Šta je novo?

ATI RV610 i igre

patrola

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2006
Poena
319
Interesuje me igracki potencijal graficke karte ATI RV610 koja se nalazi na ploci Asus M3A78-EMH HDMI sa recimo AMD Athlon 4600+ procesorom i 1Gb memorije. Recimo COD4 na 800x600? Hoce li raditi?

Hvala

Da dodam da je na toj ploci AMD 780G Chipset, odnosno HD3200 grafika, posto vidim da nema odgovora. A prilicno mi je hitno to saznanje.

Hvala

Prostudiraj malo teme vezane za Biostar 780G(pošto je to ista klasa kao taj Asus) ono što ja pouzdano znam a i lično sam se u to uverio je da recimo PES2008 radi na 1024x768 na low podešavanjima.COD4 nije zahtevan tako mislim da će ti i on raditi u toj rezoluciji .Trenutno su ti ploče sa 780G Chipsetom jeftino a dobro rešenje ako si kratak sa kintom a hoćeš da predješ na dualcore platformu:wave:

hd2400xt kako rade igre sa ovom karticom, tako će da rade i sa tom integrisanom. pošto je to ista grafika.
ja imam 2400 na laptopu i COD4 radi. malo secka na većim rezolucijama.

i još nešto za tu ploču. proveri da li poseduje sideport memoriju.
j&w 780g ima 128MB gddr3 sideport memorije i to joj daje puno bolje rezultate u igrama.

Dakle, ploca je Asus M3A78-EMH HDMI, CPU je AMD Athlon 4600+, memorija je 2 x 1Gb Elixir DDR2 na 800. Ne secka na 800x600 sa low podesavanjima ni na COD4 ni na CS-u. Medjutim, desava se nesto gore. Pri kretanju odnosno pri konstantnom drzanju kursora u bilo koju stranu, zamrzne se i slika i zvuk. Pri pustanju kursora igra se nastavlja normalno. Drajveri su instalirani sa Asusovog CD-a koji dolazi uz plocu. Da li bi oni mozda mogli da budu problem? Da li da stavim DX10? U stvari, sta da uradim? Windows XP je sveze instaliran na prazan disk.

Hvala

Vec postajem dosadan i vama, a sto je jos gore i sebi. U stvari ne znam sta je gore od ta dva. Elem, sa najnovijim drajverima racunar se restartuje! :wall:

za prethodni moj post- ja sam mislio da ti hoćeš to tek da kupiš, zato sam ti stavio onu J&W kao primer.

DX10 ne postoji za XP, samo za vistu i dolazi sa njom u paketu (sad već i 10.1).
ja imam sličan problem sa assasins creedom, iako mi komponente nisu iste. samo što je kod mene vista a igra se pokreće u prozoru. i svaki put kad kursor izađe iz okvira tog prozora igra se zakoči, kao kad pauziraš film. kad opet kliknem unutar prozora igra se normalno pokrene.
kako da namestim full screen kad nema nigde u opcijama?

e sad proveri da nije i tebi u windowed modu.

e sad proveri da nije i tebi u windowed modu.

Nije. Kod mene je full screen. Medjutim, mislim da sam resio problem. Flesovao sam bios. I za sad radi sve ok. Mada nisam probao da posle flesovanja biosa stavim i najnovije drajvere. Sa starim biosom i novim drajverima racunar se restartovao.

Hvala svima na odgovorima, definitivno je bio problem do bios-a. Sve fercera najbolje moguce. Pozdrav

Nazad
Vrh Dno