Doktor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.03.2006
- Poena
- 660
mana je sto je software sporije resenje u odnosu na hardware-sko
Razlika je samo u tome sto ce biti mnogo jednostavnije raditi customization takvog engine-a jer ce ceo biti u C++, a ne malo shaderi malo C++ malo asembler, malo CUDA, itd.
druga stvar je da microsoft to ne bi dao... Microsoft kontrolise Direct3D API i ne verujem da bi tako lako digo ruke od istog jer je to jedan od razloga zasto ljudi koriste windows.
Ja mislim da vi svi strasno potcenjujete softverski renderer bez razloga. Neke od najboljih igara ikada su bile uradjene skroz softverski jer 3D nije ni postojao u to vreme u onom smislu u kom postoji danas.
Takodje gresite sto mislite da je to teze nego DirectX -- pa i za Larrabee ce neko napisati engine koji ce drugi koristiti kao sto danas koriste Crytekov engine, UT3 engine, Quake engine, etc. Razlika je samo u tome sto ce biti mnogo jednostavnije raditi customization takvog engine-a jer ce ceo biti u C++, a ne malo shaderi malo C++ malo asembler, malo CUDA, itd.
Jedini nacin da neko napise softwareski rasterajzer ili sta vec je da intel objavi source svog sto ne bi bilo prijatno za intel jel bi odali puno tajni..
Informacije koje sam off the record, iz razgovora, dobio od inženjera iz Intela, a koji stalno pominju da je "larrabee is about legacy"...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari