I meni je ovo odmah "upalo" u oči. Verovatno su hteli da naglase da je potpuno sam, uz veliki trud došao do uspeha ali i po mom mišljenju nekako liči na "nadri", ima neku negativnu konotaciju. No dobro, neka pišu šta hoće, bitno je da je Audio dobio nagradu!BTW, ko stalno nameće u tim napisima ono "samouki"? Zvuči kao "nadri", na šta to liči da se toliko potencira!
Svaka čast Igore!
I meni je ovo odmah "upalo" u oči. Verovatno su hteli da naglase da je potpuno sam, uz veliki trud došao do uspeha ali i po mom mišljenju nekako liči na "nadri", ima neku negativnu konotaciju. No dobro, neka pišu šta hoće, bitno je da je Audio dobio nagradu!
Samo napred Igore!
Samo da pojasnim ovu stvar. Kada se za nekoga ovde gde ja zivim kaze da je self-pa nesto to ima upravo suprotno znacenje od onoga na ste vi mislite. To znaci: svaka cast sta si uradio bez formalnog obrazovanja. Dakle jos dodatno mu cestitaju i naglasavaju uspeh...
Pridruzujem se cestitkama iako nista ne razumem :d
Ja lično kao i ti cenim znanje a ne diplomu/papir, i ja sam self-taught za rad na kompu. Slažem se sa tobom i sa wiz011 da kod nas "samouk" ima negativnu konotaciju, zato mi i smeta što to potenciraju (`ajde da se izrazim na engleskom, to mi deluje kao downplay tvog uspeha). Takođe se slažem i sa Brozom da u engleskom self-taught nema tu konotaciju.Po mom misljenju kod nas "samouk" ima negativan prizvuk iz prostog razloga sto se ovde jos uvek daje prednost onome ko ima bilo kakvu diplomu pa makar i kupljenu.
I to, ali i uobičajena upotreba. Kad je ovde neko respektabilan pronalazač onda niko i ne spominje da li je samouk ili nije. Ali, kad novine napišu "samouki pronalazač" onda tako po pravilu pišu za nekoga ko je "pronašao" perpetuum mobile, ili tako nešto.Po mom misljenju kod nas "samouk" ima negativan prizvuk iz prostog razloga sto se ovde jos uvek daje prednost onome ko ima bilo kakvu diplomu pa makar i kupljenu.
BTW, ako pogledate šta Google traži za svoje nameštenike... Kažu Bsc je uslov, MA prednost. Tako da...
a svi znamo koliko ne volis nvidiju![]()
Sto bre, oni su mnogo dalji od nvidije nego intel koji je preko puta ulice (nvidiji) a svi znamo koliko ne volis nvidiju![]()
Imam, ali jos uvek nemam mogucnosti za to.
Svaka čast, najiskrenije čestitke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari