Šta je novo?

AMD X2 vlasnici...

@ Akrep
Lepo odradjen copy-paste iz everesta... i fine temperature takodje.
Nego kako to mislish "prehladio"? :)
a sam C&Q mmislim da bi svi ovde imali extra temperature... tako da i nije bash realno merenje ;)
To za prehladu procesora je shala. Nisam probao kada iskljuchim C'N'Q, naravno da bi bilo drukchije.Temperature bi bile vece da nemam jedan ventilator sa strane sa kojim sam reshio hladjenje chipseta nForce 560, koji se inache dosta greje. Taj ventilator duva na chipset, procesor i na plochu preko grafichke karice i odradio je bolji posao nego ova dva ventilatora shto su napred i pozadi. Nego, na koliko je navrnut ventilator za CPU kod vas? Kod mene je, vec sam rekao, 1900-2000RPM(50%).

moja ECS a770m ploca i everest su u svadji od prvog dana. u pocetku nisam mogao ni da instaliram evereset, a ovaj najnoviji 4.60XXXX pokazuje temperature k'o da komp drzim pod tecnim azotom?!

http://fapomatic.com/show.php?loc=0838&f=temperature.jpg

Hmmm, cudno s obzirom da sam burazeru sklapao konfiguraciju za klince i ubacio sam mu istu ECS 770M plocu i nisam imao nikakvih problema sa Everestom!
Doduse ja sam pre sklapanja kompa imao u "steku" download-ovane najnovije drajvere sa ECS stranice.

Probaj da "uradis" BIOS i drajvere, verovatno ce da proradi:wave:

AMD Athlon x2 4200+ @ 3.2GHz (probacu josh malo da naguram) na GeminII sa 2x TriCool Antec 12-ice na high obrtajima.

Mislim da su temperature realne, odnosno ova za Core#2, posto ovi kuleri u high modu duvaju ko usisivach, a tako se i chuju.

Prilozi

• Test.jpg
    Test.jpg
    173.4 KB · Pregleda: 95
AMD Athlon x2 4200+ @ 3.2GHz (probacu josh malo da naguram) na GeminII sa 2x TriCool Antec 12-ice na high obrtajima.

Mislim da su temperature realne, odnosno ova za Core#2, posto ovi kuleri u high modu duvaju ko usisivach, a tako se i chuju.
Koja ti je revizija x2 4200? Koja si setovanja postavio FSB, memorija, Ht link...?
Opet, imash dobru plochu, ja cu neshto pokushati sa mojom MSI ak9 neo V3 nforce 560.

Evo temperatura iz Everest Ultimate 4.5. Mashina je iz potpisa, procesor nije overklokovan i Winsdor je sa oznakom EE na 65W. Cooler na procesoru je box, i u kucishtu su tri dodatna ventilatora, jedan napred, drugi pozadi a treci sa strane.
Obratite paznju na broj obrtaja ventilatora procesora. Broj obrtaja od dva ventilatora se ne vidi jer su vezani na molex. Bojim se da povecavam brzinu ventilatora na procesoru da se ne bi prehladio, trenutno je podeshen na na 50% u BIOSU i ukljuchen je C'N'Q. Ove temperature su ochitane u trenutku dok surfujem, a temperature u full load me ne interesuju jer me mrzi da ga testiram.

Motherboard 27 °C (81 °F)
CPU 21 °C (70 °F)
CPU #1 / Core #1 36 °C (97 °F)
CPU #1 / Core #2 27 °C (81 °F)
MCP 38 °C (100 °F)
GPU 39 °C (102 °F)
GPU Ambient 31 °C (88 °F)
WDC WD3200AAJS-65VWA0 27 °C (81 °F)
WDC WD5000AAKS-22A7B0 28 °C (82 °F)

Cooling Fans
CPU 1962 RPM
System 1592 RPM

Voltage Values
CPU Core 1.20 V
+3.3 V 3.24 V
+5 V 4.97 V
+12 V 11.92 V
VBAT Battery 3.04 V

Nisam znao da ima i Winsdor sa 65W koliko se sjecam ta jezgra su radjena u 90nm a to vuce malo vise od 65W.

PS meni fan za CPU u idle radi na 600 RPM :D

MSI k9 neo V3
5000+ Brisbane

idle
CPU 18C
CPU#1 9C
CPU#2 14C

load
CPU 44C
CPU#1 32C
CPU#2 38C

cpu fan radi na oko 2100rpm, to jest 65%

Bas me zanima kolki ti je realni dobitak u performansama, s obzirom da vidim HT link na ~520Mhz... neki testic il tako nesto, sa uporedbom Stocka i tvog 3.2ghz overclocka... bas me interesuje kolko HT utice na perf?

Odradicu neshto sutra, danas sam prezauzet.

Bas me zanima kolki ti je realni dobitak u performansama, s obzirom da vidim HT link na ~520Mhz... neki testic il tako nesto, sa uporedbom Stocka i tvog 3.2ghz overclocka... bas me interesuje kolko HT utice na perf?
Brzina HT linka ne utice bitnije na performanse kod AM2 platforme...

Pa da Brisbane jezgro. Za moj Windsor ce biti dovoljno i 2.4GHz.:)
Citiram korisnika: Shoma
Nisam znao da ima i Winsdor sa 65W koliko se sjecam ta jezgra su radjena u 90nm a to vuce malo vise od 65W.
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=58
Sada znash da ima.;) Ali nema neku prednost shto se tiche overklokovanja u odnosu na 89W modele. Bar tako kazu.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=127769

Pa da Brisbane jezgro. Za moj Windsor ce biti dovoljno i 2.4GHz.:)

http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=58
Sada znash da ima.;) Ali nema neku prednost shto se tiche overklokovanja u odnosu na 89W modele. Bar tako kazu.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=127769

Hvala ti sto si me podsjetio. :wave:

Da li bi ti fan radio na 600 RPM da imash BOX kuler? :smoke:

He, he pa daravno da nebi. BOX se dere kao usisivac :D Prvo sam pokusavao svakako da ga utisam jer je stvarno preglasan i onda sam odlucio da ga zamijenim za Freezer-a i nisam se pokajao.

