Šta je novo?

Publishers to fine 25,000 game pirates

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

rAMA

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2007
Poena
825
Publishers to fine 25,000 game pirates

Five games companies are to demand 25,000 file-sharing internet users to pay GBP 300 immediately or risk going to court.

The users are being targeted for downloading and sharing games illegally, according to The Times.

Atari, Codemasters, Reality Pump, Techland and Topware Interactive have appointed legal brain Davenport Lyons to take action on their behalf.

Operation Flashpoint by Codemasters was apparently downloaded over 691,000 times in one week, according to internet watcher Peerland.

"Our clients were incensed by the level of illegal downloading," said Roger Billens from Peerland.

The quintet make their stand after the successful prosecution Isabella Barwinska, who has been fined GBP 16,000 for uploading and sharing Dream Pinball 3D by Topware.

The group will begin by targeting the first 500 file-sharers to ignore the GBP 300 demand, and have applied to the High Court to demand internet service providers deliver the names and addresses of all 25,000 breaking the law.

According to The Times, 5000 addresses have already been obtained.

Jeste, `Ovim putem upozoravamo cenjene gradjane da smo uputili 10 000 (x 1000) tuzbi gradjanima koji neredovno placaju tv pretplatu. Ona je obavezna u svim zemljama EVROPE (zanimljivo da spominju evropu kad treba da im se plati ali ne i kad treba da se povecaju plate...). Hvala vam na poverenju, vas RTS` :laugh:

Isto tako ce da prodje i ova jadna sacica gamming tuzibaba.

Vidim da ima ljudi koji uopšte ne plaćaju pretplatu i ne stiže im ništa, samo plaše ljude, ne košta ih ništa da emituju, pa ko se upeca upeca. Za one malo starije ko se još seća švedskog TV detektora u vreme SFRJ ista priča.

Ja nisam platio NIJEDNU pretplatu otkad su je uveli a imam 3 brojila i nisam hteo da gubim vreme i idem i odjavljujem tako da stize na sva 3 racuna. I? Nista.

Ne vidim kako bi to opravdali na sudu:

1. ako cemo da placamo pretplatu - znaci da se televizija izdrzava od tih para - nije komercijalna - necu da vidim NIJEDAN sekund reklame na televiziji ciji rad ja placam

2. vec placam pretplatu SBB-u koji u svojoj zvanicnoj ponudi ukljucuje i programe RTS-a - znaci da je deo pretplate koju placam SBB-u i naknada za gledanje RTS-a - nek vide sa SBB-om oko naplate ili neka SBB skine programe za koje na placa naknadu iz svoje ponude

3. kako ce da dokazu sudu da ne adresi gde postoji prikljucena struja obavezno mora da postoji i TV?

4. donecu prijemnicu iz TV servisa da sam TV predao na popravku pre 3 godine i da jos nije popravljen te stoga nisam ni koristio uslugu

sorry, za off

Pa da, placa se pretplata za prikazivanje sinhronizovanog plivanja na olimpijadi. Sva sreca da imam HRT2 jer bih poludeo

I za glupe komentare gospodina Koraca ;)

Korac zna da lupa gluposti, ali je 10x zanimljivije njega slusati nego 90% drugih komentatora koji su dosadni i izgubis zelju da gledas nesto kad oni komentarisu.

Nego, kako smo od game pirata dosli do Koraca ? :d

Mojom krivicom, preterah sa podvacenjem paralele i metaforama :D

Jao Švedski detektor! :alo:

Lol secam se ja "svedskog detektora",bio sam osnovac tada :).Komsije se sve sebali da im neki "cika sa nekim uredjajem ne njuska oko kuce" lol.Inace ni ja kao ni 2/3 stanovnistva ne placam TV pretplatu,i zelim da nas sve tuze da vidim kako ce da naplate nesto sto vec placamo kroz pretplatu kablovskom operateru.

a shta da rade meni kojem tv sluzi samo za pracenje satelitskog programa? Nemam ni antenu, a kamo li kablovsku?

Nego jel mogu da nas utuze ako (nedajboze) skinemo neku igru sa rapida?

FYI, u Engleskoj se za BBC naplacuje 180 funti godisnje (nekih 230 EUR). Ima reklama, obavezna je, ako imate bilo sta sto moze da prima TV signale (bez obzira da li imate antenu, satelitsku, kablovsku ili sta vec), ukljucujuci i monitor.
E, sad, doduse, BBC ima HDTV signal i beskonacno puta vishe zanimljivih stvari za gledanje (nesto / beskonacno = nula ;)) ali *** :(
Slazem se inace sa ostalima za pretlatu - cut it out!

ali ima i s'druge strane, Portugal, koji je nama dosta blizi nego UK, isto je pretplata obavezna, ali je oko 2 EUR...

Mogu vrlo lako da utuže ali je problem kako to sve naplatiti, prevelik broj predmeta za sitne pare, možda čekaju da se nakupi pa da onda naprave neku varijantu sa isključivanjem struje, kada je keš u pitanju vrlo lako mogu da donesu takav neki zakon, mada lično ne verujem.

Jeste, `Ovim putem upozoravamo cenjene gradjane da smo uputili 10 000 (x 1000) tuzbi gradjanima koji neredovno placaju tv pretplatu. Ona je obavezna u svim zemljama EVROPE (zanimljivo da spominju evropu kad treba da im se plati ali ne i kad treba da se povecaju plate...). Hvala vam na poverenju, vas RTS` :laugh:

Kako sam se ismejao... :D Ovaj Bench je live sitcom.

Mogu vrlo lako da utuže ali je problem kako to sve naplatiti, prevelik broj predmeta za sitne pare, možda čekaju da se nakupi pa da onda naprave neku varijantu sa isključivanjem struje, kada je keš u pitanju vrlo lako mogu da donesu takav neki zakon, mada lično ne verujem.

Ako cemo da se vracamo u komunizam, onda nek' donesu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno