Šta je novo?

најбоља плоча за неких приближно 70е?

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Занима ме плоча са најбољим односом стабилност/цијена/квалите/оc потенцијала?

Имам одличну понуду за ову моју МSI P35 NEO3 , а која ми је баш прирасла срцу па ме занима која би била достојна замјена?! Crossfire ме не занима, нити неки небитни додатци само да FSB може до 450 и више, да је стабилна тј. да нема неких иритирајућих багова, да се не грије превише у смислу да морам да мијењам хлађење и сл. и да је цијена пристојна. Гледам рецимо:

ASUS P5QL PRO
ASUS P5K
GIGABYTE GA-EP35-DS3
GIGABYTE GA-EP43-DS3L
ASUS P5K PRO
ASUS P5Q
GIGABYTE GA-EP45-DS3

Ово није класично шта да купим већ ме занимају искуства, поређења и сл., значи не само препорука већ и неко објашњење!

И да, занима ме однос P35 vs P43!

Poslednja izmena:
Preporuka je da predjes na noviji chipset, a objasnjenje je - zato sto je noviji :d
Salu na stranu, ako vec dobro prodas tvoju, idi na P45, konkretnije na Asus P5Q. Imas temu o P5Q i P5Q Pro, pa sam prosudi da li ti odgovara...

Preporuka je da predjes na noviji chipset, a objasnjenje je - zato sto je noviji :d
Salu na stranu, ako vec dobro prodas tvoju, idi na P45, konkretnije na Asus P5Q. Imas temu o P5Q i P5Q Pro, pa sam prosudi da li ti odgovara...

Али да ли се исплати давати 20Е више за ту плочу када ћу на њој једино у догледно вријеме да тјерам Е2180 на 3.0-3.4Ghz-a. Јел има неки тест на нету p35 vs p45 vs p43???

Koje су ми користи од тога што бих узео P45???

P5Q konkretno je kvalitetno odradjena ploca sa velikim OC sposobnostima. Nije sad tu presudan chipset koliko je odlicna ponuda za te pare - 8 phase naponska, kvalitet izrade i ako ti je bitno crna je. Tu ti je jos i na papiru podrska za 1600MHz FSB i 1200MHz RAM. Ako planiras samo da vozis E2180 onda nemoj nista ni da menjas, ali ako posle zamenio i procesor za npr E5200, ja bih vise voleo da imam P5Q nego vecinu p35 ploca...

Cek, ti vec imas P35 koja radi ok i prelazio bi na P45? To bas i nema smisla zar ne? Sacekaj sledecu platformu sl godine, to je daleko isplativije. :)

P43 je u sustini P45 s tim da ne podrzava dve grafe i ima PCI slot vise... :)

Poslednja izmena:
Cek, ti vec imas P35 koja radi ok i prelazio bi na P45? To bas i nema smisla zar ne? Sacekaj sledecu platformu sl godine, to je daleko isplativije. :)

P43 je u sustini P45 s tim da ne podrzava dve grafe i ima PCI slot vise... :)

Па фазон је што имам одличну плочу али могу да је продам и за те паре купим P5Q. Значи немам трошка.:D Ништа више. Сад који ми је избор??? Ја сам горе навео неке, али рецимо мени је GA EP35DS3 јако симпатична али се питам каква је у односу на рецимо P5K и ако бих узео ове п35 плоче остало би ми лове.

Moja sledeca ploca je ASUS P5QL-E sem ako ne izadje nesto po ceni i mogucnostima povoljnije, u sta sumnjam.

Ja se trenutno dvoumim izmedju GIGABYTE GA-EP43-DS3L i ASUS P5QL-E.

ASUS P5QL-E mi se cini kvalitetnije odradjen i ima tri PCI slota ... konektor za napajanje su stavili na nezgodno mesto.... overclocking sposobnosti su joj njesra iako ima 8 phase naponsku... :( puca iznad FSB 420...

GIGABYTE GA-EP43-DS3L je 10 eura jeftiniji :d nema IEEE 1394, i ima dva PCI slota...

Poslednja izmena:
Кoја је боља Asus P5K ili Ga EP35DS3?! То мене занима па ако неко може да ми да одговор!

Али да ли се исплати давати 20Е више за ту плочу када ћу на њој једино у догледно вријеме да тјерам Е2180 на 3.0-3.4Ghz-a. Јел има неки тест на нету p35 vs p45 vs p43???

Koje су ми користи од тога што бих узео P45???

P45 je malo unapredjen P35 i marketing koji ga je lepo ispratio nista vise.
Jedino sto je PCI-e malo unapredjen i jos par sitnica. Ako ces gaziti taj proc jos neko vreme onda ne bacaj pare i uzmi neku pristojno opremljenu P35 plocu ,nego osiromasenu P45. Razlike izmedju P35 i P45 nisu velike, cak u dosta testova su i prilicno izjednaceni. Imas na strani http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=16012&oliver=5486

Retko koja P35 ploca nije raspolozena za OC, pa nevidim sta je tu prednost p5k.
Inace pasivno hladjenje je na njoj dosta neefikasno, vrelo je za razliku od bilo koje gigabyte ploce. Pajp od hladnjaka cipseta, koji je vreo, je skoro dodirivao pajp big tiphoona, tako da je temperatura i cipseta i proca bila drasticno veca nego na ostalim P35plocama koje sam imao.
P5Q je tu dosta bolja ako nekome ta sitnica nesto znaci.

Nazad
Vrh Dno