Šta je novo?

CHIEFTEC CH-05 kako podesiti ventilatore

gilespi

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2007
Poena
330
http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-ch-05/comp_comp_case/48/528
Kupio sam ovo kuciste i odmah pitanje,kako da postavim dve dvanaestice na njemu?Jedna se postavlja na zadnjoj strani kucista a druga dvanaestica je na gornjoj stranici kucista.Moram da napomenem da je cela desna bocna stranica mrezasta i da sluzi za izbacivanje vazduha.Moje pitanje je da li je pametno da obe dvanaestice ubacuju vazduh ili nekako drugacije ih podesiti da na primer jedan ubacuje a drugi da ubauje,Kako bi vi postaili fanove?Hvala svima unapred

Sa mreze na bocnoj stranici vazduh treba da ulazi u kuciste a ne da izlazi kako ti kazes.Obicno se zadnji vent postavlja tako da izbacuje vazduh,isto vazi i za vent na krovu kucista.E sad mnogo se dobije u snizavanju tempa kada se aktivno uvlaci hladan spoljasnji vazduh u kuciste,i to moze da bude spreda ili odozdo.Na tvom novom kucistu to su 2x 92mm venta sa leve strane koji se nalaze ispred HDD-ova (ne tako srecno jer vazduh koji stize do maticne,graficke,procesora,rama,itd je u startu topliji nego spoljasnji,bas zato postoji mrezasta bocna stranica koja sluzi za pasivno ubacivanje vazduha.Na tvom mestu bih usmerio veliki sobni ventilator na tu mrezastu stranicu,bar tokom najvrelijih dana Avgusta.pozdrav

Imam jos jedno pitanje a to je sta mi preporucujete od dvanaestica po nekoj razumnoj ceni ,da je relativno tiho,ako je to ikako moguce

Definisi razumna cena,nije razumno isto za sve nas ovde....

Noctua ,stvarno tiho,najbolji odnos protok/buka za ~900 din

Uzeo sam obicne.Hvala na obavestenju za postavku ventilatora:wave:

@djolez
djole, imam ch05 preko 6 meseci,kuciste ladi samo-tako..... napolju 36, u sobi 32, u chifu nikad nije prelazila 42, imam samo jedan vent nazad koji izvlaci ...sasvim dovoljno i tiho sto je najvaznije.sa strane ima mesta za 2 venta za hardove, ali ja ne palim te ventove jer nema potrebe , hardovi u njagorem slucaju 40 stepeni......kuciste je tesko,prostrano i hladno ko pecina. topla preporuka
poz

Nazad
Vrh Dno