Šta je novo?

Kako ubaciti Service Pack 3 u Windows XP Setup Disc?

Dejan1972

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2005
Poena
320
Verovatno su mnogi primetili da posle instalacije Windows XP-a je potrebno još otprilike toliko vremena za instaliranje Service Pack-a 3.Da bi to izbegli potrebno je da Service Pack 3 integrišete u Setup Disc vašeg originalnog Windows XP-a i to na sledeći način:

1. Download-ujte Service Pack 3 sa Microsoft-ovog site-a OVDE klikom na Download i snimite ga reimenovanog u XPSP3.exe na root C:/
2. Download-ujte fajl wxp10.zip OVDE i iz ove arhive iz foldera cds/xppro/files samo kopirajte fajl w2ksect.bin na root C:/
3. Kreirajte folder na C:/XPSETUP i u ovaj folder prekopirajte sve fajlove i foldere sa vašeg Originalnog Setup Disc-a
4. Zatim pokrenite command prompt (start>run>cmd) i upišite sledeće C:\XPSP3 /integrate:C:\XPSETUP a zatim potvrdite sa ENTER.Operacija će biti gotova za nekoliko minuta...sačekajte.
5. Zatim download-ujte besplatan program Imgburn OVDE i instalirajte ga
6. Zatim fajl xpsp3.ibb kopirajte na c:/ a ovaj fajl možete naći OVDE
7. Pokrenite Imgburn ubacite prazan CD u vas CD/DVD Burner i idite na Mode pa na Build, a zatim na File pa na Load project pa učitajte xpsp3.ibb sa C:/xpsp3.ibb i onda kliknite dole na Build.Zatim na svaki pop-up prozor koji će se otvori kliknite na Yes
8. Ako ste apsolutno ispoštovali svaki detalj ovog uputstva počeće snimanje vašeg Windows XP Setup Disc-a sa integrisanim Service Pack-om 3.

@Dejan1972

Da li si ti kreirao Windows XP SP3 Setup Disc i instalirao Windows ?

Verovatno su mnogi primetili da posle instalacije Windows XP-a je potrebno još otprilike toliko vremena za instaliranje Service Pack-a 3.Da bi to izbegli potrebno je da Service Pack 3 integrišete u Setup Disc vašeg originalnog Windows XP-a i to na sledeći način:

1. Download-ujte Service Pack 3 sa Microsoft-ovog site-a OVDE klikom na Download i snimite ga reimenovanog u XPSP3.exe na root C:/
2. Download-ujte fajl wxp10.zip OVDE i iz ove arhive iz foldera cds/xppro/files samo kopirajte fajl w2ksect.bin na root C:/
3. Kreirajte folder na C:/XPSETUP i u ovaj folder prekopirajte sve fajlove i foldere sa vašeg Originalnog Setup Disc-a
4. Zatim pokrenite command prompt (start>run>cmd) i upišite sledeće C:\XPSP3 /integrate:C:\XPSETUP a zatim potvrdite sa ENTER.Operacija će biti gotova za nekoliko minuta...sačekajte.
5. Zatim download-ujte besplatan program Imgburn OVDE i instalirajte ga
6. Zatim fajl xpsp3.ibb kopirajte na c:/ a ovaj fajl možete naći OVDE
7. Pokrenite Imgburn ubacite prazan CD u vas CD/DVD Burner i idite na Mode pa na Build, a zatim na File pa na Load project pa učitajte xpsp3.ibb sa C:/xpsp3.ibb i onda kliknite dole na Build.Zatim na svaki pop-up prozor koji će se otvori kliknite na Yes
8. Ako ste apsolutno ispoštovali svaki detalj ovog uputstva počeće snimanje vašeg Windows XP Setup Disc-a sa integrisanim Service Pack-om 3.

dali sve to staje na CD ili DVD?

Nije tesko uraditi ovako nesto, ali onda nastaju komplikacije prilikom instalacije driver-a na pojedinim konfiguracijama...mozda su moja iskustva usamljena, ali...ipak prvo komplet driver-a pa tek onda service pack update :wave:

ili jednostavno koristiti nlite koji sve to radi po automatiznu :d (zamenjuje skoro sve od gore navedeno) i radi sve na klik (sto ne mora da znaci da je najbolji)

Može to i lakše... :)

http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/Autostreamer.shtml

Glede drajvera... Ja više ne mogu da se setim kad sam poslednji put instalirao Win kome nije bio slipstrimovan neki SP i nikad nisam imao probleme sa drajverima. Integracija SP-a je oficijelna MS procedura, nije nikakav hakeraj, ja ne znam odakle ta mitologija da će nešto pogrešno raditi ako se ne instalira odvojeno?!

