Šta je novo?

HRT emituje program sa HDTV signalom

Mislim da ga imaju svi novi sony ekrani 4000 serije koji i kod nas imaju u prodaji tako da ce ga biti sve vise u nas, al ja ni ovaj mpeg2 dekoder nisma koristio pa sto bih jurio mpeg4 :D

sony serije 4000 ali samo sa oznakom W4000. video sam model V4500 koji nije imao mpeg4, ali je zato imao i dodatni dvb-c tuner, na kojem bez problema radi D3 kad se ubaci kartica u odgovarajući modul. serija W4000 je prva malo dostupnija serija televizora sa mpegom4, dosad su bili samo neki naskuplji(5000e minimum) sharpovi i loewe televizori.

ja mislim da ćemo pre videti HDTV na sbb-ovoj mreži nego zemaljskim putem, pošto oni uskoro uvode triple play sa brzinama od oko 16Mbps a toliko koriste hrvati za njihov triple play koji od nedavno ima i HD kanale, koji se opet ne plaćaju naknadno već su deo osnovnog paketa.

video sam model V4500 koji nije imao mpeg4, ali je zato imao i dodatni dvb-c tuner, na kojem bez problema radi D3 kad se ubaci kartica u odgovarajući modul.

Zar nije kartica vezana za risiver kao kod totaltv? (ne računajući hakove sa dreamboxom)

sigurno jeste, obzirom da je NDS u pitanju

****ga ne znam kako je radilo, znam i ja za to vezivanje jer imam total. ali možda može osnovni paket samo da se gleda, dok hbo i drugi pay tv imaju neko kodiranje. mada može biti i caka tog prodavca da proda tv a verovatno je negde iza police bio d3 receiver, mada priznajem da mi je bilo sumnjivo. više sam bio zanesen tv-om nego što sam slušao šta lik govori.

evo opet primer hrvatske, b.net inače austrijska firma kupila je tri ili četiri najveća kablovska operatera u hrvatskoj i uvela triple play uslugu a još uvek nemaju dvb-c emitovanje, tj. imaju ali samo za hrt hd, svi ostali kanali(33 kom) su analogni i najverovatnije od septembra prelaze na digitalu. sbb ima duplo više kanala, min. duplo više korisnika i opet još nemaju HD, mada kao što sam gore naveo uskoro će i to da krene. takođe sbb ima u beogradu i novom sadu sprovedene optičke kablove, tako da eto odgovora.

zar nisu ovo receiveri za total i d3
http://echolite-int.com/dthnds.html
http://echolite-int.com/conax.html

Poslednja izmena:
sony serije 4000 ali samo sa oznakom W4000. video sam model V4500 koji nije imao mpeg4, ali je zato imao i dodatni dvb-c tuner, na kojem bez problema radi D3 kad se ubaci kartica u odgovarajući modul. serija W4000 je prva malo dostupnija serija televizora sa mpegom4, dosad su bili samo neki naskuplji(5000e minimum) sharpovi i loewe televizori.

Cek, po sony sajtu ga imaju i e4000 i v4500 serije:

http://www.sony.co.yu/view/ShowProd...+32-40+Sony+BRAVIA+TV#pageType=TechnicalSpecs
http://www.sony.co.yu/view/ShowProd...pe=Main&category=TVP+32-40+Sony+BRAVIA+TV#tab

Pa i nije nesto ultra skupo. 52w4000 je kod nas 2500e a u nemackoj 2000e.

u tehnomarketu novi sad 32V4500 je 73500. pored njega je skuplji 32D3000K (95000), a na V4500 je bolja slika.

@kraken
to su modeli za EU, ovi naši su za istočnu evropu bez mpeg4. čovek koji radi u tehnomarketu mi doneo uputstvo i nigde ne piše da je mpeg4 samo mpeg2, i btw. srebrne je boje a ona plastika u sredini je providna i tv jako loše izgleda uživo , meni nekako deluje jeftino, mislim ne sviđa mi se dizajn nije onako elegantan sony-jev, iako je slika najbolja koju sam dosada video na jednom hdtv-u. puštali su spidermana 3 preko blu-ray playera. e sad u pixelsu imaju 32w4000 koji ima mpeg4 provereno.

sad sam proveravao imaju drugog uvoznika (pixels) pa imaju ovaj model za EU:

ima mpeg4 -ovaj izađe jeftiniji od tehnomarketovog a plus ima mpeg4

mpeg4
mpeg4 ali pogrešna slika
ovaj npr. nema mpeg4 podršku samo u engleskoj
mpeg4, ali cena ubija

Poslednja izmena:
evo opet primer hrvatske, b.net inače austrijska firma kupila je tri ili četiri najveća kablovska operatera u hrvatskoj i uvela triple play uslugu a još uvek nemaju dvb-c emitovanje, tj. imaju ali samo za hrt hd, svi ostali kanali(33 kom) su analogni i najverovatnije od septembra prelaze na digitalu. sbb ima duplo više kanala, min. duplo više korisnika i opet još nemaju HD, mada kao što sam gore naveo uskoro će i to da krene. takođe sbb ima u beogradu i novom sadu sprovedene optičke kablove, tako da eto odgovora.

zar nisu ovo receiveri za total i d3
http://echolite-int.com/dthnds.html
http://echolite-int.com/conax.html

procitaj na kutiji ko je proizvodjac ili vidi coship-ov site

u tehnomarketu novi sad 32V4500 je 73500. pored njega je skuplji 32D3000K (95000), a na V4500 je bolja slika.

