Šta je novo?

Spacemaster Frozen Blood Water System (56k warning)

E a shto sad ne benchujesh malo, zahladnelo je :D

:wave:

Gotivna LaDjancija!!!! :p

Malo je neprakticno, s onim radijatorima koji se racvaju levo i desno, zauzima prostor za tri kucista, a verovatno je i dosta bucno. Sto se hladjenja tice tu je cilj ispunjen, ali mi je izgled nekako preagresivan i previse osvetljen.

Malo je neprakticno, s onim radijatorima koji se racvaju levo i desno, zauzima prostor za tri kucista, a verovatno je i dosta bucno. Sto se hladjenja tice tu je cilj ispunjen, ali mi je izgled nekako preagresivan i previse osvetljen.

Hvala svima jos jednom.
Bučno nije, a može da bude jer se totalno svaki vent regulise, nepraktično ne može da bude ako su rezutati takvi kakvi su (ovaj način povezivanja radijatora je najefikasniji), jer sa ovim hlađenjem duboko se ušlo sa rezultatima postavljenim na fazno promenjivim hlađenjima tj. daleko u minus hlađenjima. Zapremina koju zauzima nije veća od jednog bit tover kućišta, šta više manja je, jedino ako te oči ne varaju. Gornji deo samo je širi 9cm sa svake strane, tj 18cm sa obe i 37 ukupno stoga sigurno je da te oči varaju. ;)

Poslednja izmena:
@spacemaster

Moguce je da si u pravu, meni izgleda da je kuciste veliko, ali verovatno je midi tower (ne medium) tako da je to onda u redu, neprakticno sam mislio zbog buke i prostora koje zauzima, ali ako je tacno to sto kazes onda nije neprakticno, da li i pored smanjenja obrtaja ventilatora oni uspevaju dobro da ohlade radijatore? Crvena boja deluje dosta na vau efekat, ali mislim da recimo u prostoriji sa prigusenim svetlom to onda moze malo i da smeta, tako da ubuduce, dobro bi bilo da uzmes u obzir neku drugu boju. Inace sve je vrlo pedantno odradjeno tu nema sta i rezulati su vidljivi.

A ovako neshto :)
Radovi u toku :)

Prilozi

• DSCF0167.jpg
    DSCF0167.jpg
    190.3 KB · Pregleda: 184
Uze mi Marko, al bice valjda ovih dana, iskreno se nadam... :)

Koliko koshta jedan radijator na tom sistemu?

65 - 70 evra plus troshkovi dostave :)

tecnost za hladjenje

Promenio sam termaltejkov antifriz sa glacelfom ali nista znacajno nisam dobio koji je najbolji odnos destilovane i antifriza. Da li bi neko viskozno ulje bilo bolje

80% destilovane vode i 20% glacelf-a, mozesh da probash i sa 85/15... Experimentishi malo,inace napretka ima u svakom slucaju ...

80% destilovane vode i 20% glacelf-a, mozesh da probash i sa 85/15... Experimentishi malo,inace napretka ima u svakom slucaju ...

U kombinaciji vode i glacelfa, najbolja je ona kako Šiki kaže 15% glacelfa i 85% destilovane vode. Postoji jos bolji odnos, ali se ubacuje dodatna tečnost, tj. 10% glacelfa i 90% destilovane vode, i jedan čep kuhler sretstva protiv korozije radijatora na 1l koncentrata. Samim tim boljitak je u startu vidljiv, ali kako vreme bude proolazilo biće sve bolji, jer ako bolje pogledas posle zamene tečnosti na unutrašnjim obodima zidova bloka (tj. u kanalu) može da se vidi zelena skrama nastala usred korozije koja je posledica TT tečnosti. Stoga daj vremena da tečnost pročisti radijator, blok itd, pa je potom je opet zameni, ali u jednom od gore navedenih razblaženih stanja, jer preterivanjem glacelf supre može da se dobije samo kontra efekat.

OK ce da probamo, odnosno vec sam ubacio jos destilovane tako da sam sada na 15/85 a bio sam na 25/75. SaD STE ME MOMCI BAS NAVUKLI JER SAM PROCITAO I NEKE RANIJE VASE CLANKE. Vidim da je Siki radio sa TT, moj WC sistem sam kombinovao jedan dupli TT kiler i njihova nova pumpa P500, vidim da je Siki imao P400 ali i dva dupla TT kilera. Moj CPU C2 6400 nasviran na 3.32 G i 1.38V se krcka po TAT u idle na 40 a u fulu je 59. E sad me kopa to sto je Siki dobio mnogo bolje temperature sa dva ovakva kilera, a dosta ljudi je pisalo da to nije neka velika razlika ali mojih 59 i sikijevih 45 je ko nebo i zemlja. Ovo me muci stoga sto mi je ostao onaj jedan mali kiler iz kompleta 745 pa neznam dali da se zezam i sa njegovim kacenjem ili da vidim sa ALTIJEM da mi nabave jos jedan dupli TT kiler . Posebna prica su WB za CP vidim da je TT izbacio neki tanki " brezing" a da ima jos drugih na trzistu pa neznam kakva iskustva imate sa tim. Po meni naj veci problem je to sve spakovati u jednu lepu celinu pogotovu za nas koji stalno prckamo po masini te novi proc te ploca i td . Za sada po meni nijedan proizvodjac nije dao kuciste koje elegantno omogucava da se nakaci WC. Mislim da bi cela ta skalamerija morala da bude van kompa jer se tako bolje hladi a drugo voda i struja nikad nisu isli zajedno. Zalman je vidim izbacio tako nesto ali cifra ubija oko 400 e

OK ce da probamo, odnosno vec sam ubacio jos destilovane tako da sam sada na 15/85 a bio sam na 25/75. SaD STE ME MOMCI BAS NAVUKLI JER SAM PROCITAO I NEKE RANIJE VASE CLANKE. Vidim da je Siki radio sa TT, moj WC sistem sam kombinovao jedan dupli TT kiler i njihova nova pumpa P500, vidim da je Siki imao P400 ali i dva dupla TT kilera. Moj CPU C2 6400 nasviran na 3.32 G i 1.38V se krcka po TAT u idle na 40 a u fulu je 59. E sad me kopa to sto je Siki dobio mnogo bolje temperature sa dva ovakva kilera, a dosta ljudi je pisalo da to nije neka velika razlika ali mojih 59 i sikijevih 45 je ko nebo i zemlja. Ovo me muci stoga sto mi je ostao onaj jedan mali kiler iz kompleta 745 pa neznam dali da se zezam i sa njegovim kacenjem ili da vidim sa ALTIJEM da mi nabave jos jedan dupli TT kiler . Posebna prica su WB za CP vidim da je TT izbacio neki tanki " brezing" a da ima jos drugih na trzistu pa neznam kakva iskustva imate sa tim. Po meni naj veci problem je to sve spakovati u jednu lepu celinu pogotovu za nas koji stalno prckamo po masini te novi proc te ploca i td . Za sada po meni nijedan proizvodjac nije dao kuciste koje elegantno omogucava da se nakaci WC. Mislim da bi cela ta skalamerija morala da bude van kompa jer se tako bolje hladi a drugo voda i struja nikad nisu isli zajedno. Zalman je vidim izbacio tako nesto ali cifra ubija oko 400 e

Ovakav nacin povezivanja kao moj prethodni sistem i ovaj sada shto je Spacemaster napravio daju ubedljivo njabolje rezultate. Obrati paznju i na animaN-ov DarkBlue mod ako zelish malo elegantnije reshenje koje po performansama ne zaostaje za ovim sistemom...

Najbolje je experimentisati pa tim putem doci do najboljeg reshenja. Oduzima dosta vremena, ali kad zavrshish i sve sklopish videcesh da se itekako isplati...

:wave:

Znaci da dokupim jos jedan dupli TT kiler

Znaci da dokupim jos jedan dupli TT kiler

Naravno da bi to bila super kupovina, pogotovo ako uzmes novi dual model, koji se prodaje u zasebnoj varijanti tj. http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0098/cl-w0098.asp on se razlikuje u arhitekturi od onih koji dolaze uz kitove kao sto su 735 ili 745 u pozitivnom smislu, gde dotični poseduje dosta bolje termalne sposobnosti od kit modela. U budućnosti ako budes raspolagao sa novcem za neki quad core sistem moj savet na sve to bi bio da razmislis o spravljanju većeg rezervoara, a samim tim stavićeš tačku i dobićeš savršeno vodeno hlađenje.

Poslednja izmena:
Ako vec idem u tu pricu sta je bolje TT, Alphacool ili Swiftech

Neko ce reci swiftech ,ali meni je alphacool extra mozda zato shto ih imam pa sam malo subjektivan... KO ce ga znati :)

Swiftech je duže na tržištu i svojevremeno je izgradio ime, stoga, ako imas mogućnost da vidis npr. radijatore oba proizvođača biće ti jasno da su po arhitekturi identični, pa zatim alphacool blokovi, ako bi ih rastavio i pogledao unutrašnju bakarnu površinu videćes da su identične (priča važi za nexXxos i apoge GT blokove). Stoga ja bih išao ekonomičnijim putem, tj. kupio bih ono što je jeftinije, jer mnogo bitnija stavka od one koja govori o proizvođaču jeste ta koja govori o sto boljem spravljanju sistema, a kada se na to doda da nesto može i jeftinije da izađe, jednostavno polazis logikom svog đepa.
TT je losiji od oba proizvođača, koliko, to je diskutabilno, ali svakao je losiji. ;)

Da ali swiftech ima fabrcki mnogo bolji sistem montiranja od Alphacoolovog nexXxos-a :) Mozda sam pristrasan zbog svog Apogee-a :D

Shta znam...mene nisi ubedio...;) na kraju krajeva jednom se montira i nema potrebe da se skida vishe, e sad to shto neki od nas skidaju po 100x je neka druga pricha :)

Možda je glupo pitanje ali da li se zna kod koga je završila pumpa sa ovog mog sistema, ne mogu da uđem u trag nikako :d

Temperature :shock:
plus odlicno izgleda
Svaka cast

Vrh Dno