Šta je novo?

linux za HTPC

Sasa

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.07.2000
Poena
780
Sta preporucujete ?

Cudno mi je da niko o ovome ranije nije pricao, ali ne mogu da nadjem.
Ili jeste, u okviru nekog drugog threada sto ne nalazim.

Anyway, sta je preporuka?
Koristi se za audio/video, 24/7 download sa news/torrenta + sam ja na HTPC stavio veci disk da tamo drzim svakojakte podatke koje shareujemo svi u kuci (slike, filmovi, instalacije, itd...)

Poz, hvala

Šta ti je to HTPC, deluje mi korisno iz opisa :D

ahaaa, vidim - treba mu i dosta mesta za HD

Šta fali Windowsu?

Poslednja izmena:
Ja koristim slackware 12.1 :)

MPlayer, Amarok i KTorrent. A Samba ako serujes na windowse... Za daljinski gizmod, fantastican je, mada ne znam radi li sa neatijevim (remote wonder) daljinskim

@Ji 4Tze:
HTPC = Home theatre PC

A windowsu fali dosta toga, npr meni losije radi sa daljinskim, prilicno je neudobniji za neko zezanje, ali ipak najvise to sto moras imati antivirus i firewall i jos svasta nesto... Ovde podesis firewall (ima ga u kernelu i on radi odlicno), antivirus ti ne treba... Prednost je i hoces da se nakacis sa strane, podrzava sve moguce (i nemoguce) protokole (npr sftp). Imas sve moguce servere, ako ti treba... Ima mogo toga, ali ako nekome treba.

Poslednja izmena:
Mislim da je on trazio neko out-of-a-box resenje
Probaj sa http://www.mythbuntu.org/

mythtv_frontend_8.04.png

frontend_theme.preview.png

totem_lost_playing.preview.png

Poslednja izmena:
Ovaj MeediOS mi je interesantan, makar da prvo njega probam obzirom da imam Win na masini.

Prva ili druga solucija ? Ukratko, prednosti i mane ?

Najbolji media centar, XBMC je portovan sada na sve glavne platforme tako da nema puno razmišljanja.

Ovaj MeediOS mi je interesantan, makar da prvo njega probam obzirom da imam Win na masini.

Prva ili druga solucija ? Ukratko, prednosti i mane ?

Probao sam ovaj Ultimate, ne dopada mi se.
Bagovito, prenatrpano, u mnogim situacijama sporo i konacno, prekomplikovano.
Podesavanja ima ko blata, a pri tome nisu logicna, makar ne Windows korisniku.
Otisao je....
Jel ovaj druga varijanta drugacija ?
Ne ide mi se na Linux ako ne moram, ali ako nema nista bolje za Win...

Probao sam ovaj Ultimate, ne dopada mi se.
Bagovito, prenatrpano, u mnogim situacijama sporo i konacno, prekomplikovano.
Podesavanja ima ko blata, a pri tome nisu logicna, makar ne Windows korisniku.
Otisao je....
Jel ovaj druga varijanta drugacija ?
Ne ide mi se na Linux ako ne moram, ali ako nema nista bolje za Win...

Slazem se za sve gore navedeno. I ja sam ga samo video i predlozio na slepo bez probe jer me je odusevio kako izgleda (kod drugara koji se cima sa tim jos od pocetka pa je valjda oguglao na milion i jedno podesavanje). Juce sam download-ovao i skapirao da bi mi trebalo jedno dve nedelje uz dobar vetar da ispodeshavam sve sto me zanima :D Ali i dalje stoji da je najlepsi :p

xbmc je cool - to je ustvari port Media Center Extender interfejsa sa XBox konzole.

xbmc je cool - to je ustvari port Media Center Extender interfejsa sa XBox konzole.
Ne razumeme kako mozes da predlazes i hvalis nesto sto nije ni u beta fazi razvoja. Probao sam u linuxu tu je kao nesto i radio, u windowsu nema teorije da se uopste pokrene. ,)

Ne razumeme kako mozes da predlazes i hvalis nesto sto nije ni u beta fazi razvoja. Probao sam u linuxu tu je kao nesto i radio, u windowsu nema teorije da se uopste pokrene. ,)

Da, tačno je da je još alpha (i gmail je još uvek beta :) ) ali evo upravo sam ga sad probao na Win Serveru 2008 i radi bez problema, a čak i takva alpha je bolja od većine drugih media centar softvera, btw ovo je nova verzija Atlantis koja se uporedo razvija za sve platforme, ovde možete pratiti razvoj izdavanja, prijavljivati bug-ove i davati sugestije. Imajte na umu da je prevashodno namenjen kontroli preko daljinca.

Na Mac-u radi savrseno, pretpostavljam da i na Win-u radi kako treba. Steta, zaista je u pitanju odlican software.

Ja u Xp nisam uspeo da pokrenem program. U linux-u je radio ali kad pustim neki film dobijem dve polovine filma na ekranu. Predpostavljan da za to treba jak i moderan hardware. Probao sam i Elisu ni ona nije htela da radi u XP.

Onda ja ne razumem zasto pricas da program ne radi, ako si ga probao na zastarelom hardveru :)

LinuxMCE bi trebao da bude lak za podešavanje - sve se radi putem wizarda, i to ne samo tekstualno grafičkih, već ti jedna teta postavlja pitanja i objašnjava ponuđene opcije. Pretty cool :D

Kad smo vec ovde, koristi li neko toliko hvaljeni MythTV? I ako koristi, kakva su iskustva?

Ova tema zamre, a ja bas razmisljam kutji pravit mali HTPC, ima li nekih dobrih zakljucaka?
Dajte neko ko zaista koristi,
Ono, HD Movies, TV, You Tube i ako more da bude lako i jednostavno... (win ili lin svejedno)

Probao XBMC, za sada najbolji, ali nisam prezadaovoljan. Vuce neke gluposti sa XBoxa, trazi malo drugacijeg razmisljanja. A mene mrzi :).

Dok ne nadjem bolji, drzim se klasicnog windowsa + KM Player koji odlicno radi sa mojim ATI daljincem. Na drugi tasters se pali Firefox.
Wireless tastatura i mis se voze po trosedu i to je to :).

Gde god hoćeš... Win, Linux, Mac OS. Najbolje leži na XBOX-u ali problem je nemogućnost reprodukovanja HD materijala zbog slabog hardvera. Inače definitivno najbolji softver za HTPC.

+1 za xbmc. Koristim ga i na ubuntuu i na win-u (doduse vise na winu), navikao sam se odmah, dok na LinuxMCE nisam mogao nikako.

Vrh Dno