Šta je novo?

Kg ne znaci obavezno Kragujevac

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Kako prolaze godine talozi se znanje, sati, dani, godine, masne naslage i kojesta jos u vremenu provedenim za racunarom.

Interesuje me, koliko ste imali KG pre nego sto ste "seli" za kompjuter, a koliko trenutno.

I interesuje me kako ljudi ostanu mrsavi, i pored toga sto se bave kompovima. Za mene je to slucaj za mythbustere.

Ja 80kg > 130kg, visina 186cm, time period 5 godina.

Poslednja izmena:
U zavisnosti od kolicine kretanja - 78 kg +/- 5kg

Pa, trosi vise para na komponente umesto na hranu, pa ces ujedno i smrsati i upgrade-ovati tu Socket A konfu :D

Masne naslage se gube fizickom aktivnoscu; za fizicku aktivnost je potrebno slobodno vreme, a slobodnog vremena nema ako se ozbiljno bavis kompovima. Jos ako moras da ides na posao, u nabavku, da kuvas, peres i cistis... Zaje6ana situVacija.

Tako da si izgleda u pravu - treba zvati Mythbusters.

U principu, vaznije je pratiti obim struka i obime ostalih delova tela na kojima se najvise gomila mast, nego kilazu.

Zanimljiv thread , doduse ne ocekujem preterano realne i iskrene odgovore :p Al evo ... pre 3 godine npr sam imao 96 kila (visina 188) i to je po meni bilo sasvim ok ni vise ni manje . Sada sam skoro 10 kila tezi al ne krivim PC ... To su gluposti kome je stalo do fizickog izgleda treba mu 1h dnevno ako i toliko za fizicke aktivnosti + da se obrati paznja na ishranu ... Nije za mythbuster-se vec je u pitanju cinjenica koliko je ko lenj :p i kome je sta bitno

Dobro, ne krivim ja PC. :) Nego cisto volim da uporedim to koliko je vama 'posao' (ili zadovoljstvo) oduzelo vremena da "zdravije zivite".

btw.
Sta fali Bartonu! :D

Poslednja izmena:
85kg na 185, +/- 3 kg :) Za kompom proteklih 3 godine provodim prilicno mnogo vremena (pos`o ***a), i recimo da sam dobio....3-4 kg. Al` se to sad polakice skida :)

Verovatno se nisam vise utovio shto ne grickam kojesta dok radim za kompom...

180 visina , pre godinu dana 76 sada 92 :d (komp je samo malcice kriv :d)

Ja imam ~195cm, tezak sam ~80kg i takav sam vec par godina, vise ne rastem i ne gojim se. :)
U formi sam zato sto vozim MTB maltene svaki drugi dan po ~50km po okolini Nisa prilicno zestokim tempom, uzbrdo-nizbrdo-uzbrdo-nizbrdo...:D
Sto se ishrane tice, ne podnosim organski masno mesiste, jedem ribu i piletinu, i dosta povrca u vidu raznih salatica (mmmmm:D), voce jedem slabije.

Savetovao bih svima koji zele da izgube koji kilogram, ili da "nabiju" kondiciju da se pre bave biciklizmom nego trcanjem. Razloga je vise, a jedan od bitnijih jeste sto trcanjem najbrze stradaju casice kolena i skocni zglobovi, pogotovu ako neko malo tezi zapuca da trci, jos u neadekvatnoj obuci! Kod bicikle je mnogo teze povrediti zglobove (osim ako vam se neko ne ispreci na putu:d) nego trcanjem.
Oni koji prihvate ovaj moji biciklisticki savet, dajem jos jedan - kaciga je obavezna! :wave:

Ha evo jedne zanimljive teme :)
Veliki je ***** ako po ceo dan sedite i ako se hranite krsh hranom a ne stizete da se bar malo krecete ili da nadjete malo vremena za sportske aktivnosti.
Ja sam se jedno vreme (recimo 2 meseca) konstantno hranio u McDonalds-u, Duff-u i slicnim restoranima brze hrane i nabacio 25 kilograma ko od shale i tako stigao do cifre od 125kg (na 207 cm visine). A posto radim u proseku izmedju 10 i 12 sati dnevno (svo to vreme provodim iza 3 monitora), nije bilo sanse da sa tim prestanem a opet nisam nikako stizao da se organizujem da odem u teretanu koja je na 50m od mene jer obicno dolazim kuci totalno prepariran pa bi i sam efekat koje bi to vezbanje imalo bilo marginalizovano (ako bi ga uopste i bilo).

