Šta je novo?

Tihe LED 12-ice

• Začetnik teme Začetnik teme Rossi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rossi

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
650
Posle silnih CM 12-ica BLUE LED i TT koje sam dobijao uz kucihsta, reshio sam da predjem na neshto ozbiljnije😛

Mislim da je CM oznaka TLF-S12 ili tako neshto, u svakom sl to mi vishe ne zadovoljava kriterijume tishine...

Shta biste drugo mogli preporuciti a da moze da se nadje na nashem trzishtu i da cena nije 1000+ dinara...
Jedino shto mi je bitno je apsolutna tishina i da ima 3/4 pin konektor svejedno...

:wave:

Xilence LED fanovi 🙂
To ti je jeftino, dobar protok i uber tiho.

To mi je cudno, a nisi ni prvi koji to tvrdi - 120mm vent na 1400rpm uber tih. Cak su i za Noktua fanove rekli da se cuju na 1200rpm. Pascu u iskusenje da narucim taj LED Xilence, ali ispasce da je necujan koliko i onaj obicni...

Ja procitao naslov ihteo da vidim kakve su to bucne LE diode od 12mm 😀

Kao prvo,uber tih i necujan nisu sinonimi,a drugo dozvoli mi kao "Silent-Freak-a" da oznacim Xilence LED fan prosto << silent >>.Ventilator je nekvalitetan,kad ga drzis u ruci drhti ti cela ruka (prenos vibracija).Necujan moze da bude ako ti se kuciste nalazi u susednoj sobi (a zatvorena su vrata) ili ako imas trajno ostecenje sluha.Noctua i Scythe S-Flex na 800 RPM su ultra silent,cak ni oni nisu skroz necujni,na distanci manje od metra od kucista.

Poslednja izmena:
Kao prvo,uber tih i necujan nisu sinonimi,a drugo dozvoli mi kao "Silent-Freak-a" da oznacim Xilence LED fan prosto << silent >>.Ventilator je nekvalitetan,kad ga drzis u ruci drhti ti cela ruka (prenos vibracija).Necujan moze da bude ako ti se kuciste nalazi u susednoj sobi (a zatvorena su vrata) ili ako imas trajno ostecenje sluha.Noctua i Scythe S-Flex na 800 RPM su ultra silent,cak ni oni nisu skroz necujni,na distanci manje od metra od kucista.

Fan na 800RPM ima jako slab protok i ja licno ne znam cemu bi mi koristio.
Pa sad, ne drhti dao da drzim hilti busilicu, mislim oseti se da je upaljen pre bi tako rekao.
Kad je zasrafljen na kuciste i kad stavim ruku tu na lim ja uopste ne osetim nikakve vibracije, niti je bucan ( inace, mnogo toga zavisi od same "mrezice" na kucistu, tj. dal ce se cuti protok vazduha )

Ako gledamo tisinu, mislim da Noctua i kompanija od 1k+ din ipak nemaju mnogo aduta pored Xilence-a, a sto se tice kvaliteta, pa sad ..ne bacam ga sa 3-ceg sprata pa da cu to osetiti nesto ..

Inace, Xilence kad ga stavim na ~800PRM je onda ( bar meni.. ) ultra mega silent ..

Tisina je relativnan pojam i ne vredi se rapravljati o tome.Npr.meni smeta kad je TV ugasen ali nije iscupan sa stekera,dakle u stand by modu,te se cuje neko minimalno zujanje,prolazi malo struje,koja zna da bude jako iritirajuca,pa moram da iscupam kabl.Noctua,Scythe,Papst,Noiseblocker i drugi kvalitetni ventilatori kostaju toliko zato sto iza njih stoji istrazivanje,design i nove tehnologije.Xilence su najjeftiniji kineski ventilatori koji ne prolaze cak ni osnovna testiranja kvaliteta,a nista od istrazivanja,samo proizvodnja.Nema sanse da ti Xilence na ~800 rpm bude tisi i jos da ima bolji protok od jedne Noctue,koja je u startu dizajnirana da radi upravo to,dakle da ima najbolji odnos protok/buka.Masina iz potpisa ti nikako nije ultra silent sa ovakvim komponentama :
Zalman 9700NT,Asus GTX280 TOP,Maxtor 80GB 6Y080L0,Corsair TX 750W,tako da nisi kompetentna osoba da dajes opste komentare vezane za tisinu.Zadrzi se izraza silent eventualno ako je stvarno nesto extra tiho onda ultra silent,ali nikako bombasticne fensi reci Uber-,Ultra Mega silent,Necujno i sl.

Nemojte da se svadjate 😛

E sad, djolez je moj ortak, ja sam bolestan ko i on po pitanju tishine izgleda 😀, meni smeta monitor kad nije iskljucen 😛

Fan kontroler imam, dodushe nisam ga ubacio u potpis... Uzeo sam Kaze Master+ 🙂

Nego ovi ubogi ventilatori (narocito TT) se cuju i kad su iskljuceni 😀, proizvode neku vibraciju koja me ubija u mozak, CM mi je jedno vreme bio dovoljno dobar, ali izgleda da sam sa godinama pobenavio 😛

Tako da trazim neshto tishe a poshto mi treba 8-9 komada ne daje mi se 100 evra za ventove...

A jel valjaju oni sto su bili na pcberzi - 6kom u pakovanju?

Na njih sam mislio samo sam zaboravio da nisu LED. Ali mozda sa UV lampom izgledaju dobro...

Tisina je relativnan pojam i ne vredi se rapravljati o tome.Npr.meni smeta kad je TV ugasen ali nije iscupan sa stekera,dakle u stand by modu,te se cuje neko minimalno zujanje,prolazi malo struje,koja zna da bude jako iritirajuca,pa moram da iscupam kabl.Noctua,Scythe,Papst,Noiseblocker i drugi kvalitetni ventilatori kostaju toliko zato sto iza njih stoji istrazivanje,design i nove tehnologije.Xilence su najjeftiniji kineski ventilatori koji ne prolaze cak ni osnovna testiranja kvaliteta,a nista od istrazivanja,samo proizvodnja.Nema sanse da ti Xilence na ~800 rpm bude tisi i jos da ima bolji protok od jedne Noctue,koja je u startu dizajnirana da radi upravo to,dakle da ima najbolji odnos protok/buka.Masina iz potpisa ti nikako nije ultra silent sa ovakvim komponentama :
Zalman 9700NT,Asus GTX280 TOP,Maxtor 80GB 6Y080L0,Corsair TX 750W,tako da nisi kompetentna osoba da dajes opste komentare vezane za tisinu.Zadrzi se izraza silent eventualno ako je stvarno nesto extra tiho onda ultra silent,ali nikako bombasticne fensi reci Uber-,Ultra Mega silent,Necujno i sl.

Daleko od toga da je meni masina nesto tiha ali, zato dodaj i ovo ( Zalman MFC1 - Zalman MFC1 Plus ) ja govorim tak sto uzmem vent u ruke ukljucim ga posebno i na osnovu toga zakljucujem da li je tih ili ne - bar po meni.

Jeste da je sve tu subjektivno, ali ako tebi smeta TV koji je iskljucen i cuje se neko pucketanje onda nisi ni ti kompetentan 😉

Daleko od toga su Noctua, Papst losi ili nesto, ali, do sada svako ko je kupio Xilence je bio zadovoljan i svi su pohvalili protok i tisinu..osim tebe ..

No dobro ok, daj ti predlog za tih LED fan, da se moze naci kod nas ili ajde, bar kod tebe onda ..Noctua i Papst koliko ja znam nema LED fanove. Scythe LED treba naci.

trazim neshto tishe a poshto mi treba 8-9 komada ne daje mi se 100 evra za ventove...

8-9 Tesko da ce biti nesto tiho, inace ako sigurno hoces da stavljas fanove na dnu kucista odma da znas da ce se cuti protok kroz "mrezicu" dole na kucistu i poludeces od toga, ja sam to resio tako sto sam podigao ~1.5-2cm fanove sa maticom ( malo vecom 😀 ) i duzim srafovima, ili stavi neki filter dole, ovako se cuje protok i dzaba sto je/ako je fan tih.

Poslednja izmena:
Daleko od toga da je meni masina nesto tiha ali, zato dodaj i ovo ( Zalman MFC1 - Zalman MFC1 Plus ) ja govorim tak sto uzmem vent u ruke ukljucim ga posebno i na osnovu toga zakljucujem da li je tih ili ne - bar po meni.

Jeste da je sve tu subjektivno, ali ako tebi smeta TV koji je iskljucen i cuje se neko pucketanje onda nisi ni ti kompetentan 😉

Daleko od toga su Noctua, Papst losi ili nesto, ali, do sada svako ko je kupio Xilence je bio zadovoljan i svi su pohvalili protok i tisinu..osim tebe ..

No dobro ok, daj ti predlog za tih LED fan, da se moze naci kod nas ili ajde, bar kod tebe onda ..Noctua i Papst koliko ja znam nema LED fanove. Scythe LED treba naci.

8-9 Tesko da ce biti nesto tiho, inace ako sigurno hoces da stavljas fanove na dnu kucista odma da znas da ce se cuti protok kroz "mrezicu" dole na kucistu i poludeces od toga, ja sam to resio tako sto sam podigao ~1.5-2cm fanove sa maticom ( malo vecom 😀 ) i duzim srafovima, ili stavi neki filter dole, ovako se cuje protok i dzaba sto je/ako je fan tih.

Ici ce na dno fanovi, ali sam vec osmislio neke nosace, samo da ih josh sprovedem u delo... 🙂
Inace na proshlom armoru i vodenom sam imao ukupno 12 * 12cm i 1*14 cm 😀 I kad se sve stavi na 5v bila je tishina a performanse boles' 🙂

Izgleda da s obzirom da nemam 100 evra, tj necu da dam 100 evra za ventove moracu da idem na Xilence, probacu komad dva, pa cu videti shta mi je ciniti...

:wave:

Ja verujem da je Xilence dobar, cak sta vishe odlican za te pare, ali ne verujem da je nesto na 1400RPM ultra mega tiho.🙂

Evo, i ja tvrdim da Xilence nije niti silent fan, niti tih fan, niti nečujan niti... ! Niti će ikada biti! Imao ih, bacio ih!
Mada je djolez dobro rekao, tišina je relativan pojam i oko toga ne vredi raspravljati!

poz

Xilence karakteristike sa kutije nisu identicne onima sa sajta, a one su (sa kutije, a za blue led):
118,5g
12 VDC
10.8~13.2VDC
7VDC
0.20A+/- 10%
2.4W
Hydro Bearing
1300 rpm +/- 10%
44.71 CFM
20.5dB

Sto se mog uporedjivanja tice, od konkurentnih CMova i slicnih xilence bolje "duva" ali je i glasniji, mada kada se sve uzme u obzir, tj cena meni je bolji izbor ako se ima kontroler da bi se utisali jer se inace cuju osetno.

Edit: u slucaju da nema resetki odnosno prepreka oko njega onda se huk drasticno smanjuje ali je i dalje osetan, ali na 800rpm je blizu tisini.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno