Šta je novo?

Rapidshare free od sada i do 2mbit/s :)

P$ych0

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800x3d, Phanteks Glacier One 420
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair x870e Hero
RAM
48GB G.Skill Trident Z Neo 8000
GPU
Nvidia RTX 5090
Storage
4TB Crucial T705, 4TB Samsung 990 Pro
Zvuk
Sennheiser Game Zero, Momentum 3 wireless
PSU
Seasonic Prime TX1600 Noctua Edition
Kućište
Antec Flux Pro
Monitor
Aorus FO32U2P, Dell U2715H
Miš & tastatura
Logitech MX518 Legendary, Corsair K70
Laptop
Lenovo Legion
Mobilni telefon
Pixel 7 pro
Pametni uređaji
Philips Hue, Shelly, Alexa
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
This week we have completed the infrastructure upgrade with the result, that premium users can now enjoy full speed again. Also, we are able to allocate bandwith to free users dynamically: Depending on the overall traffic you can up- and download with up to 2,0 megabit per second. If it is crowded though, you might experience only 0,2 megabit per second, since we always put our premium users first.

Tako je, download za free usere je od sada max 2mbit/s, s tim da stoji ona napomena za mogucom max. 0,2mbit/s u slucaju preopterecenja :)

Izvor: http://rapidshare.com/news.html

Poslednja izmena:
Daj boze da je tako ali pre ce biti da ce brzina sada pasti na tih 0.2 nego sto ce skociti na 2mbit. Kada bi dali svima free download pri 2Mbit, niko vise ne bi kupio premium.

Daj boze da je tako ali pre ce biti da ce brzina sada pasti na tih 0.2 nego sto ce skociti na 2mbit. Kada bi dali svima free download pri 2Mbit, niko vise ne bi kupio premium.

Sto volim ovako negativne ljude... Znas i sam da nisi u pravu, vec par sati skidam 106Kb/s (max. brzina mog adsl paketa), to je duplo brze nego pre par dana. Takodje nisu vracali one slicice i cekanje nakon skinutog fajla. Tako da, uzivaj i skidaj. Znas, nisu svi u svetu osudjeni na bedne brzine kao mi, tako da je 2Mbit i dalje relativno spora brzina.

Evo kod mene nocu download zakucan na 105-106. Pa cak i sad kad ovo pisem brzina je ista. Juce je pala oko 3 popodne i jeste se vuklo negde oko 20-30KB/s. sve do 1 sat. U principu vise mi odgovara ovaj rezim i smatram da je dosta "produktivniji" od starog :)

Poslednja izmena:
Pada popodne i uveče na nekih 25KB/s, a ujutru mi skida maksimumom oko 105KB/s.

Takođe pada popodne i uveče na nekih 40KB/s, a ujutru mi skida maksimumom oko 120KB/s.

Evo i kod mene ide max. Ja se cudim kako brzo ide..... :)

Samo neka ostane ovako.

Poslednja izmena:
Poslednjih par dana samo povremeno radi ok...a uglavnom se vuce kao puz na samrti. Sta vise dok ovo pisem uopste ne radi. Puce DL na pola:smash:

Meni konstantno 31-32 :D Sa 256 netom nemam tu muku oko rasta padanja brzina :D

A ja se cudio sto mi pre neko vece ide maksimalna brzina a nemam premium. To govori koliko smo mi jadni sa nasim brzinama pa je nas najjaci paket ustvari ono sto rapidshare nudi svima za dz kad nisu optereceni. Ne sumnjam da preko dana i nije bas tako dobro ali ako je free onda kud ces bolje.

fina vest
kod mene u bilo koje doba dana 160KB/s zakucan :)

Meni samo ujutru ide 116 KB/s, dok preko dana i nocu ne prelazi 24-30 KB/s. Ne svidja mi se ovo, jer je ranije uvek islo 50 KB/s. :)

Ni meni se ne sviđa, i meni je ranije išlo uvek oko 50 kB/s. Šta imam od toga što će da ide 120, ako posle ide 25.

Dobro je bilo i kada je max. bio 50 KB/s po ceo dan, medjutim poslednjih dana ista pricha i kod mene kao kod vecine, naime preko dana 25 KB/s max., nocu je druga pricha, medjutim provaljujem da su napravili josh jednu caku a to je chekanje na fajl jer navodno "Too many users downloading", mislim da je to opet neki pokushaj ogranichavanja free usera... Tako da, pitanje je shta ce se deshavati ubuduce...

Meni je brzina dl na free user na rapidu u toku dana oko 70kb a uvece full 110kb...

Meni danas ide 20-30 :( :( :(

Katastrofa. Nekad toliko padne brzina (cak do 25kB) da je potpuno neupotrebljivo. Kada je bilo ogranicenje na 500kb bar je stalna brzina bila 48kB. Prosto te teraju da kupis nalog a free ostaje kao neka trial verzija.

Po meni je ovaj sistem totalno neupotrebljiv za free korisnike pa ne vidim bas razlog za odusevljenje.
Hm... Definitivno nije "totalno neupotrebljiv"! Evo, sad mi skida nešto brzinom 38kB/s, noću ide preko 50 (imam 512k net)... Za nešto što je besplatno, meni to deluje sasvim OK - kad malo bolje razmislim, neću nikada stići da odgledam sve što skinem ni ovom brzinom :D

Poslednja izmena:
Probao sam predhodnih dana brzina preko dana nije prelazila 25Kb, zbogom Rapid, odoh ja na torrente!

P.S. Možda probam još neki put, ne bi li se nešto promenilo :) :) :) :)

Probao sam predhodnih dana brzina preko dana nije prelazila 25Kb, zbogom Rapid, odoh ja na torrente!

P.S. Možda probam još neki put, ne bi li se nešto promenilo :) :) :) :)

meni se čini da je ovako nekako: noću i prepodne ide veoma brzo, a samo popodne je blizu minimuma (mada, to nije logično, jer ipak ceo svet vuče sa RS-a, ne samo Evropa)...

evo, kod mene sada (free RS, SBB 1mbit, 10:15am):
34ry4bm.png

браво за рапидшер

Код мене је брзина закуцана на 120 КБ/с највећи део дана :). Негде после 17 часова брзина варира између 25-40 КБ/с и тако до поноћи и онда поново 120.

Оставио сам другој теми о Премиум налозима, али ћу и овде. Најбољи програм за разне даунлоад сервере, а самим тиме и Рапид, се барем мени показао:

jDownloader

Ради све аутоматизовано (и ако немате премијум налог) и апдејтује се скоро сваки дан :D.

Код мене је брзина закуцана на 120 КБ/с највећи део дана :). Негде после 17 часова брзина варира између 25-40 КБ/с и тако до поноћи и онда поново 120.

Оставио сам другој теми о Премиум налозима, али ћу и овде. Најбољи програм за разне даунлоад сервере, а самим тиме и Рапид, се барем мени показао:

jDownloader

Ради све аутоматизовано (и ако немате премијум налог) и апдејтује се скоро сваки дан :D.

E da to za brzinu sam i ja primetio da je otprilike takav slucaj. A sto se tice apdejta gori je nego kasperski. jedan dan mi je pronasao 187 apdejta. Ne znam sta je radio ali nisam mogao da verujem.

Vrh Dno