@kraken
to su modeli za EU, ovi naši su za istočnu evropu bez mpeg4. čovek koji radi u tehnomarketu mi doneo uputstvo i nigde ne piše da je mpeg4 samo mpeg2, i btw. srebrne je boje a ona plastika u sredini je providna i tv jako loše izgleda uživo , meni nekako deluje jeftino, mislim ne sviđa mi se dizajn nije onako elegantan sony-jev, iako je slika najbolja koju sam dosada video na jednom hdtv-u. puštali su spidermana 3 preko blu-ray playera. e sad u pixelsu imaju 32w4000 koji ima mpeg4 provereno.

sad sam proveravao imaju drugog uvoznika (pixels) pa imaju ovaj model za EU:

ima mpeg4 -ovaj izađe jeftiniji od tehnomarketovog a plus ima mpeg4

mpeg4
mpeg4 ali pogrešna slika
ovaj npr. nema mpeg4 podršku samo u engleskoj
mpeg4, ali cena ubija

Na pixels sam i mislio kad sam naveo da 52w4000 kosta 2500e. A iskreno, lcd eklrani su povelika investicija da bih ih kupova u tehnomarketima i sl. radnjama poznatim po prodaji polovnih repariranih televizora za paprenu cenu, tako da sam svoj nabavio iz inostranstva sto i svakome savetujem. Em izadje jeftinije em se dobija zapadno evropski kvalitet a ne neko refurbirano srnje il. ekran koji je ko zna gde stajao.

istina. nego gde si uzeo i koliko si platio?

Ja sam jos prosle godine nabavio 40v3000 iz nemacke preko prijatelja, a sad kad vidim nove modele dolazim u ozbiljnu dilemu da li da prodajem svoj i kupim nesto novo il da se drzim ovoga koji vec sve ima sto mi treba i cekam oled displeje za sledecu kupovinu. Muke tehnike- stalno nesto novo a treba proceniti sta od toga stvarno vredi :)

SBB ili bilo koji drugai kablovski operater, pa i Telekom kada (ako) bude pustio IPTV imace svoje komponente koje ce obradjivati digitalni signal i preko neke konekcije ga slati na HDTV. Ja licno nemam uslova za postavljanje posebne antene za zemaljsku televiziju, a jos manje zelis sobnu antenu u sobi. Kada neki kablovski operater bude slao digitalni signal, pa i HD kanale za to ce biti zaduzen posebni uredjaj i sto se tice samog tv bitno je da ima slobodan HDMI ulaz i lepu sliku a kolicina njegovih decodera je manje-vise nebitna jer ce ostati neiskoriscena. Recimo koriscenje D3 se naplacuje a decoder-uredjaj dobija se na koriscenje. I sa tv koji u sebi ima DVB-C opet se mora placati nadoknada za D3 a uvodjenjem HD kanala (kad god) preci ce se na uredjaje sa HDMi izlazom jer drugog resenja nece biti. Tako da juranjava HDTV sa ugradjenim decoderom je po meni nepotrebna.

Kod njih je 2000 najniza cena po kojoj mogu da nadjem al ide i preko 3000 u pojedinim radnjama. Iskreno, mislim da je ova od 2500 za nase uslove (imajuci u vidu velicinu trzista i troskove uvoza) vise nego korektna.

SBB ili bilo koji drugai kablovski operater, pa i Telekom kada (ako) bude pustio IPTV imace svoje komponente koje ce obradjivati digitalni signal i preko neke konekcije ga slati na HDTV. Ja licno nemam uslova za postavljanje posebne antene za zemaljsku televiziju, a jos manje zelis sobnu antenu u sobi. Kada neki kablovski operater bude slao digitalni signal, pa i HD kanale za to ce biti zaduzen posebni uredjaj i sto se tice samog tv bitno je da ima slobodan HDMI ulaz i lepu sliku a kolicina njegovih decodera je manje-vise nebitna jer ce ostati neiskoriscena. Recimo koriscenje D3 se naplacuje a decoder-uredjaj dobija se na koriscenje. I sa tv koji u sebi ima DVB-C opet se mora placati nadoknada za D3 a uvodjenjem HD kanala (kad god) preci ce se na uredjaje sa HDMi izlazom jer drugog resenja nece biti. Tako da juranjava HDTV sa ugradjenim decoderom je po meni nepotrebna.

100% si u pravu. HD ce pre zaziveti u nas preko sbb-a i posebnog dekodera nego sto ce biti prenosen preko obicnog singala. Mislim da nema i neke velike potrebe za mpeg4 dekoderima kod nas, vec ce biti dovoljno uzeti dekoder od kablovskog operatera koji ce u sebi sadrzati odgovarajuci hardver. Ovo jos vise obzirom da su u nas hdtv ekrani manje-vise retkost, a tek oni sa mpeg4 dekoderom skoro nepostojeci jer najvise lcd ekrana prodatih kod nas su ovi sa akcija po tempu i tehnomarketu i drugih restlova koji se nisu prodali na zapadu.

Poslednja izmena:

ovo vec ima smisla,
samo da krene taj IPTV ...

večeras je u vestima pre prison breaka bilo nešto o dvb-u na rts-u, ali sam taman propustio, pa ako je neko gledao, uspeo sam da čujem samo digitalna televizija i ništa više.

Pa, hvalili su se kao im super ide, preko 70% ljudi plaća pretplatu, tako da uveliko rade na modernizaciji i navodono će ove godine uložiti 20 mil EUR u digitalizaciju.

S obzirom da je sve ličilo na plaćeni marketinški blok, sa gomilom informacija od kojih mi se odmah prevrne stomak, nisam baš pažljivo pratio ali navodno bi do 2010. godine RTS trebao da ima 8!? digitalnih kanala i time bude lider u regionu.

E sad, verujem da je sve ovo plasirano sa ciljem da se pokaže kako je, eto, RTS jedno moderno i efikasno javno preduzeće koje efikasno koristi svoje resurse i pametno ulaže u modernizaciju i razvoj, a sve sa ciljem da se Tijanić i kompanija nekako zadrže na svojim pozicijama i posle nastupajuće smene vlasti...

Naravno, to je samo moje mišljenje, a i ovo nije politićki forum pa ne bih dalje. A možda i ima koja trunka istine u svemu ispričanom, ko zna...

Evo poslao sam im jos jedan mail kao rekli ste mi ranije da cete biti u mogucnosti da prenosite olimpijadu u HD putem predajnika i olimpijada se blizi pa da li ima nesto od toga...

Odgovor je sledeci:

Postovani,
RTS ima svu potrebnu opremu za prenos HD signala i radice kompletno u HD rezoluciji, ali nazalost predajnici nisu u mogucnosti da prenesu HD signal, te ce zemaljska mreza imati analogni prijem.
Srdacan pozdrav
Vas RTS

Mamicu im prevarantsku....

Namece se sledece pitanje: Kad ce Rts da se smiluje da postavi nove (HD) predajnike???:wall:

Evo poslao sam im jos jedan mail kao rekli ste mi ranije da cete biti u mogucnosti da prenosite olimpijadu u HD putem predajnika i olimpijada se blizi pa da li ima nesto od toga...

Odgovor je sledeci:

Postovani,
RTS ima svu potrebnu opremu za prenos HD signala i radice kompletno u HD rezoluciji, ali nazalost predajnici nisu u mogucnosti da prenesu HD signal, te ce zemaljska mreza imati analogni prijem.
Srdacan pozdrav
Vas RTS

"Moj auto ima V8 motor od 5000 kubika, ima i kožu i klimu i košta 200k EUR. Može da ide 250 km/h, ali znate trenutno nema točkove pa nažalost volan vrtim u mestu" :wall:

IdiJoti...

Odgovor je sledeci:

Postovani,
Srdacan pozdrav
Vas RTS

Cekaj, a sta je sa DVB-T predajnicima (valjda ta dva komada), koji bi u principu trebalo da mogu da proguraju HD signal? Sto ne puste preko njih HD ?

ma dajte ljudi, dvb-t je u srbiji nešto kao stargate.
cela nacija je glupa ko qurac (osim nas na ovom forumu), i na to rts računa. oni to nemaju kome da puste.
eno hrvati, bosanci, makedonci čak imaju usvojen zakon za dvb i to ne samo t nego i c, h, s.
jedina šansa za masovni HD je iptv, a u srbiji bandwith za hd signal preko neta neće biti još min. 5 godina. tako da ćemo se načekati.
telekom planira da napravi iptv servis na 6Mbps, a u hrvatskoj koriste samo za HD kanale 10Mbps, pošto je kod njih 16Mbps najveća brzina. preostalih 6 dele na 4Mbps za SD i 2Mbps za internet.
naravno ko uzme iptv ili maxtv najveća brzina na net mu je 2Mbps, ali i to varira tj. može biti i 10 ali je u tim okvirima. a ko neće maxtv može da bira pakete od 2 preko 8 i na kraju 16Mbps za net.
s tim da npr. 16Mbps flat rate tamo košta oko 6000 dinara. i da cene su puno manje nego kod nas.

ja ni ne planiram da čekam naše da nešto urade povodom toga.
ako neko hoće da gleda hd treba da uzme neki od preskupih HD recivera pa preko satelita cardsharing.

još nam ostaje da vidimo u septembru, da li su ove glasine za telekom istinite, pošto je ovo kao deja vu. pre tačno godinu dana su spominjali septembar 2007. kao početak iptv usluge.
ako ipak krene možda brzine budu i veće pa bude nekog HD-a.

baš sam se turbo raspisao.

Otkud ti podatak da su HD satelitski risiveri - preskupi?

Kathrein 300 evra
Dreambox manje od 500
IP box 600

Nije to uopste strasno.

Nazad
Vrh Dno