Šta je novo?

Asus P5Q-Pro i Asus P5Q

mark_o

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2005
Poena
319
Doticne ploce su stigle na nase trziste po nekim cenovnicima, pa me zanima dali je neko probao neku od njih i kakva su iskustva posto , treba da uzmem sutra prekosutra Asus P5K-pro i sad je ovo izaslo pa se troumim :wall:?

ma kazem: sve radi savrseno, samo boot traje ~55sec, ako su kao standard IDE boot traje ~18sec

Presao sam sa Asus P5B deluxe na Maximus II, znaci sa ICH8R na ICH10R.
Nije hteo u AHCI prvo pa sam zaboo hdd prvo u Raid sata port i konfigurisao ga kao obican, prebacio u bios u na ahci pa usao u win i instalirao Intel Matrix Storage drajvere, pa onda vratio disk na regularan SATA port.

Ali to sve ne bi trebalo da se desi tako posto su mid 2 DVD-a oba na ATA grani.

Koliko vidim slicno bi trebalo da bude na P5Q ..i kod njega je SATA/ATA postavka ista.

Ovo je strashno kako se greje NB, sad sam zabo sondu od Cool Drive-a u rebra hladnjaka i Cool Drive pokazuje 65c u loadu, neverovatno da su tako loshe reshili hladjenje.

EDIT: Sad sam pipnuo sa donje strane hladnjak, i ono je bolno toplo....

Poslednja izmena:
ja kada ubodem sondu od cool drive na NB ne prelazi 37c u idle u load nisam pokushao sada je manje poshto sam stavio 12ticu koja duva i u grafiku i u nb trenutno mi nije tu CD chim ga budem uzeo reci cu koliko je u load-u temp :wave:

ja kada ubodem sondu od cool drive na NB ne prelazi 37c u idle u load nisam pokushao sada je manje poshto sam stavio 12ticu koja duva i u grafiku i u nb trenutno mi nije tu CD chim ga budem uzeo reci cu koliko je u load-u temp :wave:

Ja orthosujem sad, pa mi je poslednja dva dana komp stalno u loadu. Trazim minimalni napon koji mi treba za 3.8ghz sad sam na 1.36 :d

Nb se kod mene greje normalno sad dok je van ima 12cm vent preko kad bude u kucistu nema nek se kuva
Porbaj te da skines hladnjak stavis tvoju pastu AS5 stavis ili sta vec imas pritegnes pa da vidis onda .
E da naponska pocela da se greja ali kad je QX vrteo 3dmark na 4.5ghz :D :d

Poslednja izmena:
Nb se kod mene greje normalno sad dok je van ima 12cm vent preko kad bude u kucistu nema nek se kuva
Porbaj te da skines hladnjak stavis tvoju pastu AS5 stavis ili sta vec imas pritegnes pa da vidis onda .

koliko si ti mutav :) ili ti prsti prebijeni :) ako sam te pola razumeo bice extra :)

Stavio sam drugu pastu i pritegao kuler da bolje nalegne, al nije pomoglo :D

uhhhhh sinovac ovako
skines hladanjak sa NB obrises lepo sve sa apotekarskim benzinom stavis svoju pastu pritegnes lepo koliko moze i teraj
ne znam za vas ali ja mojoj 90% necu stavljati vent kada bude u kucistu

ma meni je ovako opushteno jedna 12tica prika preko nb i heatpipe i ujedno hladi i grafiku tako da ja nemam potrebe za tim :)

Da ne bih sad gledao ceo topic,ako može kratak odgovor.
Ako ne nameravam da koristim crossfire da li ima neke potrebe da uzimam p5q pro ili mi je dovoljan p5q?Tj. koja je još razlika,ako je ima razlog da čekam na pro verziju.Tih 15-20€ razlike u ceni mi u principu jako malo znače,tako da to ne računam kao razlog.P5q mogu već sutra da dobijem a pro bih morao da čekam do petka,a boli me da gledam e8400 kako besposlen stoji na polici :D

Da ne bih sad gledao ceo topic,ako može kratak odgovor.
Ako ne nameravam da koristim crossfire da li ima neke potrebe da uzimam p5q pro ili mi je dovoljan p5q?Tj. koja je još razlika,ako je ima razlog da čekam na pro verziju.Tih 15-20€ razlike u ceni mi u principu jako malo znače,tako da to ne računam kao razlog.P5q mogu već sutra da dobijem a pro bih morao da čekam do petka,a boli me da gledam e8400 kako besposlen stoji na polici :D

Pro ima dosta bolji raspored konektora, obican ima ATX konektor na najgorem mogucem mestu. Takodje, Pro ima i bolje hladjenje.
E da, i CF.:)

Po meni ne vredi da chekash. CF ti ne treba, shto se hladjenja tiche, ni onaj heat pipe nije neshto (iako bi trebao bolje da hladi) plus kod pro varijante deo naponske ne hladi nishta. Najveca zamerka je pozicija ATX konektora, ali uspeo sam to da prebrodim.

Po meni ne vredi da chekash. CF ti ne treba, shto se hladjenja tiche, ni onaj heat pipe nije neshto (iako bi trebao bolje da hladi) plus kod pro varijante deo naponske ne hladi nishta. Najveca zamerka je pozicija ATX konektora, ali uspeo sam to da prebrodim.

bogami taj heatpipe extra hladi kod mene su temp odlichne za razliku od p5q i plus kad se stavi bilo kakav kuler da pirka preko heatpipe temp padne podosta ;) hocu da kazem vredi chekati :)

Ne znam koliko sam ja uspeo da vidim to je isti pipe kao kod P5K, a moj P5K je bio solidno vruc.

ne znam ja sam stavio blower na naponsku i 12ticu preko grafichke i NB i plocha je ledena :) a za koji stepen je veca temp kada se skine 12tica

Ne znam koliko sam ja uspeo da vidim to je isti pipe kao kod P5K, a moj P5K je bio solidno vruc.

Pa sam cip je malo hladniji, tj disipira manje toplote ;).
Ali generalno se ne treba opterecivati sa temperaturama, bunice se ploca ako joj ne bude dobro od vrucine:D, do tada nema potrebe da se intervenise.

Pa sam cip je malo hladniji, tj disipira manje toplote ;).
Ali generalno se ne treba opterecivati sa temperaturama, bunice se ploca ako joj ne bude dobro od vrucine:D, do tada nema potrebe da se intervenise.

zar ne volish da ti sve bude ledeno :)

Ja imam cm690 kućište gde napajanje leži na dnu.Ako sam dobro video,morao bih da "lomim" kabl preko grafičke,jer ne vidim drugi način da ga provučem na taj položaj.Dakle čekam ili jurim DFI sutra.
Baš nezgodan položaj.

Nazad
Vrh Dno