Šta je novo?

Koji Nikon do 200€?

Ivan teh King

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2002
Poena
735
Moja oprema  
Mobilni telefon
OnePlus Nord 2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Stari fotoaparat iz 2002. godine bi trebao uskoro u penziju Nikon coolpix 2500
inace tada je bio najbolji amaterski fotoaparat po poredjenju dosta casopisa kako ekspertskih tako opstih. Koji po vama Nikon bi mogao da ga zameni, sigurno ne u svakom pogledu i ne po broju Megapixela 🙂 makar po kvalitetu fotografija za dnevne slike, sumrak, blic(nije najbitnija stavka)

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_a720is%2Cnikon_cp2500&show=all

Ko ga je koristio znace o cemu pricam 🙂

Samo Nikon dolazi u obzir, nista drugo!!! I ne SLR aparati,
Hvala

Odmah da ti kazem da nikon u toj sub 200evra klasi nema sta da trazi pored jednog ixusa 85... Da li postoji neki specifican razlog za Nikon-a?

gledam malo cjenovnike i kod nas moze da se nabavi L3, L6... ali to je u svemu slabije od ixusa, cak nema ni opticku stabilizaciju.

Mnogo toga se promenilo od 2002. godine, i danas je Nikon u toj klasi jedan od najloshijih. Za 200e je ubedljivo najbolji Canon A720 IS. Ako hocesh ultrakompakt za dzep i josh idi0t, nema bolje od Ixusa.

Poslednja izmena:
Drugar je za proslu Novu godinu bas imao novi canon 700( i neki broj serija). Slike su bile blagi uzas. E verovatno nije jos bio naucio da slika ili podesavanja... Zbog toga sam nesto skeptican u vezi canon-a. Ali, sigurno je da se i to promenilo i da koliko svuda vidim canon je najvise hvaljen.

Pa nije se nishta promenilo u toj klasi. U vreme kada si kupio tog Nikona, Canon A40 ga je drao i u kvalitetu slike i imao full manuelne komande, danas to isto radi A720 IS ili svaki drugi A. To shto si video fotografije iz ruke nekoga ko ne zna je potpuno druga pricha. Svaki aparat ce napraviti uzas fotke ako si antitalenat.

Drugar je za proslu Novu godinu bas imao novi canon 700( i neki broj serija). Slike su bile blagi uzas. E verovatno nije jos bio naucio da slika ili podesavanja... Zbog toga sam nesto skeptican u vezi canon-a. Ali, sigurno je da se i to promenilo i da koliko svuda vidim canon je najvise hvaljen.

A ja baš skoro pogledao neke slike sa proslave na kojoj nisam bio koje je slikao Nikon L14 i mogu da ti kažem - slobodno ga zaobiđi.

Nazad
Vrh Dno