Nego jel vi te klokove drzite samo za slikanje ili za svaki dan?
Kako bi ja volio da mogu natjerati moj proc na 3GHz..

Hvala ti sto si me podsjetio. :wave:

He, he pa daravno da nebi. BOX se dere kao usisivac :D Prvo sam pokusavao svakako da ga utisam jer je stvarno preglasan i onda sam odlucio da ga zamijenim za Freezer-a i nisam se pokajao.

Nego jel vi te klokove drzite samo za slikanje ili za svaki dan?
Kako bi ja volio da mogu natjerati moj proc na 3GHz..

Evo, posle mnogo eksperimentisanja, .....

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1566347&postcount=28
Ventilatori odvrnuti do kraja, itd.

Uglavnom, to je samo frekvencija za regal, a za 24/7 ga drzim na 3GHz.
I ventilatori na minimumu, ma milina za ushi.

Pogledajte samo razliku u naponima na ove dve frekvencije.
Btw odo ja sa ovim mojim procesorom u off, postavicu temperature kasnije, dok se orthos izvrti.

Poslednja izmena:
AMD X2 4200+ Toledo @ 3GHz, Vcore=1.5V (disipacija oko 170W), hladjenje vodom, waterblock kopija Storm G5.

IDLE (temperatura vode 32C)
Core#0: 32C
Core#1: 32C
CPU T: 36C

LOAD (3h 100% load sa ORTHOS, temperatura vode 34C)
Core#0:44C
Core#1:42C
CPU T:46C

Napomena: IHS skinut sa CPU-a.

Amd x2 5200 windsor sobna temperatura 25 stepeni

idle
core1 30
core2 23
CPU 35

load
core1 38
core2 31
CPU 45
ORTHOS Priority 9
CULER
Coolermaster Mars

05.jpg

sad trenutno imam losu pastu verovatno sa boljom pastom 3 do 7 stepeni bolje

Ovo je cisto informativni thread...
Molio bih sve vlasnike AMD X2 procesora da napisu koje su im temperature pojedinacnih jezgara, kao i average temperatura procesora na idle i load

AMD x2 sa G2 Brisbane jezgrom imaju opšte-poznat bag da ne umeju da prijavljuju dobro temperature po jezgrima.

Ne mogu da nađem proverenu informaciju kakva je situacija sa G1,
ako neko zna neka nas prosvetli

F-jezgra u Windsorima rade kako treba

@najj
Shta te je teralo da postavish sliku kulera, i to bar da je thumbnail....

AMD x2 sa G2 Brisbane jezgrom imaju opšte-poznat bag da ne umeju da prijavljuju dobro temperature po jezgrima.

Hmmm kako ja onda imam Windsor F stepping pa mi prijavljuje razliku od 15-18c izmedju jezgara?! Cak sam i pre neki dan ispolirao hladnjak (CPU nisam), al opet sumnjam da je ta razlika tolka jer CPU nije ispoliran...

Beats me!

Samo znam da je smorchina do daske!

Isti je slucaj i sa G1 i G2 revizijom,temp jezgara je otprilike duplo manja od temp samog CPU-a sto je definitivno nemoguce.Sad kako je zahladnelo ,temp jezgara hoce da mi ode i ispod nule...:D

Hmmm kako ja onda imam Windsor F stepping pa mi prijavljuje razliku od 15-18c izmedju jezgara?! Cak sam i pre neki dan ispolirao hladnjak (CPU nisam), al opet sumnjam da je ta razlika tolka jer CPU nije ispoliran...

Beats me!

Samo znam da je smorchina do daske!
I kod mene je Windsor F2, razlika izmedju jezgara trenutno 11c. Uopshte mi ne smeta. Razlika temp. jezgara je uvek bila preko 10c od kada sam ga kupio. Kuler je i dalje Box.

Meni nekako ide na zivac ta razlika u temperaturi! Kako uopste da provalim koja mi je prava temperatura procesora?!?! Neko temperaturno merilo da nadjem? Moracu da smislim nesto... Ovako sa ovim razlikama nista od overclocka....

Pre nego sto sam skinuo IHS sa svog X2 4200+ imao sam razlike u temperturama izmedju jezgara 12C. Posle skidanja to je palo na 2C.

Namestanje i pritezanje waterblocka izuzteno mnogo utice na Core Temp razliku, blago neravnomerno pritegnuti zavrtnji "dodaju" jednom ili drugom jezgru 10C kao od sale.

Pre nego sto sam skinuo IHS sa svog X2 4200+ imao sam razlike u temperturama izmedju jezgara 12C. Posle skidanja to je palo na 2C.

Namestanje i pritezanje waterblocka izuzteno mnogo utice na Core Temp razliku, blago neravnomerno pritegnuti zavrtnji "dodaju" jednom ili drugom jezgru 10C kao od sale.
Da znas da meni nesto smrdi ovaj moj HR-01.... od kako sam ga uzeo cini mi se da mi ne leze dobro na CPU... tj. da nije dovoljno protisnut... moracu to malo da pregledam, ako treba ima okrenem plocu i pregledam backplate... :wave:

Nazad
Vrh Dno