

Ako je to ovaj ja tu ne vidim 2 konektora za struju.
Ja mislim da je tebi grafička otišla.

Instalirao sam ATI tool, a izbrisao Riva tuner, ali kada ga pokrenem klokovi su skroz spusteni a kada pokusam da ih malo povecam, sve se vrati na deafault, isto mi se desava i kada klokujem iz drajvera...samo mogu klokovati iz RIVE

i jos da napomenem kada su klokovi Deafault 670/830 igra zablokira posle pola sata...

Cekaj, cekaj... Kakav kabl sa dva izlaza? Imas adapter za dva molexa iz napajanja (sa dve grane) u jedan 6pin konektor koji utaknes u graficku. Ako ti imas dva 6pin konektora na samoj grafickoj, oba treba da su povezana na napajanje - direktno ili preko adaptera...

Instalirao sam ATI tool, a izbrisao Riva tuner, ali kada ga pokrenem klokovi su skroz spusteni a kada pokusam da ih malo povecam, sve se vrati na deafault, isto mi se desava i kada klokujem iz drajvera...samo mogu klokovati iz RIVE

i jos da napomenem kada su klokovi Deafault 670/830 igra zablokira posle pola sata...

ne trebas brisati Rivu, niti klokovati iz ati tool-a...
da bi utvrdio da li ti je sa hardverom sve u redu, vrati sve na def (cpu, mem...) i naravno stari bios na grafu, i nemoj je klokovati...onda prvo pogledaj smart ocitavanja hdd, npr sa everestom...zatim pokrenes ati tool i onu cupavu kocku, ako ti ne prijavi greske u roku od nekih sat vremena onda je grafa vjerovatno ispravna...zatim pokrenes orthos pa provjeris cpu...pa gold memory za test memorije... napominjem jos jednom da sve vratis na def vrijednosti, pa da tek onda radis testiranje...
ako svi ovi testovi budu u redu, onda ide reinstall sistema...
moj pik je da ti je win ''eban...

@ mitarus

na toj kartici nema 2x 6pin konektora... vjerovatno je mislio na 6pin=2x molex kabl

Poslednja izmena:
Cekaj, cekaj... Kakav kabl sa dva izlaza? Imas adapter za dva molexa iz napajanja (sa dve grane) u jedan 6pin konektor koji utaknes u graficku. Ako ti imas dva 6pin konektora na samoj grafickoj, oba treba da su povezana na napajanje - direktno ili preko adaptera...

Ne imam samo jedan 6-pinski konektor.;)

ne trebas brisati Rivu, niti klokovati iz ati tool-a...
da bi utvrdio da li ti je sa hardverom sve u redu, vrati sve na def (cpu, mem...) i naravno stari bios na grafu, i nemoj je klokovati...onda prvo pogledaj smart ocitavanja hdd, npr sa everestom...zatim pokrenes ati tool i onu cupavu kocku, ako ti ne prijavi greske u roku od nekih sat vremena onda je grafa vjerovatno ispravna...zatim pokrenes orthos pa provjeris cpu...pa gold memory za test memorije... napominjem jos jednom da sve vratis na def vrijednosti, pa da tek onda radis testiranje...
ako svi ovi testovi budu u redu, onda ide reinstall sistema...
moj pik je da ti je win ''eban...

@ mitarus

na toj kartici nema 2x 6pin konektora... vjerovatno je mislio na 6pin=2x molex kabl

Vratio sam graficku na Deafault i igrao sam oko 1:20min bez problema?:trust::trust::trust:

Poslednja izmena:
Povecao sam GPU na 720/ mem ostavio na deafault i testirao sam 21min bez greske...
sada cu malo pocecati mem. pa testiram.

EDIT: 750/830 cim sam usao u igricu slika se zalidila, i nakon par sekundi Displey driver error:mad:

Da li je ovo los primerak ili sta...

Poslednja izmena:
Vrh Dno