Šta je novo?

9800GTX problemi

• Začetnik teme Začetnik teme Daba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Daba

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
619
Mašina iz potpisa je u pitanju + još AxeRam, WinXP SP3 original. Prolazi memtest, prime95 preko 20 sati radi bez greške ali u igrama same nevolje. Puštao sam AtiTool da traži artifakte, preko sat vremena je radio bez grešaka. Grafičku nisam ni probao da OC-ujem, nije bilo potrebe. Temperatura grafičke je 60C u leru, kad se optereti ne prelazi 73C. Od drajvera sam isprobao 175.16, 175.19, 177.66 i 177.79. DirectX je poslednji, od juna meseca. Instalirao sam od Nvidie PhysX. Prilažem par slika šta se dešava posle određenog perioda igranja(MOH-Airborne i Bioshock), bez obzira koji drajveri su u pitanju. Isto se dešava i sa COD2. Inače, kad uspem po tim džmrljama da napipam da izađem iz igara vrati se u desktop i dalje radi normalno. Ima li neko ideju šta bi moglo da bude i kako da rešim problem?

tako to treba, that's the way it's meant to be played 🙂
salim se, vrati im kartu, najverovatnije nije ispravna. jel' se to desava cim udjes u igru ili posle nekog vremena? neka probaju oni u servisu, pa ako je do karte manifestovace se i kod njih. ako nije onda cemo da trazimo uzrok, mada verovatno jeste.

trazi da ti zamene za 4850 😛 😛
ostace ti para a imaces bolju grafiku

I ja sam mislio da bi to moglo biti u pitanju pošto sam završio COD4 i odigrao Crysis bez problema pre nego što sam instalirao Airborne i PhysX, i otprilike su onda moje nevolje počele. Samo što deinstalacijom PhysX-a nisam postigao ništa, tj. i dalje posle određenog perioda igranja sve ode do đavola, čak sam i Driver Sweeper-om očistio repove koji su ostali. Sledeći korak će najverovatnije biti reinstalacija win-a, samo ne znam da li da probam sa SP2 ili opet SP3.

P.S. Zamolio bih članove Ati kluba da zaobiđu ovu temu i ne flejmuju bez potrebe.

Da li ti je sistem oveclockovan? Ako jeste, spusti sve na default vrednosti i ispitaj prvo CPU i posebno memoriju pa tek onda grafiku.
Iz svežeg iskustva govorim jer sam trenutnu grafiku pimpovao tri nedelje i nikako nisam mogao da dobijem stabilne clockove dok nisam ponovo istestirao ceo system i video da me RAM zeza nakon zamene grafike...
Podigao vmem i sve je OK!

I ja sam mislio da bi to moglo biti u pitanju pošto sam završio COD4 i odigrao Crysis bez problema pre nego što sam instalirao Airborne i PhysX, i otprilike su onda moje nevolje počele. Sledeći korak će najverovatnije biti reinstalacija win-a, samo ne znam da li da probam sa SP2 ili opet SP3.

.

Isto sam probao PhysX ,pa su poceli problemi. Reinstalirao sam win sa SP2 i sve normalno radi.Dok neko ne utvrdi da PhysX radi sa serijom 9 ,tesko da cu probati ponovo. 😉 :smash:

kod mene sve radi ok 177.35 i physx na 9600gt

Prilozi

• physx.webp
    physx.webp
    17.7 KB · Pregleda: 75
pa napisao si seriju 9 🙂

Isto sam probao PhysX ,pa su poceli problemi. Reinstalirao sam win sa SP2 i sve normalno radi.Dok neko ne utvrdi da PhysX radi sa serijom 9 ,tesko da cu probati ponovo. 😉 :smash:

Ovakav info mi je trebao, hvala na probi. Navodno je ovaj zadnji PhysX 8.06 predviđen za 9800GTX, ali izgleda mrka kapa od toga. Ipak ide reinstalacija win-a pa ću da prijavim šta se dešava.
Btw. interesantno je da na proizvodima koji nisu podržani PhysX ne pravi probleme.:d

mozda zato sto na njima nista i ne radi :d

Evo me posle sveže instaliranog Win XP-a sa SP3. Na žalost PhysX nije taj koji pravi probleme kod mene. Bioshock i dalje posle neodređenog vremena igranja počne sa artifaktima. Dirt posle nekih pola sata-sat vožnje ode k vragu i zezne drajver za grafičku.
Event viewer to za beleži ovako:
"The driver nv4_disp for the display device \Device\Video0 got stuck in an infinite loop."

"Application popup: Windows - Display Driver Stopped Responding : The nv4_disp display driver has stopped working normally..."

A sinoć je ovakve greške ispisivao DrWatson:
"Faulting application dirt.exe, version 1.0.0.1, faulting module dirt.exe, version 1.0.0.1, fault address 0x00042292."

I posle toga moram da restartujem računar. Najgore od svega je to što nema nikakvog pravila posle koliko vremena se to desi, nekad posle 15 minuta igranja a nekad opet prođe i po 2 sata, tako da lako može da se desi da mi u slučaju reklamacije grafičke (ako je ona u pitanju) ni ne vide da je neispravna. 🙁
Ima li još neko ideju šta bi još mogao da probam?

jesi li probao da spustis clock za shadere? stavi recimo 100MHz manju vrednost pa probaj

Probaj Mass Effect ako vec nisi.Ta igra je shampion (posle Krize) u znojenju procesora, chipseta i graficke.

Probao sa XP SP2?
Ne škodi, ko zna.

Reklamacija!

Karta se u svim igrama odlično ponaša, za sad.😀 Posle reinstalacije win-a reših opet da pustim Prime, nemam pojma koji mi vrag bi posle onih prvih 20 sati da to opet radim, i... puče Prime na jednom jezgru posle 3 minuta.😛 Sve sam posle toga vratio na default i evo cepam igre već par sati i sve radi.:banana: Čak sam maltertirao posle i GPU sa FurMark-om i RTHDRIBL-om i nikakvih problema nema za sad.
Sad mi opet ne da đavo mira da probam opet Airborne i PhysX, a treba da nađem opet gde je stabilan maximum za ostale komponente.:-devil-:

Nego, ajmo atijevci pustite FurMark i bacite koje jaje na grafičku da vidite jel mogu da se ispeku. ***. morao sam zbog ona prva 2 posta. 😛

Poslednja izmena:
Nego, ajmo atijevci pustite FurMark i bacite koje jaje na grafičku da vidite jel mogu da se ispeku. ***. morao sam zbog ona prva 2 posta. 😛

Ne moze da se uhvati korica dobro ostanu rovita, zato sam prodao 4870 😀

nema veze, ja se rasplakah sto ne mogu "da igram" furmark! :smoke: :smoke: :-devil-:
(nisam izdrzao 😛)

Daba riknula ti je memorija na grafickoj.

Ja sam imao iste simptome jos onomad na mom 6600GT-u i dobio zamenu koja je radila besprekorno.

Do duse i dalje mi je cudno to sto kazes da nema problema u igrama koje ne treze phisX.

Marko biće da nisi pročitao temu do kraja, kartica je ispravna.

nema veze, ja se rasplakah sto ne mogu "da igram" furmark! :smoke: :smoke: :-devil-:
(nisam izdrzao 😛)

FurMark služi za testiranje stabilnosti, imaš problem ako ne možeš da ga "igraš". :smoke:
A ako s druge strane možeš, teši se da će ti se temperatura gpu-a lepo slagati sa lokacijom iz potpisa.:-devil-:

A ako s druge strane možeš, teši se da će ti se temperatura gpu-a lepo slagati sa lokacijom iz potpisa.:-devil-:

😀 😀 😀 😀 😀

Hint: Lokacija darkhorus-a je PRESTO PAKLA!

Posle mesec dana da rezimiram, problemi su se nastavljali i dalje a svega ovog ne bi bilo da sam odmah podigao napon na NB. Napon od 1,265V na NB je mali da bi AxeRam 1066 radio sa 2,1V na mom DFI-u čak i sa svim podešavanjima na default, odatle izgleda sve ove nevolje. E sad se postavlja pitanje koliki bi taj NB napon smeo da bude za 24/7, ja sam ga ostavio na 1,4V. I do koliko bi temperature čipa smele da idu, ima li neko ideju?

Nazad
Vrh Dno