Šta je novo?

Temperatura E7200 ...?

Lost GhOsT

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Sa box kulerom core temp pokazuje oko ~56 stepeni u idle... Cini mi se da je to malo vise... ili ipak nije ?

neam pojma sa starim e6550 sam imao 30-40 idle,a sa novim e8200 10ak stepeni vise u idle,sto je glupost...

S kojim programom meriš? Uzmi RealTemp 2.60 i vidi na koliko ti je podešen Tjmax, i koliko si daleko od istog?

Na ovim vrućinama, ako ti je 30C u sobi a imaš prosečno provetreno kućište, unutra bude možda i 40C. Ipak u idle-u ne bi trebalo da je celih 16C iznad temperature okoline, jer tada CPU troši 10-tak vati ili tu negde.

Kome verovati 😀...

89480343nu4.jpg

real temp-u poshto kod njega chini mi se tj.max95 koliko valjda i treba da bude a kod core tempa je 105

Molim vas za pomoc, u pitanju je tem. na procesoru ne znam kome da verujem biosu ili everestu razlika u tem. je 7 stepeni (vise pokazuje u biosu) dok su tem.ploce i harda iste .Ploca je asus p5kc a procesor je core 2 duo e6420. Hvala unapred

Biosu

Ni jednom, ni drugom, svom osecaju. 🙂
U idleu ne bi trebalo da prelazi bilo koji core2 na default clocku 45c

Juce sam stavio komp sa E7200 box cooler idle 38-40c, full load nije presao 50c doduse u klimatizovanoj kancelariji.

@teletabis
Oboren mnozilac by eist u trenutku kada sam hvatao screen 😀.

Evo sada sa othosom. Tj max za E7200 je 95, coretemp je po defaultu podesen na 105, kao sto je micri naveo nekoliko postova iznad.

74091143zv5.jpg

Poslednja izmena:
Ekstra proca ali skup ja cu ipak kupiti e2200 dobar za klok i negreje se puno.😀

Vozim E7200 na 3.16GHz na GA-P35-DS3L,Idle:36-41 Full load do 56C.

Dark,zar nije malo kasno za 2200?Bolje ti je da uzmesh E7200 ili 5200.Ova drugi shvati kao minimum za naredne dve godine.

@activated
Ne slazem se. Imam ovaj E6300 vec 2 godine i mislim da mu jos nije vreme za penziju.
Naravno OC je na 2.9 GHz.

Tesho da ce izdrzati ijedan CPU toliko. Vec posle godinu dana pada menjanje ako zelis da ti sve fino radi :type:

Poklopile su se mnoge stvari koje su mi ishle u korist pa sam zato promenio celu konfu,inace bih,po prvobitnom planu,menjao samo graficku i napajanje i tek sledece godine ceo komp.Mislim da 2180 pa na gore josh uvek imaju shta da pokazhu sa dobrom grafickom u kombinaciji,pod uslovom da vec imate pomenuti proc,u suprotnom kupivina novijeg proca je daleko pametnija stvar.

и ја имам проблем да ми биос увек показује за тачно 10 степени вишу температуру него нпр еверест. мерио сам и још неким програмима и сви показују исто тј за 10 степени мање него биос. не би то мени сметало да ми температура процесора у нормалним околностима није око 65 степени па у биосу покаже 75 и чим су мало веће врућине не може да се охлади довољно па се ресетује чим достигне 80 ( у биосу ). зна ли неко постоји ли неко решење осим да укључим опцију да игнорише температуру процесора? плоча је: асус а7в600-х, просесор: амд семпрон 2800+ ( 2 гигахерца ).

Ja sam izgleda ubo neki ok primjerak.. temp su mi stvarno ok,doduse hladjen je sa zalmanom cnps8000. u idle su oko 30,a u load u orthosu je max temp bila 56C,pri kloku od 3.6ghz.
zasad ga drzim tako. s tim sto sam prvo bio stavio fsb na 378,tako testirao,a onda podigao na 380,cisto da bude okrugla cifra😛

Prilozi

• e7200oc.jpg
    e7200oc.jpg
    147.7 KB · Pregleda: 82
и ја имам проблем да ми биос увек показује за тачно 10 степени вишу температуру него нпр еверест. мерио сам и још неким програмима и сви показују исто тј за 10 степени мање него биос. не би то мени сметало да ми температура процесора у нормалним околностима није око 65 степени па у биосу покаже 75 и чим су мало веће врућине не може да се охлади довољно па се ресетује чим достигне 80 ( у биосу ). зна ли неко постоји ли неко решење осим да укључим опцију да игнорише температуру процесора? плоча је: асус а7в600-х, просесор: амд семпрон 2800+ ( 2 гигахерца ).

Prvo updade biosa uradi, pa onda vidi kolika je tempertaura, a ako mu je tolika temperatura onda su velike šanse da rikne i bolje je da ga računar isključi i sačuva kad ti već nećeš ili ne znaš!

Danas sam uzeo E7200 i posle E2180 koji je radio super na 3GHz i nije se grejao preterano, u idel 35-19, a u punom radu do 60, očekivao sam da je ovaj priocesor ladan kao boza, kad ono temperature katastrofa!? Šta je ovo, napominjem da je sve super namešteno, box kuler je u pitanje, ali je box bio i na E2180!?

Prilozi

• sshot-1.png
    sshot-1.png
    343.1 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Kolike su te temperature? Sa boxom su 40-45 stepeni idle relativno normalne. I da koji si BOX imao na 2180 onaj stari deblji ili ovaj novi tanji?

Na E2180 sam imao onaj manji, stavljao sam i veći sa E2160, ali je temperatura čak bila veća sa većim kulerom!?

Nazad
Vrh Dno