Šta je novo?

RivaTuner v2.11

Meni se zamrzne ceo komp kad se pokrene... Izlupacu ga, ociju mi :smash:

Hm, kako ga pokrenuti na Visti 64?

Problem je sto on pri svakom pokretanju prijavljuje da fajl RivaTuner64.sys ne postoji.
Posle prvog pokretanja prikzao je tu poruku, i ponudio iskljucivanje driver signinga posle reboota, ja rebootujem, medjutim posle reboota isto. I koliko god puta pokrenuo i restartovao, situacija je ista i sve se vrti u krug.
Naravno fajl postoji u instalacionom folderu, ali ga vista ne vidi, verovatno zato sto nije signovan?

Problem je sto on pri svakom pokretanju prijavljuje da fajl RivaTuner64.sys ne postoji.
Posle prvog pokretanja prikzao je tu poruku, i ponudio iskljucivanje driver signinga posle reboota, ja rebootujem, medjutim posle reboota isto. I koliko god puta pokrenuo i restartovao, situacija je ista i sve se vrti u krug.
Naravno fajl postoji u instalacionom folderu, ali ga vista ne vidi, verovatno zato sto nije signovan?

pritiskaj f8 ako nemas dual boot i izaberi "disable driver signing enforcement"
*** ovo moras na svaki reset. trebalo bi da postoji fora sa registry tweak-om da se totalno "ubije" driver signing btw, googlaj

Hmmm kod mene Riva ne smara, samo mi je prvi put naglasila da drajver nije potpisan...
Koristim Vistu X64 SP1 + svi updateovi koji su izasli posle SP-a 😉

I ja imam isti problem sa Vistom x64 🙁

Da li RivaTuner ima mogucnost prepoznavanja 3D aplikacija i pokretanja overclock-a kao ATITool?

Ja cu u mali off, ali morm da ne pokrecem thread....

Riva Tuner 2.11 sam koristio za o/c 8800GS i pravio 2D/3D profile sa regulacijom obrtaja fana.
Sada imam 4850 i nema te opcije u Riva Tuner-u!? Mislio sam to odraditi pomocu ATI TOOL-a ali zadnja verzija je neka 2006-07'!? Uopste ne prepoznaje karticu.
Kako vi pravite ove 2D/3D profile jer mi bezveze da karta radi na 680/2100 dok sam na netu!

Thx

Poslednja izmena:
I ja imam isti problem sa Vistom x64
Heh, ja sam moj resio. Inace vrlo glupo, kad me je prvi put posle instalacije pitao da izvrsi update aplikacije ja sam odbio, jer uvek odbijam s obzirom da koristim skranavi 56k, ali je trik u tome sto ona update-uje iz svog foldera - ne sa neta, tako da je posle updatea sve proradilo bez problema.

Heh, ja sam moj resio. Inace vrlo glupo, kad me je prvi put posle instalacije pitao da izvrsi update aplikacije ja sam odbio, jer uvek odbijam s obzirom da koristim skranavi 56k, ali je trik u tome sto ona update-uje iz svog foldera - ne sa neta, tako da je posle updatea sve proradilo bez problema.
bingo 😉

pozdrav nisam nikada koristio Riva Tuner pa ne znam da li je moguce sprziti graficku ili procesor ako neko cacka a nema pojma cinimi se da sam negde procitao da moze da se poveca broj obrtaja kulera na grafickoj pa bih probao samo...

pozdrav nisam nikada koristio Riva Tuner pa ne znam da li je moguce sprziti graficku ili procesor ako neko cacka a nema pojma cinimi se da sam negde procitao da moze da se poveca broj obrtaja kulera na grafickoj pa bih probao samo...

Tesko da ces nesto sprziti,jedino ako si bas toliki "power user".😀 Slobodno probaj,program nije uopste komplikovan.🙂

Da bi radio na 64bit Visti treba instalirati ovaj RivaTuner211Drv plugin (Signed 64-bit drivers pack v2.11.0.0.0), a ako hocete da vam Riva Tuner cita i temperaturu procesora onda ovaj C2DTemp2 plugin (CPU temperature monitoring plugin v1.0). Ima ih na Guru3D.
http://www.vaguetech.com/index.php?pageid=rt207#fan (slikovito uputstvo za sva podesavanja u Rivi)

Nazad
Vrh Dno