Mislim da je sasvim OK da uzmes 8400 kod mene na default voltazi ide do 4GHz i tako ga teram svaki dan
Memorija ti losa i maticna isto pa neceMislim da je sasvim OK da uzmes 8400 kod mene na default voltazi ide do 4GHz i tako ga teram svaki dan
Sta uzeti E8400 ili E8500 (dali je velika razlika u ceni, isplativo???)
koju maticnu plocu i memoriju kupiti za ovaj procesor?
Budzet oko 280e.
Potrebno za igre, overklok.
Evo predloga za ~280e, samo ne znam da li si zaboravio na malo bolji cooler posto hoces da OC-ujes pa treba i to uracunati u cenu.
E8400 - ~125e,
Asus P5Qpro - ~105e,
2 x 1GB DDR2 OCZ, 1200MHz Reaper HPC/CL5/Kit - ~50e,
Cooler OCZ Vendetta 2 - ~30e ili CoolerMaster Hyper TX2 - ~20e.
Ako i cooler treba upakovati u ~280e onda idi na neku slabiju ddr2 800 memoriju, recimo Kingston 2x1gb 800(~35e) i Hyper TX2.
Ova konfa bi trebalo da radi na ~4GHz bez vecih problema. E8500 u principu i nema potrebe da uzimas posto ima za "samo" 0.5x veci mnozilac(9x vs 9.5x) a tebi za 4GHz treba do 450fsb sto ce prakticno svaka ploca i mem da potera pri 1:1 odnosu, mada opet ni razlika u ceni izmedju 8400 i 8500 nije neka.
Sve cene i preporuka za kupovinu su odavde.
:wave:
Nema nijednog razloga da pored P5Q pro za ~105e uzima P5E za ~150e, P5Q pro je odlicna ploca za te pare i sasvim sigurno ce mu savrseno zavrsiti posao.Ako hoces vrhunsku plocu i proc, za 280 evra onda uzmi ASUS P5E (150 evra),...
Tim bolje, mozes eventualno da uzmes E8500 i Kigston 800 memoriju ili E8400 i 1200 OCZ.budzet od 280e se odnosi samo na plocu, cpu i memoriju. Kuler kasnije uzimam.
Ne razumem zashto se ovde na forumu konstantno dogadja ovo foliranje sa cenama...kao da svi imaju neki povlashteni status i dobijaju svaku komponentu sa 2-5 eura zarade?
Tipa:
E8400 - ~125e,
Asus P5Qpro - ~105e,
2 x 1GB DDR2 OCZ, 1200MHz Reaper HPC/CL5/Kit - ~50e....
recite choveku istinu...za ovo shto on namerava mora da doda josh malo para...nekih 20-30 eura minimum.
Tachno tako...ja imam problem...i vecina poshtenih prodavaca hardware-a...a problem ste vi smarachi koji bi sve po nabavnoj ceni...ajde mi sada recite da ste u mogucnosti da odete u 90% radnji i za 125e iliti 9500 dinara na danashnji dan kupite E8400 BOX ?
Tachno tako...ja imam problem...i vecina poshtenih prodavaca hardware-a...a problem ste vi smarachi koji bi sve po nabavnoj ceni...ajde mi sada recite da ste u mogucnosti da odete u 90% radnji i za 125e iliti 9500 dinara na danashnji dan kupite E8400 BOX ?
tachno tako imash problem uzmi skini cenovnik pa vidi cene i pozovi pa proveri a nemoj ovde neshto da *****sh kada nemash pojma idi kupuj u forum rachunari ili negde gde su takve cene kao shto ti prichash :wall::wall::wall:
Mislim da ste minimalno je reci...bezobrazni!
Lepo sam Vas prozvao i toga se ne stidim...gde ima za 125e = 9500 dinara u radnji sada i odmah E8400?
To shto se Vi folirate e toga mi je dosta!
Svi ste kao neki znalci sa cenama a kukate kod nas i molite za euro jeftinije!!!
Npr. ovde po ceni od 9544.82 din.Mislim da ste minimalno je reci...bezobrazni!
Lepo sam Vas prozvao i toga se ne stidim...gde ima za 125e = 9500 dinara u radnji sada i odmah E8400?
To shto se Vi folirate e toga mi je dosta!
Svi ste kao neki znalci sa cenama a kukate kod nas i molite za euro jeftinije!!!
Nema nijednog razloga da pored P5Q pro za ~105e uzima P5E za ~150e, P5Q pro je odlicna ploca za te pare i sasvim sigurno ce mu savrseno zavrsiti posao.
Mali off (ali gledano u kontekstu posta mozda i nije):
Molim za misljenje o DFI LanParty DK P35-T2RS u kombinaciji sa E8400 ili Q6600?
Mala je razlika u cijeni u odnosu na P5Q-PRO, ali nemam potrebe za crossfire-om i volim DFI. A naleti po neka polovna na oglasima...
Hvala
Npr. ovde po ceni od 9544.82 din.
Problem sa cenama je euro/dinar...nikad ne znash koliko ko rachuna i u celom tom tripu se gubi oko 5% jedva chekam da i mi imamo euro i kraj...odma nema muljanja...svi euro rachunaju preko 80...kao zhiralni kurs...pa nabavka po vishem euru.....a kada bi sutra euro otishao na 90 sve bi otishlo gore....Kao da su sve navukli bash taj dan za 90 i UOPSHTE nisu imali lager po 80...SRAMOTA!!
![]()
p.s. NECJU u EU, OCJU EURO![]()
Jednom DFI - uvek DFI.
Sasvim dobra ploca ako ti ne treba fsb veci od ~530-560 koliko je svojevremeno bio prosek, do 500 fsb ce da gura bez problema.
Ako ides na polovnu onda je ok ali ako bi isao na novu onda je ipak Asus P5Q pro malo bolja ploca ili DFI DK P45.
:wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari