Šta je novo?

Preporuka za overklok

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam sledecu masinu koju sam napakovao za lika koji ce na njoj igrati igrice

C2D E8400
Asus P5K
OCZ 1150 2x1gb Repaer Heatpipe hs/cl5
Leadtek 8800GTS 512mb ddr3,256 bit
250gb D Max 21
450W Chieftec

Kako mi preporucujete da overklokujem ovu masinu, a da bude stabina za svakodnevni rad.

Njegov obican 775

Da ti se ne cini napajanje malo slabim da uopste pokrene masinu, a kamoli da je klokujes..

licno nisam ni probao taj kuler sto ide uz proc. ...al probaj recimo 9x400 na default vol. skini real temp http://www.techpowerup.com/realtemp/ i gledaj da pod opterecenjem ne prelazi 65c

pazi,sto se napajanja tice ono je bas na granici,ako si sklopio za konstantno igranje bice tu zagrevanja prilicnog i na default frekvencijama ..probaj da instaliras Crysis i igraj nekih 1h i prati temperature :p

Poslednja izmena:
Nije mi napajanje slabo, a ni temperatura nije jaka pustao sam 3d mark po pola sata u kontinuitetu, ne pokazuje znake pregrevanja i sl.

Nije mi napajanje slabo, a ni temperatura nije jaka pustao sam 3d mark po pola sata u kontinuitetu, ne pokazuje znake pregrevanja i sl.

a mislis da ce on da "igra" 3Dmark ;) ...probaj ti Crysis pa ces da vidis kako se taj chifetec greje :smoke:

Racunao sam preko kalkulatora za jacinu napajanja, potrosnja mi ne prezai 400w i to kada overklokujem cpu 20%.

Poslednja izmena:
Vidi, taj chieftec nema 100% stepen isoriscenosti, a ne verujem ni da ima 70%.. I ti kalkulatori su bulja, tako da ti preporucujem da uzmes novo napajanje da nebi posle par dana video dim kako kulja iz kucista..

Vidi, taj chieftec nema 100% stepen isoriscenosti, a ne verujem ni da ima 70%.. I ti kalkulatori su bulja, tako da ti preporucujem da uzmes novo napajanje da nebi posle par dana video dim kako kulja iz kucista..

..potpisujem..

Ja sam imao codegen 400w i isto tako po calculatoru mi je izbacao za moju conf oko 360w i ja sve kao moze, sve neke racunice kao ma ne treba mi jace ali cvrc! Izdrzao je svega 20-ak dana tako i ode u vecna lovista a isto mi je prolazio testove i Crysis po 2h . Ali vrucina i konstantno opterecenje rade svoje, on ce ti izdrzati jedno vrijeme ali bolje mijenjaj to sto prije, Ja sam meni uzeo TT Tough power 600w ( 85e ) za sada sam zadovoljan, *** u Niksicu jedva sam i ovaj psu nasao :S:

Nazad
Vrh Dno