Šta je novo?

Stigao C2D E5200!!!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Kao sto sam naslov kaze doticni Intel Core2 Duo E5200 je konacno stigao u Srpske shopove. MPC prava sitnica ~6.058,00 DIN.

Za sada ih u MP ima OVDE. Sto je mnogo, mnogo je, zar ne???

Poslednja izmena:
Previsoka cena, bice niza uskoro, za 1000 din. vise moze se kupiti Core2 Duo E7200 koji je bolji.

Problem je, izmedju ostalog, sto je dolar ojacao u odnosu na evro i to ne bas malo... Ako ostane ovako, moze se ocekivati da i ostale cene odu malo gore...

Problem je, izmedju ostalog, sto je dolar ojacao u odnosu na evro i to ne bas malo... Ako ostane ovako, moze se ocekivati da i ostale cene odu malo gore...

Upravo tako. Cene komponenti su skocile u nabavci za par eura, tiho i neopazeno, ali...

Narodna Banka Srbije

Upravo tako. Cene komponenti su skocile u nabavci za par eura, tiho i neopazeno, ali...

Ovaj novi kurs dollara prema evru ne bi trebalo da ima nikakve veze buduci da NBS pegla kurs dinara prema evru tj kad dolar skoci evro padne u odnosu na dinar i sve je opet u istom odnosu.

Ovo primedujem kao neko cija je ustedjevina uglavnom u US$.

^^Kakve veze AMD ima sada sa time? Ako pretpostavimo da serija E5xxx menja E2xxx onda i ima neke logike zasto bi ga zvali "dual core" (a cak mozda i pentium) http://www.intel.com/products/processor/pentium_dual-core/specs.htm.
E sad to sto su svi C2D procesori ustvari dual core i nemaju nikakve veze sa pentium-om to se pozali Intelu koji sam pravi zavrzlame ;)

Poslednja izmena:
Intel Pentium Dual Core E5200, tacnije !!!

E5200 je derivat C2D arhikteture u 45 nm procesu, kodnog imena Penryn ;) Ne padaj na mokre snove AMD marketinga :p
:wave:

U prevodu to znaci sta (jeste ili nije core2duo)???

P.S. Nisam bas upucen u intela posto sam vise godina na amd-u, ali sam imao nameru da narednih dana zamenim ovaj moj x2 za intela pa bih mogao i za ovaj procesor iz teme pa me interesuje konkretno - jel c2d or not c2d ;-) :)

P.S. Nisam bas upucen u intela posto sam vise godina na amd-u, ali sam imao nameru da narednih dana zamenim ovaj moj x2 za intela pa bih mogao i za ovaj procesor iz teme pa me interesuje konkretno - jel c2d or not c2d ;-) :)

Naravno da jeste ali mora nositi drugu nomenklaturu da bi se razlikovao od starije brace.

Svi inteli na trzishtu su ili C2D ili derivati C2D. Uzmi Cpu z 1.39 i pokreni na nekoj mashini koja ima E2xxx porcesor ili E1xxx i skontace ga kao C2D shto u biti on i jeste jer je nastao od C2D-a :wave:

Naravno E2xxx serija da bi se razlikovala od skupljih modela nosi ime Pentium Dual Core, ali nashi prodavci da bi privukli masu guraju Core2 Duo gde god stignu, tako sam po cenovnicima vidja Core Duo 430 (ustvari Celeron 430), Core2 Duo e2160 (ustvari Pentium Dual Core E2160) i tako dalje :p

Poslednja izmena:
Pojavio se u jos jednoj firmi po ceni od 5716din.
Ima ga ovde :)
Kod:
http://www.atom-computers.com/

Poslednja izmena:

Procesor se prodaje pod Pentium Dual-Core brendom, a baziran je na Core 2 arhitekturi.

Koliko ja znam, jedina razlika zbog cega proizvodjac pise dual core, a ne c2d je u kolicini cach memorije. Kao niza klasa pa ga zato zovu dual core, inace c2d, isti proizvodni proces, ista traka,sa manjom kolicinom cach-a...

Ovaj novi kurs dollara prema evru ne bi trebalo da ima nikakve veze buduci da NBS pegla kurs dinara prema evru tj kad dolar skoci evro padne u odnosu na dinar i sve je opet u istom odnosu.

Ovo primedujem kao neko cija je ustedjevina uglavnom u US$.

Ovo prvi put cujem... Uglavnom, treba ti vise i dinara i eura da bi kupio jedan dolar. As simple as that. Radi se o globalnom trendu, a da li ce dugorocno biti tako - videcemo.

Ako imas ustedjevinu u dolarima ti si, u principu na dobitku.

Poslednja izmena:
sta je sa instrukcijama za virtualizaciju?
ovih dana sam imao first hand iskustvo sa time kakvo su e21xx procesori sra*e kad je teranje vm u pitanju |(

Tacnije Intel® Pentium® dual-core... :smash:
Sta god da je dual core, iliti core2duo, ako se ne primecuju razlike zar je vazno :D Samo sto je cache osakacen

U odnosu na Pentium Dual Core E2000 seriju, serija E5000 ima 2 MB L2 kesh memorije i magistralu na 1066 MHz.

Serija E2000 ima 1 MB L2 kesha i FSB na 800 MHz.

Ma cekaj, E5200 ima 12.5 multi i 800MHz FSB. E7x00 serija ima 1066MHz, jedini Wolfdale s tim FSB-om.

Da ima 1066 fsb radio bi na 3.3Ghz :D

Poslednja izmena:
da, ima 12.5 multi :D
9308c283-f8e0-4bb4-935c-47a06452d3a5.jpg

Evo gledam ovaj bench test za q9770 i mislim da ce ovih dodatnih 1MB kesa znaciti vise pri prelasku sa E22xx na E52xx (tj. sa 1MB na 2MB) nego sa E52xx na E7xxx (2MB na 3MB). Samo da bude jos malo jeftiniji, bice to sweet procesor za male pare.

A koja mu je potrosnja struje mereno u vatima(w)? -bio bi pozeljan sto precizniji odgovor (tipa, pise na kutiji i sl:) :)

Ali je to maksimum za koji je deklarisan, trebao bi da trosi ipak znacajno manje, mozda Delimir moze da kaze nesto o tome.

Vrh Dno