Šta je novo?

utorrent problem

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
2.1 Logitech Z313
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Dareu A950 Wing, Razer Cynosa V2
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pocelo je da se desava to da download nece preko 12 mb, iako ima dovoljno sidera, moze pomoc, da dodam da je glavni download stavljen na 50kb, up na 10 kb, stim da bi mi skidao svaku fajlu limitiram na 1kb

koliko imas aktivnih torrenata???
ako imas 5,6 aktivnih torrenata i svaki vuce po 1kB, to je sasvim dovoljno da ti zauzme ceo protok i da ne mozes da izvuces dobar download... stavi maks 2 aktivna torrenta, pretpostavljam da imas 512 kb/s, sve preko 4kB uploada prilicno uspori download

meni se sam instalirao neki novi utorrent pre nekoliko minuta. sad ima kockastu ikonicu.

da i meni se instalirao taj kockasti, i od tad nastaje problem

1.8 ima kodza problema. Vrati se na 1.7.7

Moj se ispoljava tako sto nece da se konektuje ni na jedan tracker. Kaze HTTP Error 400

utorrent 1.8 ima neke opcije vezane za download limiter i takođe nije hteo da skida više od 12KB bez obzira imalo 20 ili 200 seedera. Vratih se lepo na 1.7.7 i 153KB ko iz topa :D

1.8 mi radi bez problema cak i bolje od .17 na visti ...

Cekaj malo,pa ces da vidis:D
Vratices se ti na 1.77:)

1.7.7 sljaka ko lud

Vidi stvarno :zgran: Totalni bedak... sad ne mogu da skidam paralelno više od jednog fajla :(
Izgleda je vreme da se menja klijent :(

ili da instaliras net limiter pro i sa njim ogranicis upload...

Ni meni nece preko 12kbps,vracam se na 1.7.7 verziju:type:

ok je to sto se svi vracamo na 1 7 7 ali u cemu je problem sa 1.8 dal neko zna :) sto nece preko 12kb

Ma hoće on preko 12 kB/s kad mu odvrneš brzinu uploada na torrentu koji skidaš.
Ranije je važilo samo ograničenje ako ti je Global Upload Rate ispod (valjda) 4 kB a sad su smislili da ti ograniče DL brzinu ako ti je svaki pojedinačni torrent limitiran na manje od 4 kB.

Ja se vratih na 1.7.7 pa sad il' će u nekoj od budućih verzija skinuti to ograničenje ili ću stvarno morati da tražim novi klijent.

Netlimiter ne volim jer i ovako imam brdo rezidentnog softvera koji mi opterećuju procesor.

ja sam se vratio na 1.7.5 jer mi ni na 1.7.7 nije išlo baš kao pre.

Izgleda je vreme da se menja klijent :(

Netlimiter ne volim jer i ovako imam brdo rezidentnog softvera koji mi opterećuju procesor.

Veoma je moguće da će ti neki drugi klijent "pojesti" tu razliku u opterećenju procesora. Stavi slobodno NetLimiter...evo sad gledam...zauzeće procesora 0, a memorije oko 12MB (NetLimiter).

Koristim verziju 1.8, takođe auto-update i sve radi k'o podmazano

pozz

Recimo ja sam provalio u Advanced opcijama podesavanje za uTorrent, i isti sada radi kao lud (bilo 1.7.7 ili 1.8)! Bez obzira da li je apload 10 ili 1 skida skoro max brzinom :)

Jedino sto nisam reshio zasto mi diskonektuje tracker posle nekog vremena, ali opusteno.!

Recimo ja sam provalio u Advanced opcijama podesavanje za uTorrent, i isti sada radi kao lud (bilo 1.7.7 ili 1.8)! Bez obzira da li je apload 10 ili 1 skida skoro max brzinom :)

Jedino sto nisam reshio zasto mi diskonektuje tracker posle nekog vremena, ali opusteno.!

a da podelis to i sa ostalima, da ne bi smo i mi trazili po opcijama ????

evo ja sad skidam stargate atlantis ima 6 seedera i 4 leechera i ide max 52kb/s a min 49.
jedino što sam uradio je u tray-u sam stavio za upload speed 5kb/s, a nisam svaki torrent pojedinačno ograničavao. da ne bude zabune = utorrent 1.8.0 .

Ja se izvinjavam sto kasnim sa odgovorom, ali evo sada cu da podelim sa svima vama!

dakle pre neki dan dovucem ja jedan stari komp kuci, dignem XP (kod mene je Vista), ukacim isti na LAN 4 na huawei hg510 i pustim torrent sa nekog javnog trackera kad gle cuda ... ide do 110kb/s ... Ok iskljucim tamo net, i probam kod mene i desava se da ne prelazi 10kb/s isti torrent ... Tako sam eliminisao RUTER kao problem!

Konkretno sta je problem! uTorrent 1.7.x pa navise instalira jednu jako glupu opciju koja uopste ne pomaze a samo zauzima protok IPv6/Teredo.

Onaj ko je kliknuo na install taj se z ... da bi ga iskljucili ne pomaze reinstall torrenta, vec par stwari iz netsh ... (sam IpV6 nije problem iskljuci se iz Network connection-a), a ovaj Teredo mora sledece:

Start > Run > netsh > interface ipv6
potom neke od komandi ...

Install IPv6: install
Disable Teredo: set teredo disable
Enable Teredo (client): set teredo client <-Client is used by µTorrent
Enable Teredo (enterpriseclient): set teredo enterpriseclient
Uninstall IPv6: uninstall
Show Teredo info (state/error and stuff): show teredo

Posle ove komande torrenti su mi proradili kao ludi i sa privatnih i sa javnih trackera, ja sam se odushevio, testirano na Visti SP1 i na XP sp2/3 ...

javite ako imate problema!

Evo kako da resite problem sa trackerima:

Samo ga stavite u exlusion listu u bilo kom AV programu!

Nazad
Vrh Dno