Šta je novo?

RivaTuner2.09

Gde mogu da skinem module da preko rive pratim u temp CPU-a i sve ostalo što ima u Everest-u?

E hvala, sad gledam nešto, izgleda da nema "podrške" za AMD procesore... :(

Kao sto vidis imam X2 6000, dakle AMD i mozes sasvim lepo da prats temperaturu CPU-a u OSD-u prilikom igranja igrica i slicno :)...dole imas screenshot sta trebas da podesis u Everestu, da cekiras "Enable shared memory", da ostavis naravno ukljucen senzor koji cita temperaturu CPU-a, zatim u RivaTuner-u da udjes u "Hardware monitoring", kliknes na "Setup" dugme, pa zatim u prozoru koji ti se otvori dugme "Plugins" i u listi novog pop-up prozora izaberes "Everest.dll"...to bi bilo to...zadnja slika je cisto da vidis kako Riva to lepo prikaze u toku igre :wave:

Prilozi

• everest.JPG
    everest.JPG
    72.4 KB · Pregleda: 144
  • riva.JPG
    riva.JPG
    134.5 KB · Pregleda: 156
  • gow.JPG
    gow.JPG
    175.3 KB · Pregleda: 194
Hvala ti puno, jedina mana je što i Everest mora da bude upaljen...

:wave:

Kako da namestim u HW monitoring-u da mi pokazuje efektivan klok (1400Mhz) a ne "real" klok (700Mhz)?
Na prošloj grafici je pokazivao 1300Mhz a ne 650Mhz.

"Show effective memory clock frequency"... u "Overclocking" tab-u... pa pod "More"... ? :)
Automatski se prikazuje tu, ali i u HW Monitoring-u...

Razocaravas me... :d

Poslednja izmena:
obi_van;1439857zadnja slika je cisto da vidis kako Riva to lepo prikaze u toku igre :wave:[/QUOTE je napisao(la):
Kako to uraditi... ?

Kako to uraditi... ?
Opet, "Hardware Monitoring"... pa dole onaj "Setup" tab. Tu izaberi koje ces sve opcije da ti se prikazuju (stikliraj), dupli klik na svaku ponaosob, stikliraj opciju da se vide u OSD-u... i za kraj pokreni OSD server.
A mozes da izaberes i boju OSD fonta :d

"Show effective memory clock frequency"... u "Overclocking" tab-u... pa pod "More"... ? :)
Automatski se prikazuje tu, ali i u HW Monitoring-u...

Razocaravas me... :d

Hehe... :d
Kod mene u "Overclocking\" ima: "Global", "NVIDIA", "ATI", "Current device".
Pod Global ima "ShowRoundedClks" ali to nije to to je:
RivaTuner will round the clock frequencies in low level overclocking module to the first digit after the decimal point when this value is set to 1.
Otherwise the rest digits after the decimal point will be simply truncated.

Ne mogu da nađem ništa a da piše Effective ili slično. :d

Riva je 2.09 a drajveri 163.71. :D

Poslednja izmena:
Opet, "Hardware Monitoring"... pa dole onaj "Setup" tab. Tu izaberi koje ces sve opcije da ti se prikazuju (stikliraj), dupli klik na svaku ponaosob, stikliraj opciju da se vide u OSD-u... i za kraj pokreni OSD server.
A mozes da izaberes i boju OSD fonta :d

Tenkjuverimach... :d

:wave:

Hehe... :d
Kod mene u "Overclocking\" ima: "Global", "NVIDIA", "ATI", "Current device".
Pod Global ima "ShowRoundedClks" ali to nije to to je:

Ne mogu da nađem ništa a da piše Effective ili slično. :d
Moja greska :d

Ne ides na "Overclocking" tab, uopste ti i ne treba nikakav tab... vec sam mislio na onaj deo gde se klokuje, tj. gde dizes klokove... "Low-level system settings". Onda se otvara novi prozor, na kome u zaglavlju pise "Overclocking" :)
Tu ides na "More", pa poslednja stavka za stikliranje - "Show effective memory clock frequency" :)
Riva je 2.09 a drajveri 163.71. :D
Moja verzija Rive je 2.0, Release Candidate 15.3, tzv. "New Year edition"... a drajveri v7.2 :)
(cukam sa neke masine na kojoj je Radeon 9550 :D:D:D)

Nema, izgleda da je do verzije Rive a mrzi me sad da instaliram neku stariju... :D

Prilozi

• effective.png
    effective.png
    58 KB · Pregleda: 85
'Bem ti lebac, kad si me naterao da instaliram v2.09... :D

Evo slicka kako to treba da izgleda :)

Prilozi

• vid'....png
    vid'....png
    56.9 KB · Pregleda: 124
  • ... ovde.PNG
    ... ovde.PNG