Šta je novo?

Podesavanje DateTime stamp-a foldera

• Začetnik teme Začetnik teme VGagi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

VGagi

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2002
Poena
620
>

Da li postoji neki program koji moze da podesava datetime stamp ".." fajla foldera ?

Total Commander menja stampove pod bilo kojim Windowsom NT, ali ne možeš direktno ".." folder, moraš da pređeš u roditeljski pa njega da promeniš.

Jos uvek sam na staroj verziji TC-a (6.03) a ona ne menja datetime stamp '..' fajla.
Da li nova verzija TC-a sigurno to radi ? (Probao sam portable 7.0 i on to nije mogao da uradi).

Ninotech Date Edit is a shell extension for Windows 95, 98, Me, NT4, 2000, and XP that enables you to change the date and time (the timestamp) of your files. You can change the created, modified, and accessed date of a file by right-clicking it in the Windows Explorer and choosing Edit Date from the context menu. By selecting multiple files in the Windows Explorer you are allowed to change the date/time of many files in just one action.

On Windows NT4, Windows 2000, and Windows XP you are also enabled to change the time and date of your directories.
http://home.worldonline.dk/ninotech/index.htm

Upravo sam probao Ninotech Date Edit i ne menja datetime stamp '..' fajla.

'..' nije fajl vec folder iznad onog u kom se nalazis....parent folder...
ako ne verujes udji u command prompt pa kucaj cd.. pa ces da vidis gde ces zavrsiti.
znaci promena '..' se verovatno radi tako sto promenis stamp folderu koji je iznad onog u kom si trenutno

Probao sam i ne menja datetime stamp '..' fajla; samo datetime stamp roditeljskog foldera.
To ces tesko naci jer je datetime stamp '..' "fajla" u stvari datum kada je folder kreiran na disku, odnosno fajl sistemu i ja jos nisam video da neki program moze to da promeni (sto ne znaci da ne postoji), a jedino sto mogu da promene su atributi created, modified i accessed s tim da ne vredi menjati accessed jer se on istog trenutka update-uje na trenutno vreme jer je upravo izvrsen pristup istom 🙂

Jedino sto je menjalo taj datetime stamp je Norton Disk Doktor kada radi disk check i kada mu je cekirano da automatski ispravlja greske kada on detektuje da se ne poklapa datum i vreme created attributa sa pravim vremenom i datumom u fajl tabeli i tada update-uje datum i vreme u fajl tabeli tako da bude isti kao created atribut, ali to radi samo na FAT particijama posto NTFS ima drugaciji fajl sistem i pored toga ima i microtime i vezan je za vremensku zonu i daylight saving sto nije slucaj sa FAT-om.

Nazad
Vrh Dno