Medjutim, posto mi to u zivotu ne treba i ne zelim da budem kao bure :) resio sam da prestanem da se hranim tim glupostima i za sada uspevam u tome. Kako se obim posla povecao u zadnji mesec dana i kako se cesto desava da ostanem na poslu i do 10-11 sati uvece, uspeo sam da smrsam skoro 30 kilograma :D i sad sam tu negde oko cifre od 95 kg ;) Sem ogromne kolicine posla, velike doze nervoze i svega sto ide sa tim, pomogla je i Ada i vozenje 6 krugova bajsom oko iste svakog vikenda. Prosto se osetite bolje i lakse vam padne sledeca radna nedelja.

U svakom slucaju ako mnogo sedite i ako vam je posao vezan za kompove, gledajte da se sto vise krecete inace... ode mast u propast.

Poslednja izmena:
Ukoliko zelite da smrsate, pocnite da izlazite na teren ;)

@Kudtihaex
207?! Ne delujes toliko :d . Visi si 2cm od mene.

Ja sam se uprasio preproslog leta i taman sam se doveo onako, u red... Kad dodje prijemni za fax... :) . Ali nije tako gadno. Kilograme ne mogu bas da pratim jer sam od '99 kada sam imao 10 godina ispred racunara, tako da ne mogu da nadjem odnos.

Ali cak i nije potrebno da se rasturate od vezbanja, dovoljno da uz neki dobar program (ja imam neku Streching & Toning knjigu) i da pola sata uvece to radite, osecacete se bolje, i sprziti bar deo masti sa rezervne gume. I naravno povremeno trcanje 2 ili 3 puta nedeljno.

A kod trcanja je izuzetno bitno da se gazi pravilno i u dobroj obuci.

Mozete slobodno da jedete bilo sta, samo da je normalno pripremljeno, dakle zaboravite na Mc-a i Foody :).

Poslednja izmena:
Savetovao bih svima koji zele da izgube koji kilogram, ili da "nabiju" kondiciju da se pre bave biciklizmom nego trcanjem. Razloga je vise, a jedan od bitnijih jeste sto trcanjem najbrze stradaju casice kolena i skocni zglobovi, pogotovu ako neko malo tezi zapuca da trci, jos u neadekvatnoj obuci! Kod bicikle je mnogo teze povrediti zglobove (osim ako vam se neko ne ispreci na putu:d) nego trcanjem.
Oni koji prihvate ovaj moji biciklisticki savet, dajem jos jedan - kaciga je obavezna! :wave:

200% se slazem s ovime, jer dosta ljudi ne shvata da kada se neko naglo ugoji prvo sto mu padne napamet da uradi da bi skinuo kilograme, jeste da pocne da trci. A skocni zglobovi i casice nemaju tendenciju da jacaju sa porastom kilograma :wall:

trenutno stanje je 201cm i 120kg (+/-3kg)
uglavnom mi se kilaza povecavala sa godinama (trenutno 31-a) i sa vremenom ispred racnara.

zadnjih godinu dana non-stop radim ispred racunara + visim na kompu kod kuce uvece, i pored viska kilograma, pojavio mi se i dodatni problem - povecan holesterol, sedimentacija, arterioskleroza i faktor rizika.

sada pokusavam neko vreme da smanjim kolicinu hrane koju unosim, pokusavam da izbegavam masno i gazirano, okrecem se maslinovom ulju i ribi; pripremam se psihicki za novo vadjenje krvi.. :(
BTW, kolega ima 36 god. i izlgeda ko daska za peglanje i ima problema sa pritiskom i holesterolom... stres, ***a...

iskren savet, uradite analizu krvi.

Imao sam 64Kg konstantno jedno 3 godine... I poceo sam naglo da mrshavim i u maju mi je konstatovan dijabetes... Na prijemu u bolnici sam imao 53Kg... Sada imam 66Kg i u odlicnoj sam formi... Komp imam oko 7-8 godina... Visina 178cm...

