Šta je novo?

cuvanje diskova

jest, ali treba otici u radnju (sto podrazumeva izlazak i podruma :) i kupiti tu kesicu, nije da ih bas ima na svakom koraku.
a nekako je glupo da drzish zalihe toga.

A sta mislite o ovome? Meni se mnogo svidja jer radi sa programima kao sto je Movie Collector, sjajno za kolekciju filmova.
DC300schwarz2.jpg

http://www.lan-dealer.de/pd1180618512.htm?categoryId=24

Jedino sto nema nigde da se kupi kod nas. Ima u Nemackoj i kosta oko 80 EUR, pa pokusavam da nadjem nekog gastarbajtera da mi donese :).

Poslednja izmena:
bio je u svetu kompjutera jako davno neki slican uredjaj, samo sto je vise podsecao na 'zvono'. mislim da moze cak i da se poveze na racunar.. kao robot!
ipak mi se cini da su skupe te igracke.

Poslednja izmena:
Te "igračke" su isplative onima koji imaju 50-60 diskova... Ili mnogo novca pa ih ne interesuje ako je potrebno kupiti 7-8 komada za celu kolekciju...

Te "igračke" su isplative onima koji imaju 50-60 diskova... Ili mnogo novca pa ih ne interesuje ako je potrebno kupiti 7-8 komada za celu kolekciju...

Pa dobro, nije bas da imam mnogo novca, ali nemam ni 700-800 dvd-a, za sada je taj broj bas oko 150 (filmovi i serije), taman za jedan ovaj. Moras priznati da je zanimljivo, da se pokazes pred ortacima :banana:.

za 80 evra cu platim kineza da stoji pored mene i dodaje mi diskove koje mu kazem :D
Ako ne planisras vise od 150 diskova nije lose uzeti jedan radi fore izgleda ali nikako nije isplativo za mnogo diskova

za 80 evra cu platim kineza da stoji pored mene i dodaje mi diskove koje mu kazem :D

:laugh::laugh:

Lako je tebi, ti si tu u Bloku 70, nadjes za cas nekog.

Iskreno, kada bih vec razmisljao o tome, pre bih kupio 3,5" rack i hard od 500GB i eto... Pa gomilaj filmove do mile volje.

pre bih kupio 3,5" rack i hard od 500GB i eto... Pa gomilaj filmove do mile volje.

Ma i to se ocas posla popuni. Malo skines s neta, malo ti donesu ortaci i ode 500GB ko da ih nije ni bilo. E ne mogu da ne spomenem jedan komentar koji sam procitao na IT svetu u vezi externog hard diska kapaciteta 5TB (cini mi se), gde lik komentarise kako je dobar i kvalitetan hard disk, ali njegov prostor je isuvise mali za jednog ozbiljnog korisnika interneta:d:banana:. Znaci puno je samo kad biju, hard disk nema nikad puno prostora.

:laugh:

Lako je tebi, ti si tu u Bloku 70, nadjes za cas nekog.

Iskreno, kada bih vec razmisljao o tome, pre bih kupio 3,5" rack i hard od 500GB i eto... Pa gomilaj filmove do mile volje.

U pravu si, ali tema je "cuvanje diskova", a ne DVD vs. HDD. Naravno da bih i ja pre dodao jos malo para pa uzeo 1 TB HDD.

Poslednja izmena:
Huh, bas ste se raspisali za jednostavnu stvar.

Ja sam ranije diskove cuvao u onim belim papirnim kesicama, bez one providne plastike, sto neko rece, mat papir, ali ne mogu nigde da ih nadjem godinama pa sve bacam u papirnate sa tim providnim najlonom.

Inace, skladistene diskove ne koristim cesto, ako svaki izvucem u proseku jednom godisnje, mozda ne ni toliko, tako da nema opasnosti od ostecenja.

Slazem se da se sada isplati cuvati bar filmove na hdd-u, ako vam za slike i sl. privatne stvari nije 100% sigurno.

Preracunato u dinarima, jedan film na dvd-ju je 2,5 puta jeftiniji nego da ga cuvate na hdd-u. Evo racunice.

DVD - 14 dinara = 6 filmova = 2.33 dinara po filmu
HDD 640 GB - 5100 dinara = 870 filmova = 5.86 dinara po filmu

Cena hdd-a pada, a diskova ne verujem da moze da padne ispod 10 dinara jer se nikome ne bi isplatilo. Dakle, kad 1 TB bude kostao 5000 dinara, bice sasvim ok cuvati sve filmove na hdd. Mada, opet, meni to ne bi bilo na duze staze sigurnije, ali opet, ko hoce moze da nareze kopiju na dvd-ju :) Mada, sta ce vam kopije kad sve to moze da se skine sa neta. Sve je brzi i brzi net, tako da bez brige.

Pozdrav,
ja kupujem one plasticne kesice za dva diska (1.5 dinara u virtikomu).

Te kesice na gornjem delu imaju dve rupice velicine konfete koje verovatno sluze da se diskovi sloze kao u neki "registrator". Medjutim, ja tako nesto nisam video u prodaji. O cemu se radi?

Ja sam godinama kupovao slim kutijice. Sad kad pogledam imam utisak da sam bio budala. Em sam dao silne pare za njih, em je svega toga toliko mnogo da kao i da nemam te diskove jer ništa ne mogu da nađem, a kad tražim napravim uvek vašar od sobe.

Sad sam kupio hrpu futrola sa kasicama. Planirao sam da sve CD-ove prebacim na DVD i da te DVD-ove onda čuvam u tim futrolama.

Ako uzmete da imate futrole veličine knjige u koje staje oko 45 DVD medija, dve takve futrole na polici za knjige zamenjuju oko 550 CD-ova. A sad vi recite koliko kubika zauzima 550 CD-ova sa kutijama.

Ja takođe držim DVD-jeve u futrolama. Lepo mogu da poređaju na policu poput knjiga. Sve sam numerisao - tako da svaki disk ima svoje mesto. Pogledam u WhereIsIt gde je disk, uzvadim ga iz futrole i posle upotrebe ga uvek vratim tačno na svoje mesto.

Nešto si se ti tu opasno zaračunao... Smanji za neku nulu, može da bude samo oko 0.5m3 / 1m3.

Nazad
Vrh Dno