Meni igra radi super. Nema izletanja na desktop, Sada sam na pocetku nivoa Frozen Paradise. Ono sto sam primeti je drastican pad frame-ratea u nivou pre ovoga ( vozis hoverkraft). Setovanja su na 1680x1050 , a sve ostale opcije su na Gamer.Daleko bolja igra od oba stalkera.
Ne bih se bas slozio da je bolja a kamo li daleko bolja od Stalkera, al dobro... To je tvoje misljenje pa neka bude... Sto se mene tice mislim da su igre ne uporedive.
A sto se grafike tice, postoji nekoliko sitnica koje su izmenjene i koje losije izgledaju i rade u Crysis WH. Sad ja imam ati radeon karticu pa je moguce da je to i stvar izvesne nekompatibilnosti jer je i ovde nvidia referentna. Dakle, najpre bih poceo od colorgrading-a koji izgleda blago razocaravajuci. Ovo je mnogo bolje bilo odradjeno u originalnoj igri jer je tamo ovaj efekat samo pegalo originalni kolorit, dok ovde imamo slucaj da citava igra vuce na nekakvu teget-plavu nijansu, znaci drasticno ga menja i to nema veze sa realnoscu. Zapravo sada boje u igri izgledaju kud i kamo prirodnije kada se ovo cudo iskljuci sto je pomalo smesna situacija. Dakle ko moze da prezali onaj takodje nerealno blurovani depth of field, koji je povezan sa ovim efektom, imace kud i kamo realisticniji prikaz boja bez ovoga, da ne spominjem da se gasenjem ovog efekta dobije od 2 do 5 frejma. Druga stavka koja takodje ocajno izgleda je SSAO efekat (difuzna zasencenja na objektima). Ovo je jedan o dva efekta u igri koji drasticno smanjuje FPS a realno ucinak ili razlika u kvalitetu slike je gotovo minimalana. Dakle ja imam nekakve froncle i crne paucinaste ivice kada je ovo upaljeno. Ne bih dalje da komentarisem ali ovo je naprosto ocajno napravljeno spram originalnog Crysisa. Druga smaracka stvar koja je takodje zanemarljiva u vizuelnom smislu je POM (parallax occlusion mapping). To je ostalo isto kao i u originalnoj igri, problem je sto je to i tamo jako lose radilo. Kada se ovo izgasi cudo, igra bukvalno poleti. Procesorsko rasterecenje je toliko da sam imao osecaj na mojoj masini kao da sam dobio pa jedno 10 FPS-a. Inace generalno igra bolje radi, ne zbog optimizovanih efekata koliko zbog Object Details-a koji je sada drasticno smanjen. To se primecuje po izcrtavanju objekata. U crysisu kada se sve digne na maximum izcrtavanje objekata i tekstura bilo je na prilicnoj udaljenosti pa se to nije primecivalo. Ovde se na pojedinim mestima trava, posteri ili recimo stranice dzipova izcrtavaju bukvalno ispred nosa i to mi ne izgleda lepo uopste. Ali zato igra ima veci FPS. Dakle nema jare i pare...
Pa ne znam ali na mojoj mashini za prosecan FPS, znaci negde oko 30 frejma u 1680x1050 morao sam da prestelujem par stavki.
Evo sta sam ja izmenio, tacije pogasio.
Za podesavanje direktno iz igre:
con_restricted = 0 (otkljucava developerske funkcije)
r_colorgrading = 0 (automatski smanjuje depth of field sa 2 na 1, ili drugim recima gasi blur efekat)
r_UsePom = 0
r_SSAO = 0
-----------------
U slucaju kada radi SSAO dodatni tweak je:
r_SSAO = 1
r_SSAO_quality = 1
r_SSAO_radius = 1
Podesavanja su sva na maksimumu izuzev senki koje sam smanjio na gamer, jer je razlika u kvalitetu izmedju maksimuma i neke sredine zanemarljivo mala...