Šta je novo?

New Wolfdale Processors:Core 2 Duo - E0 stepping!

Sveki

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2006
Poena
320
Izasao je novi Intel procesor E8600,ali ono sto je najbitnije stigao je sa novim stepingom E0 koji ce se uskoro primeniti i na ostale Intel procesore iz sreije 7xxx i 8xxxx

Po prvim testovima overklok potencijal je oko 5% veci,malo manje trosi i ima par novih korisnih funkcija...

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/print/core2duo-e8600.html

Poslednja izmena:
evo i retail verzije.jos kada bi svaki primerak bio ovako raspolozen gde bi mu bio kraj:mad:

17c4de747250400a9d8c7f5os0.png

5368bd9dea1548c081f56d5qm3.png

http://en.hardspell.com/doc/showcont.asp?news_id=3832

Stvarno odlicni rezultati,4500Mhz sa naponom od samo 1.28V - neverovatno...

uhh ***! :zgran: Sjajno, odličan oc a napon je samo malo dignut za proc. Znači sada treba juriti E0 stepping ;)

uhh ***! :zgran: Sjajno, odličan oc a napon je samo malo dignut za proc. Znači sada treba juriti E0 stepping ;)

Bash tako,uskoro ce i ostali procesori iz linije 7xxx i 8xxx biti sa istim E0 steppingom(barem sam ja tako razumeo)

Mozda naidje delimir pa nam razjasni...

Bash tako,uskoro ce i ostali procesori iz linije 7xxx i 8xxx biti sa istim E0 steppingom(barem sam ja tako razumeo)

Mozda naidje delimir pa nam razjasni...

I ja sam pročitao na brzinu tekst iz linka što si dao i ako sam dobro shvatio E0 stepping je siguran za seriju 8xx0. Mada najverovatnije će polako menjati za svaku seriju. Meni bi najviše interesovao npr 7200 sa E0 steppingom pošto nije preskup + cena mu ide uskoro malo dole, kad izbace 7300.

Jos jednom se pokazuje da vrijedi pricekati noviji stepping. :)

Ako pričekaš još malo, biće i Nehalem... ;)

Takvom logikom može i ceo život proći u čekanju da se nešto novo, brže, lepše i jeftinije pojavi...

Ako pričekaš još malo, biće i Nehalem... ;)

Takvom logikom može i ceo život proći u čekanju da se nešto novo, brže, lepše i jeftinije pojavi...
Zapravo sam to malo drugacije zamislio, ima nas puno sa E2xx0 procesorima koji imaju smisla preci na neki E7x00/E8x00 model, bez da mjenjaju maticnu. ;)

ima nas puno sa E2xx0 procesorima koji imaju smisla preci na neki E7x00/E8x00 model, bez da mjenjaju maticnu. ;)

tako i ja nesto razmisljam - e7x00/e8x00 sa e0 steppingom @ ~4ghz. ionako ce nehalem u pocetku biti ekskluziva, jos taman dok dodatno pojeftine ddr3 memorije, pojave se kvalitetni kuleri za novi socket...

edit:
SPI1M_WR7281.gif

Poslednja izmena:
A kako da znam koji je E0 prije same kupovine , koje su oznake?

Svi 8600 su E0,a ostali se se uskoro pojaviti u prodaji (druga polovina avgusta)...

e... ti ga pretera :)

tako se tesko dolazi do 100 postova :)

Nazad
Vrh Dno