Šta je novo?

Čudne S.M.A.R.T. vrednosti?

Nightwalker

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2000
Poena
619
Imam WD 1600JS nešto više od 2 godine. Skoro sam kupio 3200AAKS, ali nisam još našao vremena da prebacim sistem na njega. 1600JS radi normalno, ali pre neki dan sam otišao na speedfan-ov sajt da pogledam onu analizu. Evo slike:

Pratio sam od tada Start/Stop count i Power Cycle Count i obe vrednosti se povećavaju za po 1 svaki put kada upalim komp (sada su 2031/2011, a pre par dana su bile 2028/2008). Da li je to O.K.?

Nejasan mi je i Seek Error Rate, zar nije O.K. ako je ta vrednost 0?

Model diska je WDC WD1600JS-00MHB1, firmware je 10.02E01.

Da li disk otkazuje ili je nešto drugo u pitanju?

prevedi na srpski Power Cycle Count i Start/Stop count, pa ce ti biti jasno zasto se povecava svaki put kad upalish comp.
Inache, po vrednostima parametara, disk ti je u odlichnom stanju, bez brige!

Poslednja izmena:
prevedi na srpski Power Cycle Count i Start/Stop count, pa ce ti biti jasno zasto se povecava svaki put kad upalish comp.
Znam, nije mi jasno onda zbog čega me upozorava, stavio mi je ono da pripazim na te vrednosti, pa sam zbog toga to i gledao.

Spinner, hvala na odgovoru, tako sam i ja mislio nego rekoh možda nešto ne valja a imao sam problema sa strujom baš pre neki dan.

I dalje mi nije jasno zašto ne valja da Seek Error Rate bude 0?

jednostavno speedfan ne konta razlike izmedju tog novog diska i starog WD-a jer su vrednosti kod novih modela drukcije prezentovani, zato se i buni i meni slicne podatke javlja za moj WD 320GB

Znam, nije mi jasno onda zbog čega me upozorava, stavio mi je ono da pripazim na te vrednosti, pa sam zbog toga to i gledao.

Spinner, hvala na odgovoru, tako sam i ja mislio nego rekoh možda nešto ne valja a imao sam problema sa strujom baš pre neki dan.

I dalje mi nije jasno zašto ne valja da Seek Error Rate bude 0?

nema na chemu.:)
sve je ok sa diskom, taj softver je glup, najkrace receno. ne interpretira stanja S.M.A.R.T. parametara kako treba.

Nazad
Vrh Dno