Mislim, pazite, da uprostim... imate izvorni XP bez service packa, na njemu je npr. blabla.dll v31.300. Kad integrišete SP imate umesto njega blabla.dll v35.500. U suštini je to ono što radi SP, najvećim delom je zamena starih fajlova novijima. Po čemu će v31.300 biti prijemčiviji za drajvere nego v35.500? To je čist mit.

Poslednja izmena:
Za korisnike OVS licenciranja, isti imaju mogucnost da skinu sa svog dela Microsoft sajta Windows XPSP3. ~580MB.

Zasto raditi jednostavno kad sve to moze i komlikovano!!!Ko hoce neka poslusa moj savet.Ja sam kreirao sp3 cd i 100% radi!Koristite program nlite koji je free i moze se skinuti ovde http://www.nliteos.com/download.html
Ubacite cd win xp sp2.Pokrenete program i da ne objasnjavam ceo postupak krajnje jednostavno cak i laicima ucitate sp2 preko programa ubacite sp3+net framework directx,serijski,podesite vremensku zonu podesite windows,mozete i ubaciti drivere za mb.vga itd.Na kraju vas pita da narezete butabilni cd ok i to je to-GOTOVO!!!I instalacija se automatski odvija do kraja sa tog diska,ne treba cak ni serijski jer ste ga uneli podesili win itd.Ako hocete da sa ubacite sp3.Ubacite sp2 cd ucitate fajl sp3 next next finish.Kraj
Ndam se da ce nekome koristiti.Meni je ovaj prvi postupak u temi zamrsen i da li ce raditi???Ali ja sam dao samoo predlog pa vi odlucite.
A program je zaista krajnje jednostavan
P.S Nadam se da me moderatori nece banovati kao u postu o igrama gde sam naveo sajt sa besplatnim flash igricama i dobijate besplatno poklon jer im je obrazlozenje bilo da je to reklamiranje.Pa i ovde "reklamiram" besplatan program + legalan.A to sto ljudi stavljaju u potpis www.nesto.co.yu to je nista.Ma dajte znate li sta je marketing?
Nego sto se tice teme probajte ako vas zanima radi super i jednostavno sa samo par klikova ali da ne reklamiram vise.Pozdrav

Poslednja izmena:
Apsolutna & potpuna preporuka za nLite! Program je free, jednostavan za upotrebu, radi odlično...

Vrh, brate! :D

Cek' a zasto se patiti sa "ubacivanjem" SP3 u XP kad vec postoji XP SP3 ISO na MS sajtu?

Cek' a zasto se patiti sa "ubacivanjem" SP3 u XP kad vec postoji XP SP3 ISO na MS sajtu?

Pa ne znam kolika je "patnja" sa ovim programom kad se sve uradi u par klikova + ubacis serijski i izvrsis sva dosadna podesavanja windowsa jednom za svagda.Pustis instalaciju odes popijes pice vratis se i sve instalirano i podeseno.Mada moze ako hocete klot win i da skinete gotov.Da svi korisnici imaju legalan win i softwer pa je lakse skinuti sa ms nego se patiti.Kako hocete:type:

Može to i lakše... :)

http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/Autostreamer.shtml

Glede drajvera... Ja više ne mogu da se setim kad sam poslednji put instalirao Win kome nije bio slipstrimovan neki SP i nikad nisam imao probleme sa drajverima. Integracija SP-a je oficijelna MS procedura, nije nikakav hakeraj, ja ne znam odakle ta mitologija da će nešto pogrešno raditi ako se ne instalira odvojeno?!

Mislim, pazite, da uprostim... imate izvorni XP bez service packa, na njemu je npr. blabla.dll v31.300. Kad integrišete SP imate umesto njega blabla.dll v35.500. U suštini je to ono što radi SP, najvećim delom je zamena starih fajlova novijima. Po čemu će v31.300 biti prijemčiviji za drajvere nego v35.500? To je čist mit.
Štaviše, drajveri za HD audio neće da se instaliraju na pre-SP3 Windowsu ako se prethodno ne stavi određeni hotfix.

PA zato sto neko zeli sebi da dokaze da moze isto ono sto i Microsoft. Kod ubacivanja Sp3 u originalan Windows, moze doci do problema sa kljucevima. Ko se seca Microsoft je izbacio ( mislim da se zvao Sp2C. koji je isti sp2 samo sa novim kljucevima). Licno sam probao i uradio sp3 onako kako je gore navedeno uputstvo. Sve je uredno odradio, ali vise nije prepoznavao kljuceve ( VLK kljuc, jer su moji Windowsi legalni).

Tada sam malo uz razgovor sa Microsoft podrskaom shvatio da je najjednostavnije skinuiti original Win XpSP3 sa sajta kao sto saam naveo. Naravno, da ovo vazi samo za korisnike jednog od nacina licenciranja.

Pa ne znam kolika je "patnja" sa ovim programom kad se sve uradi u par klikova + ubacis serijski i izvrsis sva dosadna podesavanja windowsa jednom za svagda.Pustis instalaciju odes popijes pice vratis se i sve instalirano i podeseno.Mada moze ako hocete klot win i da skinete gotov.Da svi korisnici imaju legalan win i softwer pa je lakse skinuti sa ms nego se patiti.Kako hocete:type:

Mislim da je lakse skinuti gotov XP SP3 i uraditi prepravke nego da sam ubacujes SP3 u XP. Barem meni izgleda lakse.

PA zato sto neko zeli sebi da dokaze da moze isto ono sto i Microsoft.

E ova ti je dobra :d

Shoma aj jos jednom pogledaj sta si napisao ti a sta ja u postu.Nije ista stvar.Racunaj da u srbiji "100%" korisniika ima sve legalno a ako neko kojim slucajem nema kako da skine sa ms?+pogledaj prednosti u postu!Bez sedenja za kompom podesavanja driver itd

ovo u opshte nije neophodno, jer sad na torrent-ima ima toliko dobro sredjenih windows-a, mod verzija, tiny izdanja, svega i svachega, sa SP3. a ko hoce, moze bez problema da instalira, i onda ga kao takvog, prijavi na microsoft, sa svojim cd key.

skoro sam sebi instalirao rusku verziju, odradili su ga haos!

u sebi ima:

gpuz
cpuz
tweakUI
K-lite mega codec pack
winamp 5.54
win patrol
win gadgets
cockX
i josh mnogo

a prilikom instalacije, proptuje te za sve zivo, shto inache radim narednih sat vremena prilikom instalacije, genijalna stvar.

naravno - izbacheno je sve boring i nepotrebno, iz tog win XP-a

Igoritza
Kako hoces mada vecina tih twikovanih gotowih win pogase servise pa kad ti treba neki servis???Nesto ne radi.Servis ti je ukljucen a nije drugi jer ima servisa koji rade jedan sa drugim od zavisnosti+ ti windowsi poubacuju kao sto i sam kazes gomilu softwera(meni je bolje da sam ubacim ver koju hocu,ili da napravim takav cd)napuni registru itd da ne duzim .Ali ako mislis da je tako bolje ja nemam nista protiv i to je ok.100 ljudi 1000 misljenja!!!Probao sam i ja nekada davno sredjen win mozda ste culi za njega ne znam tacan naziv ali nesto Realstek instalira win+hotfix+software malo zauzece memorije itd radi ok.Ali ubacis dzojstik trazxi drajver ne radi.Na drugom pc radi.ubacis drugi dzojstik on radi.stampac.Jos ako je pc u mrezi ajoj.

uvek je bolje sam sebi napraviti custom instalaciju XPa, nego skidati te sa Neta...

@ shoma: daj link za download XP SP3 sa M$ovog sajta!

@megas stvarno te ne razumijem. U cemu je problem ako skines XP SP3 sa M$ sajta? A i ko je rekao da mora da se skine sa M$. Ja sam svoj nabavio drugacijim putem i radi bez problema.
Koristio sam i ja nlite ali sam imao par puta problema sa njim pa sam odustao od njega. Meni je draze da instaliram win i pratece programe, pa ga onda tweak-ujem i napravim image. Mnogo je brze nego svaki put da cekam sat da se instalira win pa onda jos instalacija programa.

@abc011abc koristi google pa ces naci link ;)

SHOMA naravno da je bolje image i ja to radim kod sebe.ali na primer treba da uradis 10 racunara ima i krseva gde ne radi ghost pa mora repair itd.Za kucnu u potrebu naravno Norton ghost!

Ja sam u tu svrhu napravio image sa Acronis True Image Echo 9.5 Workstation with Universal Restore. Onda sam taj image bacio na stari hdd od 6,4GB i napravio da mi se Acronis boot-uje sa tog hdd. Nabacio sam jos nekih drajvera i sitnica na taj hdd cisto da se nadje.

A ti bi ceo OS...a? :d
To se smatra piraterijom i nije dozvoljeno na ovom forumu... :D

Ja sam sa MS sajta skinuo XP SP3 .iso koji je 544 MB.
A kada sam uradio autostreamer na svoj (legalni) XPSP2 .iso je 642MB.

Kako razlika od 100 MB ? Šta da koristim?

Nazad
Vrh Dno