Šta je novo?

HD4850 preduslovi?

johnny_rasta

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2007
Poena
319
Imate moju konfiguraciju pod "Moja masina". Zanima me jel bi moje napajanje sve to lepo guralo, a i negde sam procitao da treba dva konektora za karticu, pa jel treba, i da li imam 6-pinski konektor?
I koju kupiti, verovatno ovaj Palit, sa boljim hladjenjem, ili ne?

I, kao krajnji preduslov za kupovinu, je li ovaj procesor preslab da radi lepo sa ovom karticom, jer citam stalno, neko "usko grlo" i tako to...Hvala.

Ja na to napajnje nebi kachio 4850... Kupi bolje. I netreba dva connectora za 4850 nego za 4870... I nekontam shto da kupujesh Palita kad je skuplji od ostalih normalnih proizvodjacha ( Asus / MSI / Sapphire etc ) kada je rech o ATI karticama... Palit ima jeftine samo nVidia grafichke kartice poshto je on najveci nVidiin partner.

I procesor je dovoljan za ovu grafichku ako nejurish 3D Markove...

danas sam stavio Asus EAH 4850 na 420 w i zasad radi ok ?!
malo je vent. bucan kad se nesto igra ali sta da se radi 🙂

meni radi na cm extreme power 380w 12cm fan.. bez problema, kada sam je uzeo igrao sam krizu i 3-4h bez prekida i napajanje jeste bilo toplije ali ventilator se vrlo malo ubrzao....bez problema shljaka na mom napajanju videcemo do kad ali za sad sve ko podmazano.. :wave:

Ma nema sta da brines imas sve preduslove da kupis i normalno koristis 4850 kartu.Ja bih uzeo bilo koju kartu na kojoj nije referentan kuler,osim toga neces puno da pogresis bilo koji brend da odaberes.

Hvala, nego bas i trazim karticu sa nekim boljim kulerom, video sam da palit ima, pa sam zbog toga pitao...ne znam jel ima u prodaji kod nas neki drugi proizvodjac ovih kartica koje nemaju referentne kulere? Bilo koji brend...?

Vidim na ITSvetu da ima i asus i powercolor, ali ne znam koje karte nisu referentne, posto su skoro kod svih isti taktovi...

Poslednja izmena:
Glavni preduslov je da promenis nick 😀

Eh, to odavno zelim, video sam koliku sam gresku napravio...:d, al' nikako da pitam nekog je li moguce...

ili da prodas za masne pare, i odes na kubu da otvoris kafic, uz sve ono "viva la revolusion!" - ti u bazenu, a koktel u jednoj ruci, u drugoj nesto hot :-devil-: i naravno kvalitetan kubanski tompus u zubima! have fun! 😛

nema jos novog BIOS-a na asusovoj stranici ?!kako da postignem da na idle graficka radi na 150 GHz?

nema jos novog BIOS-a na asusovoj stranici ?!kako da postignem da na idle graficka radi na 150 GHz?

Na 150GHz će ti grafička teško raditi :d

Da bi se brzina grafičke u idle spustila na neki normalan nivo moraš ubaciti neki od modovanih biosa, uputstva i linkove imaš ako pretražiš forum. :banana:

Eh, to odavno zelim, video sam koliku sam gresku napravio...:d, al' nikako da pitam nekog je li moguce...

Samo nemoj da ga menjaš u ATI4850 :d:-devil-:! (Sorry, bilo je jače od mene)

Što se hladjenja tiče pusti te raznorazne nereferentne kulere, kupi najjeftiniju i stavi joj neko pristojno aftermarket hladjenje, ako baš hoćeš da ti grafika bude hladna, i tiha, naravno.

Da bi se brzina grafičke u idle spustila na neki normalan nivo moraš ubaciti neki od modovanih biosa, uputstva i linkove imaš ako pretražiš forum. :banana:

Cekacu da se pojavi zvanicni BIOS na asusovoj stranici ?!
za sad asus smartdoctor dobro obavlja posao,postavio sam brzinu vent na
40 % i u 2D radu drzi temp na oko 60 stepeni a ventilator je skoro besuman ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno