Šta je novo?

Problemi sa kompjuterom u toku igranja

killbane

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2003
Poena
649
Poslednjih nekoliko dana desava mi se nesto sa racunarom sto ne mogu da resim, pa cisto da vidim da li je neko drugi imao problema. Elem, prilikom igranja, uglavnom posle nekoliko minuta, kompjuter se ugasi, i tako ostane dok ga ne restartujem. To se desava na dve igre, mozda i na vise ali nisam probao, The Guild II i ME Total War 2. Pocelo je manje vise posle instaliranja The Guild II, ne secam se da sam imao ovakvih problema pre instaliranja ove igra ako ih je i bilo bili su retki. Instalirao sam nove drivere i novi (junski) directx. Inace kompjuter radi po ceo dana bez problema, radio sam i neke poslove koji su prilicno opteretili procesor i sve je bilo u redu. Inace ima XFX9600 i do sada je sve bilo u redu sa njom. Ima li neko neki savet?

Bice da ti je otislo napajanje ili nema dovoljno snage da isporuci na 12V grani. Probaj sa nekim drugim.

Imam neko Codegenovo od 500W, a pored kartice jedan HD i jedan dvd. Mada 9600 dosta vuce, kompjuter je star jedva par meseci a i samo napajanje ali provericu

Poslednja izmena:
Ja sam imao tih problema sa starim kompom. Bilo je u pitanju neko kung-fu napajanje. Pri malo vecem opterecenju kompjuter se gasio ali ne kompletno (ugasi se monior ali i dalje vrte fanovi).
Problem je resen zamenom napajanja.

500W je sasvim dovoljno, ali pravih. (Chieftec :)) Taj Codegen u tvom racunaru je tempirana bomba spremna da eksplodira svakog momenta. Menjaj to pod hitno!

Ja sam imao tih problema sa starim kompom. Bilo je u pitanju neko kung-fu napajanje. Pri malo vecem opterecenju kompjuter se gasio ali ne kompletno (ugasi se monior ali i dalje vrte fanovi).
Problem je resen zamenom napajanja.

Da to se desava i kod mene. Da li bi Chiftec od 500 bio sigurno dovoljan?

Upravo sam pogledao nemaju Chiftec od 500w ali ima Cooler Master. Da li bi on zavrsio posao?

Da...Coler masterova napajanja su takodje izvanredna..Chiftec je Chiftec ali i CM ce da odradi posao tako da pazari to;)

U svakom slucaju novo napajanje je dobra ideja ali pre nego sto otrcis do najblize prodavnice probaj par drugih stvari

1. testiraj RAM memoriju
uzmi memtest+ i pusti ga da odradi jedan krug..

2.Checkiraj hard disk
Mozda,kazem mozda je nesto banalno kao bed sektori ili sl

3.Temperatura graficke kartice..

Kazes da se komp ugasi ali u slucajevima koje sam naveo trbalo bi automatski da se resetuje ali..
Ne moze da skodi:)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
^
Potpisujem,ako od nekgo drugog uzimate 500-550W od Chieftec-a slobodno mozete manje;)

Harde disk je chekiran, temperatura graficke je izmedju 47 i 52 stepena, mem test sam radio pre nekoliko meseci ali radicu ponovo jer mi je i oma sumnjiva. I radi upravo onako kako je navedeno u jednom slucaju gore, ugasi se monitor a sve ostalo sotane da radi i kuleri i ventilatori.

Harde disk je chekiran, temperatura graficke je izmedju 47 i 52 stepena, mem test sam radio pre nekoliko meseci ali radicu ponovo jer mi je i oma sumnjiva. I radi upravo onako kako je navedeno u jednom slucaju gore, ugasi se monitor a sve ostalo sotane da radi i kuleri i ventilatori.

Probaj memtest jer nekoliko meseci su u kompijuterskom zivotu....
Mada to sto kazes da se monitor ugasi a sve ostalo radi ili je graficka ili napajanje..
temperatura 47-52 u IDLE-u je ok ali kolika je pod opterecenjem citaj kada pokrenes zahtevnu graficku aplikaciju...

Hmmm, moze da bude i do graficke, mada sumnjam. Najvise mi smrdi na napajanje, koje je u tvom slucaju katastrofa. Desavalo se da codegen-ova napajanja ljudima spale citav comp, tako da ti najsrdacnije preporucujem da sto pre to zamenis. Chieftec je svakako najbolje resenje, ali ako ti nude CoolerMaster-a, onda uzmi neki iGreen model, posto su oni najbolji u CM ponudi...

P.S. Probaj 3D mark '06, to ce ti prilicno opteretiti graficku, pa nam javi kako se comp ponasa tokom bencha.

