Šta je novo?

samsung S760

Dharma Ini.

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2008
Poena
309
U metrou je momentalno na akciji pomenuti model po ceni nesto manjoj od 6.000din pa me zanima da li je dovoljno dobar za poklon kevi. Ona bi ga koristila za letovanja, zimovanja, porodicne skupove. To bi joj bio prvi digitalac u zivotu pa me zanima i koliko je jednostavan za upotrebu. Ako znate da u tom nekom cenovnom rangu postoji nesto slicno bio bih vam zahvalan na sugestijama.
Unapred zahvalan.

Ajde pre nego što ga ispljuju na angro, da ih preduhitrim. Definitivno jeste dobra kupovina za te pare! Čisto sumnjam da za te pare može da se kupi nešto bolje. A i vrlo je prost za korišćenje, baš dobar kao poklon za kevu.

Poslednja izmena:
Ajde pre nego što ga ispljuju na angro, da ih preduhitrim. Definitivno jeste dobra kupovina za te pare! Čisto sumnjam da za te pare može da se kupi nešto bolje. A i vrlo je prost za korišćenje, baš dobar kao poklon za kevu.
Ma daj Wiz, to je krsh jer sam imao prilike da ga vidim i malo fotkam sa njim. Nije samo problem sto su mu fotke loshe. Kvari se, posebno onaj tockic za prebacivanje u modove fotkanja.
Dobro, ne znaci da ce i taj da rikne za koji mesec, mozda i radi koju godinu. :S:
Uporedjivali smo njegove fotke ( ima dobar displej :d ) sa nekim Nokia 65.. serijom i sta da kazem. Na istom su nivou po danu a nocu cak Nokia sije taj Samsung.
Mozda sve ovo zvuci preterano ili smo mi coravi. :d

Ma daj Wiz, to je krsh
Čekaj, ima 640x480 video, DivX, 30 fps, 3x optički zoom tokom snimanja videa, snima koliko stane na karticu (2-4 GB, zavisno od tipa kartice) + ugrađen program za editovanje videa. Pa on na polju videa ladno šamara Canon A720 IS, koji je skoro 3x skuplji.

Za te pare (pazi, košta 80 evra, danas malo bolji MP3 player toliko košta) ja ne vidim da išta daje bolje fotke. Any idea? Čovek može da potraži fotke sa tog aparata na Flickr, pa da vidi jel' mu to OK.

A to da se kvari... Svaki se kvari. Ima garanciju. Pogledaj na amazon.com, nema digitalca za koji se ljudi ne žale da je imao grozne kvarove. Sve se to sad sklapa levom nogom, po APP principu.

Uzgred budi rečeno, kod ovog modela se ljudi (kad se žale na kvarove) ne žale na točkić, nego na zaglavljivanje objektiva.

Ja nemam Metro karticu, ali za 6000 din sam ladno spreman lično da ga kupim, samo da imam malu spravicu sa kojom mogu da snimim duži video sa optičkim zumom.

Poslednja izmena:
Nisam nista prichao za video mod. Ako je to bitno onda za te pare vredi ga uzeti. A posto je keva u pitanju onda jos i pre. ;)
Nego to sa akcijskom prodajom kako to funkcionise? Sta ako se pokvari u garantnom roku? Jel to metro ima servis pa popravlja ili neki dil sa distributerom. Ili uzimaju Samsunge na kompenzaciju, pa puj pike za garanciju. :p
Driver rece da bas nije za takvu vrstu kupovine. I naveo je razloge zasto.
BTW. U pravu si to za tockic. Vezano je za objektiv jer on zaglavljuje. Jos je doticni Samsung uvezen iz Germany za 140 evrona. :zgran:
Dobro tad se pojavio kao nov model, ali lova je lova. :eyebrows:

Mоја другарица га има месец дана и баш је задовољна, слободно га узми, нећеш да погрешиш.

Nisam nista prichao za video mod. Ako je to bitno onda za te pare vredi ga uzeti. A posto je keva u pitanju onda jos i pre. ;)
Pa kod Samsunga je najbitniji baš video mod. :)

U konkretnom slučaju, ovaj aparat je baš jeftin. Ali aktuelni Samsung modeli su po ceni tu negde sa aktuelnim Canon modelima. I onda se postavlja pitanje zašto bi iko kupio Samsung a ne Canon? E pa to pitanje su, kako izgleda, postavili i u Samsungu, i njihov odgovor je fenomenalan video mod bezmalo svih njihovih kompakata.

Zapravo, u praksi je potpuno nemoguće ispuniti karticu od 2GB jer je DivX kompresija toliko efikasna da se uvek baterija isprazni mnogo pre nego što je sva memorija popunjena. S druge strane, ja na A720 IS jedva mogu da utrpam 20 min, i to bez optičkog zuma (a bez optičkog zuma video nije video, u većini slučajeva).

Naravno, sad će neki reći "digitalac ne služi za snimanje videa, zna se čime se snima video". Pa, ako je tako, što je Canon uopšte stavio video mod, što nisu rekli "digitalac ne služi za snimanje videa"? Canon, u stvari, koristi isti štos kao Samsung, na S5 IS. Zašto bi iko kupio S5 IS? Pa zato što ima dobar video mod.

Ali, budimo iskreni... Ljudi koriste ovakve aparatiće za snimanje uspomena, a ponekad je video baš sjajan za snimanje uspomena, a da pritom ne žele svi (ili ne mogu da priušte) da sa sobom vuku neku bezmalo poluprofi video opremu. Imati u džepu nešto na šta u svakom trenu možete strpati sat sasvim pristojnog videa za mene je sjajno!

Uzmi ljude koji imaju decu, kučiće, šta god što im je drago... Pa za 10-20 godina će im mnogo značiti neki video klipovi koje su snimili u nekim jedinstvenim trenucima (a ne mogu se snimati takvi klipovi čak i kad imamo najbolju opremu, jer je najčešće nemamo sa sobom, ovakvo čudo možemo uvek nositi), mnogo više nego to da li je profi ili nije profi i da li je rezolucija ovakva ili onakva.

Tako da, u stvari, Samsung digitalci se kupuju pre svega zbog video moda, isto onako kao što se podvodni Olympusi kupuju zato što su podvodni.

Poslednja izmena:
Imam bas ovaj aparat, video je odlican za te pare ali ima jedna "kvaka", kad se zumira u toku snimanja ne snima se ton a na snimku se cuje objektiv kako "klikce" sto ume da smeta. BTW ja nisam nasao u opcijama nikakvo dekodiranje i video mi pojede karticu od 1gb...slike su po danu podnosljive a nocu su katastrofa...

Imam bas ovaj aparat, video je odlican za te pare ali ima jedna "kvaka", kad se zumira u toku snimanja ne snima se ton a na snimku se cuje objektiv kako "klikce" sto ume da smeta. BTW ja nisam nasao u opcijama nikakvo dekodiranje i video mi pojede karticu od 1gb...slike su po danu podnosljive a nocu su katastrofa...
Pa za tu lovu neki se kompromis mora istrpeti. Za razliku od obicnog fotoaparata, prava kamera kad zumira ona i pojacava zvuk u tom pravcu. Da ne pisem dalje koje sve prednosti ima u odonsu na fotoaparat. U sumrak ili uvece nema nista od snimanja jer takvi Samsunzi pa i ostali kompakti ne mogu dati ni valjanu fotku a kamoli video klip. :S: Moram da pohvalim moj Fuji S6500fd ( svaki cigo hvali svoga konja :d ) da ima prilicno dobar klip na ulicnu rasvetu ili u sobi sa lusterskim osvetljenjem a zum opticki ako se dobro pazi ( manuelan je ) nece se cuti. Sto je svetlosnu godinu ispred Samsunga. Na 2GB staje pola sata glat video materijala.
Opet ako gledamo amaterski sto rece Wiz, onda klipovu u MJPEG formatu mogu zadovoljiti taj minimum kvaliteta za porodicnu uspomenu ili bitan dogadjaj ali samo pod dobrim svetlom. U suprotnom shum u video zapisu cini ga neupotrebljivim.
A za 80 eura jos bi hteli i opticki zum sa tonom. :d
Koliko para toliko i muzike. A u ovom Samsungu sudeci po parama nece se bas naslusati muzike. :-devil-:

Nije bas neupotrebljiv video u mraku, jeste u potpunom mraku ali kad ima i najmanjih izvora svetla klipovi su iznenadjujuce dobri. Snimao sam EXIT ove godine ali sam obrisao snimke greskom, ako se setim veceras cu da snimim nesto po mraku pa cu okaciti...

Nije bas neupotrebljiv video u mraku, jeste u potpunom mraku ali kad ima i najmanjih izvora svetla klipovi su iznenadjujuce dobri. Snimao sam EXIT ove godine ali sam obrisao snimke greskom, ako se setim veceras cu da snimim nesto po mraku pa cu okaciti...
Okaci sto da ne! Odlicno ako ta spravica za male pare daje upotrebljiv nocni klip. :)

Imam bas ovaj aparat, video je odlican za te pare ali ima jedna "kvaka", kad se zumira u toku snimanja ne snima se ton a na snimku se cuje objektiv kako "klikce" sto ume da smeta.
Isključivanje zvuka tokom zumiranja je urađeno namerno da bi se eliminisao šum motora iz snimka. Taj šum i jeste razlog kojim drugi proizvođači digitalaca pravdaju to što je optički zum isključen tokom snimanja videa. Canon je uveo video zumiranje na S5 IS, ali on ima specijalan ultratihi motor.

slike su po danu podnosljive a nocu su katastrofa...
On ima onaj najgori (i najjeftiniji) način "stabilizacije slike", tzv. "digitalnu stabilizaciju", tj. diže ISO. Ne znam može li se to isključiti, verovatno bi slike bile bolje ako se isključi.

U sumrak ili uvece nema nista od snimanja jer takvi Samsunzi pa i ostali kompakti ne mogu dati ni valjanu fotku a kamoli video klip. :S:
Ja ću sad možda nekoga šokirati, ali meni pri slabom svetlu mobilni SE w810i pravi bolje slike nego Canon A720 IS. Za mene je ovo totalno iznenađujuće jer je moje jedino iskustvo sa malim CMOS senzorima bio Mustek Gsmart3, a on je bez baš puno svetla neupotrebljiv (doduše, ovo je uslovno, imam nekoliko zanimljivih fotki u sumrak, baš sa "tvog" Vršačkog brega), tako da sam ja tako nešto očekivao i od SE (on nema CCD nego CMOS). Međutim, SE se neverovatno dobro snalazi i pri minimumu svetla. Nisu to fotke za izložbu, ali upotrebljive su.

A za 80 eura jos bi hteli i opticki zum sa tonom. :d
Interesantno je da se u filmskoj umetnosti zoom veoma malo koristi, ali se u TV produkciji koristi izuzetno mnogo. Problem je to što čisto sumnjam da će neko pomoću digitalca snimati Indiana Jones V, pre će snimati nešto nalik TV reportaži. Znači, zum treba.

Koliko para toliko i muzike. A u ovom Samsungu sudeci po parama nece se bas naslusati muzike. :-devil-:
Kako, bre, neće. On ima i diktafon funkciju, znači može da se snimi na njemu muzike i-haaaaj. Šteta što se nisu setili da ugrade i MP3 player, pa da te totalno demantuju. :)

Vrh Dno