Šta je novo?

Gateway P-7811FX & Asus G50V - cheap mobile gaming

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Dve odlicne gaming masine za relativno malo para.

Gateway P-7811FX ~ 1400$

GatewayFX_0008g.jpg

screenshot039ls5.jpg

Asus G50V ~ 1550$

AsusG50_0074g.jpg

screenshot038fh3.jpg

Posedovao ASUS G50V-A1 i vratio ga posle 3 dana...Ocigledno je da ima dosta problema, izmedju ostalog problem sa USB kontrolerom koji dovodi do 100% koriscenja procesora, keyboard lag i problem sa pritiskanjem odredjenih parova slova i space-a, itd...Jednostavno, nedovrsen proizvod izbacen prerano...Da su sacekali i ispeglali greske bio bi to hell of a laptop ;)

Posedovao ASUS G50V-A1 i vratio ga posle 3 dana...Ocigledno je da ima dosta problema, izmedju ostalog problem sa USB kontrolerom koji dovodi do 100% koriscenja procesora, keyboard lag i problem sa pritiskanjem odredjenih parova slova i space-a, itd...Jednostavno, nedovrsen proizvod izbacen prerano...Da su sacekali i ispeglali greske bio bi to hell of a laptop ;)

I onako mi je interesantniji ovaj Gateway. :)

Poslednja izmena:
nije mi samo jasno gde moze da se nadje taj gateway kod nas... ovaj g50 ima u prodaji, ali kosta 100000din. ja uzeo pre neki dan qosmio f50 za 90000, a ima bolju graficku od ovog asusa, ima 9700gts, a jeftiniji je.

nije mi samo jasno gde moze da se nadje taj gateway kod nas... ovaj g50 ima u prodaji, ali kosta 100000din. ja uzeo pre neki dan qosmio f50 za 90000, a ima bolju graficku od ovog asusa, ima 9700gts, a jeftiniji je.

Gde si nasao F50 i koji tacno model? (Koja je oznaka?)
Ovde u USA, Gateway moze vrlo lako da se nadje, u Srbiji, nemoguce...ASUS je skuplji zato sto ima dva harda i bolji procesor ;)

Poslednja izmena:
@Northwood
Izgleda da je nasao ovde.

@ed_hunter
Koliko je tezak taj Qosmio F50-108?

@Northwood
Izgleda da je nasao ovde.

Mozes da zamislis da ga u USA nema nigde (naravno, ne 108 model, vec modeli namenjeni za americko trziste Q502 i Q503) :S:
Aj ovog Q502 i ima negde, ali Q503 ni traga ni glasa...Eto i tu Toshibu mozete da svrstate u cheap-gaming laptop ;)

Tezina bi trebala da bude ~3.6kg za model sa dva hard diska, a sa jednim dosta nize...

Poslednja izmena:
Pozdrav!

Dve odlicne gaming masine za relativno malo para.

Gateway P-7811FX ~ 1400$

GatewayFX_0008g.jpg

screenshot039ls5.jpg

Asus G50V ~ 1550$

AsusG50_0074g.jpg

screenshot038fh3.jpg

Vidim da zivis u Americi i da zelis da uzmes Gateway laptop. Ono sto mene zanima jeste kakav je to racunar? Iskreno dvoumim se izmedju Toshibe i Gateway. Ista je cena ali je Gateway mnogo jaci u smislu ima vise ram i HDD memorije... Da li cu pogresiti ukoliko uzmem Gateway? Na jednom forumu sam procitao da Gateway laptpovi i Racunari su samo polovni racunari upakovani u novo kuciste!!!!!! Da li je to tacno?

Gateway jeste jaci, ali je samim tim 17", dok je asus 15.4" sto mi se vise svidja. Da je i Gateway 15.4 bio bi vrhunski lap.

@Rade79

Cisto sumnjam da su u Gateway-u polovni delovi!!! Mada nisam informisan. Ako je neki lap repariran, trebalo bi to i da pise.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno