Šta je novo?

brisanje os

• Začetnik teme Začetnik teme faca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
jedno pitanje
imam instalirana dva OS, na "C" je XP a na "J" je Vista. posto mi trba prostor ai Vistu nekoristim hocu da je obrisem.

kako to najbezbolnije da uradim da li je dobro da samo obrisem sve fajlove sa "j" sobzirom da onvista ima i neke fajlove na "C" particiji.

jel zna neko?

Ne verujem da Vista, instalirana na J particiji drzi neke svoje fajlove na C
Probaj da "sakrijes" ( hide opcija u Acronis Disk Director Suitu ) C particiju, ako se podigne Vista, onda nema fajlove na C
Ako hoces da brises celu J particiju, samo je formatiraj, ako imas neke fajlove na njoj, iskopiraj na neku drugu particiju ili disk, foramtiraj je, pa onda vrati nazad

meni se pri paljenju kompa automatski dize vista, pa moram da u toku dizanja sistema brzo prebacim na xp.

sa XPom xp je na "C", vista na "J", a sa Vistom Vista je na "C" a xp na "J".

jedno pitanje
imam instalirana dva OS, na "C" je XP a na "J" je Vista. posto mi trba prostor ai Vistu nekoristim hocu da je obrisem.

kako to najbezbolnije da uradim da li je dobro da samo obrisem sve fajlove sa "j" sobzirom da onvista ima i neke fajlove na "C" particiji.
*** probaj ovako:ubaci instalacioni disk od XP-a i butuj kada dodjes do particija lepo izbrisi J tako da ce ti ostati samo C. :banana:

meni se pri paljenju kompa automatski dize vista, pa moram da u toku dizanja sistema brzo prebacim na xp.

sa XPom xp je na "C", vista na "J", a sa Vistom Vista je na "C" a xp na "J".

to je normalno da os gleda na particiju na kojoj je instaliran kao prvu pa samo switchuje oznake,ali da si dao imena particijama video bi ,da ti se na primer sa xp-om particija zove xp,a sa vistom vista, da se samo njihove oznake menjaju,ali to nema veze.
pretpostavljam da ti je c za xp primarna boot particija,u tom slucaju na njoj se samo nalaze podaci za boot loader viste i kada budes formatirao vistu ostace ti boot loader,pa bi mogao i njega da obrises sa c particije,a ako ze*nes i xp-ov boot loader onda ubaci instalacioni od xp i popravi ga sa repair consolom,mislim da je komanda fixboot ili tako nesto,ukucas help u konzoli i nadjes je,mada se nadam da nece biti potrebe za tim.
srecno

http://www.vistabootpro.org/
Skini program i instaliraj ga u XP-u, u njemu izbrišeš Vistu iz OS Boot Entry-ja i vratiš XP-jev BootLoader (Legacy) - nakon restarta možeš da radiš sa J particijom šta god ti odgovara.

Nazad
Vrh Dno