Šta je novo?

Asus P5Q, Pro, Deluxe

mad_max0204

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2008
Poena
320
Interesuje me razlika izmedju ove tri ploce, tj. da li se isplati davati pare za Pro ili cak Deluxe verziju. Realno mi SLI ili CF ne treba u zivotu, tako da ne bi bacao pare samo na veci broj PCIe slotova. Razmisljao sam se da uzmem Pro verziju jer nije nesto puno skuplja od standardne, a bolje mi izgleda. Na nju bi isao C2Q, 7900GTX (dok je ne prodam) i 2x2GB rama za sada.

Ja mogu da ti kazem moje iskustvo sa P5k, uzeo sam osnovni model i nisam se pokajao, ploca jako lepo radi, dobra je i za oc (svasta je otkjucano u bios-u, malo sam se igrao, mada se nesto ne bavim time ...), koliko ja znam razlika je u nesto vise sata i usb prikljucaka, pro i deluxe imaju bolja hladjenja za bridge (vise silentpipe-ova), dobije se nesto dodatne opreme (tipa mikrofona i ona mala zvucna karta ....) na deluxe imas prekidace za paljenje na ploci ...itd. Po meni je osnovna sasvim dovoljna, mada ako ti kinta nije bas bitna mozes da uzmes i neku nabudzenu, lepo je i to imati

uzmi pro ili deluxe zbog naponske (16) 😉

Poslednja izmena:
E da i naponska je jedna od stavki. Jedino sto je ko obicne i kod pro 8, a kod deluxe 16. Ili bar ja nisam dobro procitao na sajtu.

lepo si prochio da i p5q i p5q pro imaju 8
ali i 8 ti je dovoljno ali nishta ti ne fali da imash 16 i da nemash ni malo vdroop na quad-u 😉

Poslednja izmena:
asus

Generalno se sve greju ali sa dobrim kucistem , provetravanjem i garancijom , nemas brige.
Mojka preporuka ASUS P5Q-E jako , jako slicna Deluxe, dobar OC, BIOS, Cooler.
Jednostavno da te glava ne boli.
Pozz

Nazad
Vrh Dno