Šta je novo?

signal preko HDmi kabla?

damage

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2005
Poena
309
D3-->SCART-->SAMSUNG 40F86 ima jasniju,oštriju i prirodniju slike nego preko
D3-->SCART-->SAMSUNG dvd recorder ddr-hr775-->HDmi-->SAMSUNG 40F86 koji ima blurovanu,mutnu i neprirodnu sliku,drugim rečima sliku koja je dosta slabija nego kada slika ne ide preko dvd recordera.
zbog čega je tako?da li sam nešto propustio ili je samsung loše implementirao HDmi tehnologiju?
da napomenem da sam menjao DMP kabl HDMI 102G 2m kabal, na koji sam odmah posumnjao i uzeo panasonikov kabal u tehnomaniji, preko koga je identično loša slika?
takođe,ukoliko pustim sliku D3-->SCART-->SAMSUNG dvd recorder ddr-hr775-->SCART-->SAMSUNG 40F86 dobijem bolju sliku nego preko HDmi-ja,ali lošiju nego preko direktno povezanog D3 i TV-a.

Poslednja izmena:
to uopste nije normalno.d3-scart-lg recorder-hdmi-lg 37 3r daje daleko bolju sliku nego direkt scart.mada ni to nije ono pravo.po stoti put,sat. hd risiver baziran na linuxu i pici.

da li za dekodiranje sbb-a moze ista da se koristi sem njihovog d3 dekodera i kako?

Kod mene je slicna situacija, preko HDMI kabla slika je mutna, to je zbog toga sto se rezolucija TV-a i rezolucija koja se prikazuje preko HDMI kabla ne poklapaju. Kupio sam VGA kabl i povezao PC sa TV-om, slika je ostra i dobrog kvaliteta.

ja lično nisam probao (nemam dvb-c tuner), ali kažu da radi, a i video sam kartice da se vrte u mreži

Kod mene je slicna situacija, preko HDMI kabla slika je mutna, to je zbog toga sto se rezolucija TV-a i rezolucija koja se prikazuje preko HDMI kabla ne poklapaju. Kupio sam VGA kabl i povezao PC sa TV-om, slika je ostra i dobrog kvaliteta.

Slazem sa ovim, preko HDMI slika moze biti loseg kvaliteta jedino ako LCD ne podrzava 1 na 1 pixel mapping! Zato kada sam uzimao LCD obratio sam veliku paznju na to, i ovaj - Samsung r37r81 ima 1360x768 kada ga prikopcam na HDMI, a o slici da ne pricam, odvaljuje, bolja nego namom monitoru!:D

Nazad
Vrh Dno