Poslednja izmena:
Висина 2 метра, тежина 90kg. Све се више и више гојим али не као последица проведеног времена поред компјутера, већ зато што сам се олењио задњих годину дана. Иначе сам противник сваке дијете, зато што је физичка активност 100% боља и успешнија. Не може човек да стално седи, пије неке мирођије и да се нада да ће да ослаби 10+kg.

90kg, 2001 god.
107kg, danas :)
Sad sam 197cm, a tada nemam pojma, tu negde.
Sto se otprilike poklapa sa vremenom koje koristim komp.
Ali moj visak kg se pojavio u vojsci i ne, nisu misici xD

Poslednja izmena:
Kako prolaze godine talozi se znanje, sati, dani, godine, masne naslage i kojesta jos u vremenu provedenim za racunarom.

Interesuje me, koliko ste imali KG pre nego sto ste "seli" za kompjuter, a koliko trenutno.

Hm, prvi put sam seo za kompjuter pre 21god, a tada sam imao 6god i nekih 20kg. Imam chak i sliku :D :d

Danas 70-73kg :banana:

Mislim da je ovo ipak REKORD hahaha!

Poslednja izmena:
Ja imam ~195cm, tezak sam ~80kg i takav sam vec par godina, vise ne rastem i ne gojim se. :)
U formi sam zato sto vozim MTB maltene svaki drugi dan po ~50km po okolini Nisa prilicno zestokim tempom, uzbrdo-nizbrdo-uzbrdo-nizbrdo...:D
Sto se ishrane tice, ne podnosim organski masno mesiste, jedem ribu i piletinu, i dosta povrca u vidu raznih salatica (mmmmm:D), voce jedem slabije.

Ti si bre kostur neki ? :d:d

kada se pojavio ADSL kod nas (2005)od silnog sedenja za kompom sam se za ne puna 2 meseca ugojio 15Kg (a do tada mi je gotovo bilo nemogucje da se ugojim posto sam se tada jako puno kretao i trenirao veslanje)pa je tako bilo duze vreme,onda sam zimus od sedenja za kompom i neaktivnosti opet ugojio 15Kg i dosao do 100Kg za jako kratko vreme.Shvativsi da mi se metabolizam jako promenio i da ako ovako nastavim imacju 200kila:)i jos vecju stomacinu rekao sam ne mož' tako više:D
poceo sam prvo sa sklekovima/trbusnjacima pa onda sa trcanjem,svakog dana.Do pre mesec dana sam imao 100Kg sad sam na 90Kg i to mi je idealno[192Cm visine].Sada sam organizovao "zivot" tako da mogu da sedim za kompom koliko hocju i da jedem i dalje masno i da opet budem fit(naravno ne svodi mi se zivot na te 2 stvari,has i komp:p).

kod mene nema promena :)
uvek sam oko istog broja, a bas i ne vodim racuna o ishrani mnogo

Ja deb'o ceo zivot, sada trenutno oko 108kg na svojih 180cm visine, ali ne krivim komp nego salamu, hleb i slatku hranu, a i nemam bas bog-zna kakav metabolizam. Kilaza mi dosta varira (od 90-120kila), na prolece sam imao 102, pa sam krenuo da sljakam i nabio kilazu (misice, doduse), a posle sam dodao i sala jer sam prestao da radim,sada samo ganjam kompove...
Trenutno opet u fazi opadanja kilaze, nadam se da cu ovu fazu malo da produzim, bilo bi lepo otici ispod 100tke opet...

201cm, 95kg varira kilo gore-dole, telesna mast oko 5%. Ne jedem chokoladu, jaja, kechap, majonez i sl. prelive i nishta od fast food-a.
Za mrshavljenje trchanje, dzak i eventualno plivanje, nema bolje kombinacije.:smoke:

Poslednja izmena:
Bilo kakva aktivnost je bolja nego nikakva.

Pored toga koliko trenirate, i koliko u samome treningu potrosite kalorija, kalorije se trose i na oporavak. Metabolizam se ubrzava od treninga da bi se telo oporavilo i mozete i da sedite, a da trosite mnogo vise kalorija nego kada biste sedeli, a ne biste nikada trenirali. Da ne pricam o zdravstvenim povoljnostima, sirenju krvnih sudova, jacanju srca itd.

Dakle, moze i 15 minuta dnevno, moze i 5. Bolje i 5 nego nijedan ;)

Vise manjih obroka je bolje nego manje vecih obroka.

Varenje ubrzava metabolizam. Ustvari, covek najvise kalorija trosi kada vari (hranu :) ). Zato jedite ako mozete i 15 puta dnevno, da bi vam organizam stalno vario, i stalno trosio kalorije na varenje.

5 puta dnevno je neki optimum. Naravno, jedete manje porcije. Posto jedete cesto, ne uspevate da ogladnite, pa samim time nema ni prezderavanja.

Ono sto meni radi posao su te male stvari koje svako moze da promeni. (mada ja treniram vise od 15 min dnevno)
Od striktne dijete nema nista. Izdrzacete tako koji dan (ja to nikada nisam sebi radio), a posle cete se vratiti na staro, jer tako se ne moze ziveti. Medjutim mogu se uneti te male promene u zivot, koje se nece videti bas sledeceg meseca, ali kada vam predju u naviku, odvesce vas u duzi, zdraviji i mrsaviji zivot.

195/85 mi je vec konstanta jedno 3-4 dine. Ali recept je jednostavan kada se ozderes preko dana prekocis veceru. Ne jedes nikada posle 20.00h. ako uspes da se skrpis sa slobodnim vremenom vidis da potrosis na neke fizicke aktivnosti i to je to. I naravno izbegavanje jedenja ogromne kolicine secera (1L koka-kole ima 100g secera :) ) i to bi bilo to.

Ja se od sedenja za kompom nisam ni ugio ni oslabio mada ja i nesedim tolko mnogo za kompom 4-5 sati max
Ja za vreme leta uvek izgubim 10-15 km jer svaki dan plivam po 4-5 km nekad i vise , tako da sad imam 75 a inace 83-4
Visina oko 195.
al dobro sad ce zima i sedenje u kuci i zdranje tako da se vracam na 85 ubrzo :)

Poslednja izmena:
Ajde bre, kad izadje film bioshock uz njega ce da puste u prodaju plazmide verovatno ce biti i onih za mrsavljenje svi ce da izgledamo kao"...little mouth".

Sa 70 kila i 183 bio ko flis papir u srednjoj.

Prestao da praktikujem pljuge i nashikao 20 kila.

Sad balansiram sa 10 kila manje.

Trchanje, teretana kad uvatim vremena i plivanje.

Roleri i bajk na adi su pozeljni dok traje ovo lepo vreme.

Vise manjih obroka je bolje nego manje vecih obroka.

Varenje ubrzava metabolizam. Ustvari, covek najvise kalorija trosi kada vari (hranu :) ). Zato jedite ako mozete i 15 puta dnevno, da bi vam organizam stalno vario, i stalno trosio kalorije na varenje.

5 puta dnevno je neki optimum. Naravno, jedete manje porcije. Posto jedete cesto, ne uspevate da ogladnite, pa samim time nema ni prezderavanja.

Da, samo sto ja uvek punim rezervoar do vrha :D

Ja se od sedenja za kompom nisam ni ugio ni oslabio mada ja i nesedim tolko mnogo za kompom 4-5 sati max
Ja za vreme leta uvek izgubim 10-15 km jer svaki dan plivam po 4-5 km nekad i vise , tako da sad imam 75 a inace 83-4
Visina oko 195.
al dobro sad ce zima i sedenje u kuci i zdranje tako da se vracam na 85 ubrzo :)

75kg @ 195cm :zgran:
Ili imas tanke kosti, ili nemas ni gram masti.
Koliki ti je obim zgloba?

175/85 kg.

Imao nekih 75 kila do pre godinu ipo a onda sam se zbog totalnog prestanka bilo kakvih fizickih aktivnosti natovio do neverovatnih (za moju visinu) 92kg. Zadnjih par meseci bajk skoro svaki dan, tenis, malo tegovi i odma' 7kg manje, stomaka skoro i da nema...

Nazad
Vrh Dno