Šta je novo?

Moj mod "Crno pa se prasina vise vidi"

Eddie

Slavan
Učlanjen(a)
22.07.2007
Poena
330
Ahh konacno i ja zavrsih moje kuciste, poceo zimus ali nisam mogao da nadjem plexiglas pa sam na kraju resio da stavim 5mm staklo. Kuciste mi je i pre bilo potesko a sad je bas tesko:D
Nemam sliku od pre kako je izgledalo spolja, bilo je plavo sa plavom maskom koja je imala sive poklopce i nije imala onaj otvor u znaku radiacije vec neku sivu plocu ruznu u qurac.
Sta je menjano:
1. farbano komlpet u crnu mat boju
2. krov prosecen i stavljena sarkunova 14-ica
3. proseceni otvori za dve 8-ice pozadi
4. skinut deo prednje maske i izrezan znak radijacije, stavljena mrezica od zvucnika,
a iza nje postavljen primitivni filter od zenske crne carape:D
5. prosecena bocna stranica i stavljeno staklo ('ebiga :S:)
6. promenjen ventilator na Codegenu, stavljen CoolerMaster 12cm sa crvenim ledovima
7. stavljene 2 UV Logysis i 2 obicne purple CoolerMasterove neonke.

Elem, evo slicica pa mi kazite utiske i primedbe:

E da ... prasine jos uvek nema jer sam izolir-trakom prelepio skoro sve rupice i proreze na kucistu, tu je i carapica zenska iza fana a takodje sam crnim silikonom popunio proreze na prednjoj maski.

Pa..trebao sam da uradim neki prorez za fan koji stoji iza pa zbog samog kruga u sredini na kome su prekidaci i lampice nisam mogao mnogo da izmisljam.

Lepe su neonke :D

Kako si farbao?

Poslednja izmena:
Mat crni sprej, a na plastiku pre toga Plastofix. Farbao drug, ja probao pa ga :smash:

To se valjda podrazumeva :)
Koristio sam vodenu smirglu P220 i za plastiku i za metal, posle je na plastiku isao onaj Plastofix pa boja, na metal posle smirglanja odmah boja. Unutrasnjost nije smirglana, samo ociscena od prvaljvstine.

Svaka čast za trud, lepo svetli, mogao bi tu prednju masku još da doradiš sa nekim alu-mrežicama (isečeš taj smešni znak radijacije :)), staviš purple 12cm ventilator ili kada već imaš UV lampe kupiš UV boju pa ofarbaš crne ventilatore...

Svaka čast za trud, lepo svetli, mogao bi tu prednju masku još da doradiš sa nekim alu-mrežicama (isečeš taj smešni znak radijacije :)), staviš purple 12cm ventilator ili kada već imaš UV lampe kupiš UV boju pa ofarbaš crne ventilatore...

Hmmm..izgleda da nisi zapazio ali tamo je vec 12cm UV ljubicasti fan, isekao bih ja onaj znak (i ja nisam zadovoljan njime ali sam gledao da prorezi za vazduh prate liniju onog fana, a njemu se glava tacno poklapa sa onim plasticnim krugom u centru znaka pa mi eto taj znak bio najbolje resenje) ali gde cu prekidace i lampice?! Kasnije sam se setio da bi znak mnogo bolje izgledao da sam stavio na ivicama proreza lajsne od izolacije od zice! Video sam na netu da su neki tako radili i dobro izgleda.
Jedva sam nasao i onu mrezicu sto stoji, dao mi brat od nekih zvucnika, a bila je presovana u ovalan oblik tako da sam je jedva ispravio a da se ne zguzva mnogo, morao sam i da je secem na dva mesta da bi se skroz ispravila.
Problem je i sto nisam mogao da nadjem pravi filter za fan od 12cm a bez filtera bi za nedelju dana bio haos u kucistu, pa sam eto skarabudzio nesto od zenskih carapa.
Sto se tice farbanja fanova...imam florescentnu crvenu, molexe i jos nesto sam njome farbao ali nisam hteo da preteram da ne bude "sve mi boje lepo stoje kuciste". :) Naglasak je na crnoj boji i ponekim sitnim svetlecim delovima. Onaj led crveni fan na napajanju sam uzeo jer drugi nije bio, inace bih uzeo klasican bas iz razloga da mi ne svetli ko bozicna jelka:D

Nisam posesivan lik tako da rado hocu da cujem vasa misljenja, kritike i prakticna resenja!

Prvo ja bih kupio plexi, vidim leio si staklo silikonom jel da ? Lepo probusi rupe i sve to lepo zasrafi. Na pred, pomeri prvo dugme za paljenje negde drugde, to je barem lako. Na buvdzi imas takve tastere, izbusis negde drugde rupu i zakacis i to je to. Gde si napravio taj znak iseci sve i napravi veliku rupu i samo preko mrezica. A na ivicedasene bi videlo stavi onu gumu(koja btw isto ima na buvdzi) koja sluzi bas za zastitu ivica. Ne znam kako da ti pojasnim...

Prvo ja bih kupio plexi, vidim leio si staklo silikonom jel da ? Lepo probusi rupe i sve to lepo zasrafi. Na pred, pomeri prvo dugme za paljenje negde drugde, to je barem lako. Na buvdzi imas takve tastere, izbusis negde drugde rupu i zakacis i to je to. Gde si napravio taj znak iseci sve i napravi veliku rupu i samo preko mrezica. A na ivicedasene bi videlo stavi onu gumu(koja btw isto ima na buvdzi) koja sluzi bas za zastitu ivica. Ne znam kako da ti pojasnim...

Razumem te, znam sta mi pricas..plexi nigde nema u mojoj okolini! U Knjazevcu sigurno nema, pola Nisa sam presao i nigde nema!
Ono za skidanje i postavljanje mrezice moze da se uradi al tek kad nadjem neku normalnu. Onda moram da nadjem negde i onaj filter za fan. Prekidace sam hteo da stavim i za neonke ali sve to mora da ceka dok ne nadjem mrezu.

Ima li neko ideju gde mogu da nabavim mrezu koja bi mogla da se nabaci na moju kantu?

Ja sam sasvim neočekivano našao providan pleksi u jednoj prosečnoj farbari. Pogledaj i po radnjama bele tehnike (tuš kabine i kade) jer koriste pleksi za vrata na tuš-kabinama. Mrežicu potraži u lokalnom "hardware-storeu" iliti gvožđari...kod mene ima.

Google je čudo!

Dakle:
Alves- Leksan ploce
Adresa: Ul.Dimitija Dimitrijevića bb.(Stara železnička stanica), 18000 Niš
Telefon: 018-560-550

ah DFI LanParty NF4, mmmmmm..... lepotica koja jede malu decu :)
samo dobra sechanja...
lep mod, bravo
P.S. izvinjavam se shto dizhem temu iz mrtvih, nisam mogao da se suzdrzhim :D

Poslednja izmena:
lepo ti to sve izgleda ali mislim da je kuciste bar 5kg teze od tih silnih hladnjaka :D

Vrh Dno