ja kada ubodem sondu od cool drive na NB ne prelazi 37c u idle u load nisam pokushao sada je manje poshto sam stavio 12ticu koja duva i u grafiku i u nb trenutno mi nije tu CD chim ga budem uzeo reci cu koliko je u load-u temp :wave:
Nb se kod mene greje normalno sad dok je van ima 12cm vent preko kad bude u kucistu nema nek se kuva
Porbaj te da skines hladnjak stavis tvoju pastu AS5 stavis ili sta vec imas pritegnes pa da vidis onda .
E da naponska pocela da se greja ali kad je QX vrteo 3dmark na 4.5ghz:d
Nb se kod mene greje normalno sad dok je van ima 12cm vent preko kad bude u kucistu nema nek se kuva
Porbaj te da skines hladnjak stavis tvoju pastu AS5 stavis ili sta vec imas pritegnes pa da vidis onda .
E da naponska pocela da se greja ali kad je QX vrteo 3dmark na 4.5ghz:d
koliko si ti mutavili ti prsti prebijeni
ako sam te pola razumeo bice extra
![]()
uhhhhh sinovac ovako
skines hladanjak sa NB obrises lepo sve sa apotekarskim benzinom stavis svoju pastu pritegnes lepo koliko moze i teraj
ne znam za vas ali ja mojoj 90% necu stavljati vent kada bude u kucistu
ma meni je ovako opushteno jedna 12tica prika preko nb i heatpipe i ujedno hladi i grafiku tako da ja nemam potrebe za tim![]()
Da li je neko sa asus plocama iz Q serije isao preko 550 FSB? (mislim od usera sa bencha) :smash:
sacu da probam novi bios pa cu da vidim
pazi jos su bios-i ne ispeglani
odakle vadis ove nove biose ? Na sajtu za Max. II Formula jos nema ovog biosa 901....jel to beta? jel ima neki info sta je novo?
Da ne bih sad gledao ceo topic,ako može kratak odgovor.
Ako ne nameravam da koristim crossfire da li ima neke potrebe da uzimam p5q pro ili mi je dovoljan p5q?Tj. koja je još razlika,ako je ima razlog da čekam na pro verziju.Tih 15-20€ razlike u ceni mi u principu jako malo znače,tako da to ne računam kao razlog.P5q mogu već sutra da dobijem a pro bih morao da čekam do petka,a boli me da gledam e8400 kako besposlen stoji na polici![]()
Pro ima dosta bolji raspored konektora, obican ima ATX konektor na najgorem mogucem mestu. Takodje, Pro ima i bolje hladjenje.
E da, i CF.![]()
Po meni ne vredi da chekash. CF ti ne treba, shto se hladjenja tiche, ni onaj heat pipe nije neshto (iako bi trebao bolje da hladi) plus kod pro varijante deo naponske ne hladi nishta. Najveca zamerka je pozicija ATX konektora, ali uspeo sam to da prebrodim.
Ne znam koliko sam ja uspeo da vidim to je isti pipe kao kod P5K, a moj P5K je bio solidno vruc.
Ne znam koliko sam ja uspeo da vidim to je isti pipe kao kod P5K, a moj P5K je bio solidno vruc.
Pa sam cip je malo hladniji, tj disipira manje toplote.
Ali generalno se ne treba opterecivati sa temperaturama, bunice se ploca ako joj ne bude dobro od vrucine, do tada nema potrebe da se intervenise.
zar ne volish da ti sve bude ledeno![]()
@nikoasl61
Nisam uspeo da izvucem 560fsb naponi su sledeci
PLL 1.7v
NB 1.5V
FSB ne znam tacno vise od 1.5V sigurno mozda cak i 1.6V
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari