Šta je novo?

Pitanje vezano za Command Prompt

zizu013

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2007
Poena
319
Da li neko zna kako mogu poslati poruku preko CMDa drugoj masini naravno ako je u mrezi. Uspeo sam to da uradim ranije samo nisam obracao paznju koju komandu sam kucao. Secam se da je isla komanda pa onda valjda tekst poruke i na kraju ime racunara ili njegova adresa nesecam se tacno. Ako neko zna bio bih mu zahvalan

NET SEND IME_RACUNARA PORUKA

Napomena: Mislim da je potrebno da bude uključen servis "Messenger"
Napomena2: Umesto Ime_racunara može da bude i tačna ip adresa računara u mreži.

Uzgred budi rečeno, postoji hrpa grafičkih interfejsa za korišćenje messenger servisa, pa ako ćete češće koristiti ima smisla potražiti.

NET SEND IME_RACUNARA PORUKA

Napomena: Mislim da je potrebno da bude uključen servis "Messenger"
Napomena2: Umesto Ime_racunara može da bude i tačna ip adresa računara u mreži.

Mozes li da budes Precizniji kako tacno da ispisem posto ovako kao sto si mi napisao nece da radi. Verovatno nekucam kako treba

Nadam se da je sada jasnije

zmipte.jpg

uspeo sam bio je problem sa servisom messennger stajao je na disabled a treba na automatic.
Sad me zanima malo sire da li je moguce da se na takav nacin obratim u recimo ja sam na jednoj anteni prikacen (bezicni int. je u pitanju) a drugar mi je na trugoj anteni i obojica smo na istom netu , da ne govorim po imenu kod koga, pa me zanima da li njemu mogu poslati na takav nacin poruku. i naravno kako bez toga nista😀😀

Pa testiraj..
Ako ste na istom subnetu onda ne bi trebalo da ima problema..
Naravno kako je kod tebe podeseno tako mora i kod njega.. messennger i sl..
net send ip adresa i poruka..
poz

Moja adresa je 10.100.125.3
a njegova je 192.168.30.2
moze li to da funkcionise ako smo na istom netu
a subnet mask nam je obojici 255.255.255.0

Poslednja izmena:
Niste u istoj podmreži, tako da to neće moći da radi tek tako. Ti si očigledno iza NAT rutera, pa jedino ako se propusti port za messenger do tvog računara, a port trenutno ne znam koji je, trebalo bi proguglati. Ti bi doduše trebalo da možeš njemu da pošalješ, pod uslovom da ima aktiviran messenger servis i da mu je propušten kroz firewall.
Nego, ja to ne bih radio. Još uvek postoji gomila računara na netu koji šalju nasumično te messenger poruke i na razne načine pokušavaju da ti uvale nekog trojanca preko toga. Nije bez razloga taj servis odavno po default-u isključen.

Poslednja izmena:
Pa ima li neki drugi nacin da se obratim nekome u mrezi a da netrebam da se ulogujem i ostalo nego samo da posdaljem na njegov racunar poruku

Nazad
Vrh Dno