Probaj memtest jer nekoliko meseci su u kompijuterskom zivotu....
Mada to sto kazes da se monitor ugasi a sve ostalo radi ili je graficka ili napajanje..
temperatura 47-52 u IDLE-u je ok ali kolika je pod opterecenjem citaj kada pokrenes zahtevnu graficku aplikaciju...

Posle opterecivanja graficke od nekih 20 tak minuta Mass Effectom i Total War-omtemperatura je 58 - 60 stepeni u sred igranja. Probacu sa nekim bencmark programom.

a pregrejavanja cpu-a ?

Posle opterecivanja graficke od nekih 20 tak minuta Mass Effectom i Total War-omtemperatura je 58 - 60 stepeni u sred igranja. Probacu sa nekim bencmark programom.

Malo sam googlao na temu i izgleda da se desava relativno cesto kada su
u pitanju ATI kartice i DirectX igre.sve sto su kao zakljucak uspeli da izvuku je menjanje
rezolucije ekrana i osvezavanje monitora kao i podesavanje power opcije monitora

Jedan je uspeo da resi problem tako sto se igrao u BIOS-u sa velicinom ram-a
kartice ali u pitanju je AGP kartica koja ima 256 a u biosu je stajalo 128

Sto se tice saveta jedino mogu da ti predlozim da probas sa rezolucijom i osvezavanjem + zamena ili update drivera za karticu i kao poslednji test da od komsije uzmes graficku i da je testiras u tvom kompu...

Pa sa srecom...:)

Poslednja izmena:
Видим да сте овде запели Chieftec па Chieftec - чисто да вам наведем изузетак (који можда потврђује правило?): колеги је изненада угинуо 14 месеци стар Chieftec GPS 450W на неклокованом C2D + 7600GT + 1 HDD + 1 DVD.

Верујте да је последња ствар на коју је сумњао да је рикнула је управо Chief, ал ето... За време потраге за другим напајањем, машина је теста ради закачена на Vito (Frontier?) од шатро 400W и целих 200 грама тежине и радила је најнормалније... Сад је уместо Chief-а у машини LC Power.

Poslednja izmena:
Chieftec ili Cooler Master od 400w-450w pa navise!Mada ja sam pre za chiftec.A temparatura grafike moze da ti idi i do 110 stepeni a cpu do 70.To su gornje granice nepreporucljive sve ispod ovog je ok!Mada ti je tema vise za servis nego za igre ali dobro

Poslednja izmena:
to je odjednom i meni pochelo da se deshava...a pikam samo novi PES..probao sam da instaliram i druge igre,ista frka! mislio sam da me je zakachio neki virus ali eto sad vidim da nije do toga!
filmove gledam najnormalnije!
i jedino shto me buni jeste da imam chieftec napajanje! a pikao sam evo od kada je izshao novi pes..i odjednom choveche!poludeo sam:mad:

Izgleda da nije napajanje.Meni je sve bilo ok dva dana, i onda juce ponovo je crash-ovao. Onda sam video da mi je flash u usb-u, a meni je skoro uvek prikljucen flsah ili externi hard disk osim zadnjih dva dana kada je radio normalno. Nesto mi je cudno da to ima neke veze ali provericu jos par dana.

imas li restore point ukljucen ? Vrati se na datum od pre instaliranja tih igara. Moguce je da su ti zamenule neki drajver, kodek, nesto u registrijiu isl. pa se ukolje sa necim, najverovatnije grafickom kartom koja potom ode na "stand by"

imas li restore point ukljucen ? Vrati se na datum od pre instaliranja tih igara. Moguce je da su ti zamenule neki drajver, kodek, nesto u registrijiu isl. pa se ukolje sa necim, najverovatnije grafickom kartom koja potom ode na "stand by"

Vrlo je moguce da je tako, jer su svi problemi nastali sa instaliranjem ili Total War-a ili The Guild 2, instalirane su istog dana tako da neznam koja je.

Pa ubi obe igre, ocisti repove u registry bazi. Proveri da li imas viruse u kompu, mada tesko da moze od njih to da ti se desava. Ako i dalje bude zezalo, proveri napajanje. Tvoje napajanje je katastrofalno. Nemoj da stedis na napajanju. Ja sam davnih dana imao to napajanje i desavale su mi se slicne stvari. Jednom se opekao i nikada vise. Skoro sam imao Chiefteca 550W i njega sam zamenio, kupio pravu stvar i sada sam miran.

pazi ovo..ja sam sluchajno naishao na reshenje problema...tako shto sam sredjivao sto sa kompom..i okolinu :p...i izvadio sam sve kablove iz kompjutera..ukljuchujuci i za napajanje..to je tako stajalo otprilike 1 sat...posle sve prikljuchio i bio spreman da dizem sistem..al' rekoh aj' da probam josh jedanput da opikam,da vidim da li ce da radi...i RADI... :type: ljudi moji da li je to moguceee???!!!!:banana:
aj pozz
sa srecom

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno