Šta je novo?

Rapidsucksers

• Začetnik teme Začetnik teme Vlajo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vlajo

Slavan
Učlanjen(a)
21.06.2008
Poena
385
Evo i malo vesti sa Rapidsharea, taman lepo digli dnld na 10Gb (dnevno) kad ono prtz...
Zbog velike guzve i novih naloga ogranicili na 4GB (dnevno) dok se prasina ne slegne.Ma sta mi napricase.Kao da rade sa Telekomom u dilu, zona sumraka:wall:

Sto si nezahvalan toliko ?
Tebi bi bilo lepo kada bi digli download na 100 terabajta i da ti je protok veze x100 i da mozhesh CEO internet da svuchesh i nikada nishta da pogledash/odslushash/ shta god da uradish sa svim tim stvarima ali je bitno samo da ih imash !! DA IH IMAAAAAASH

omg

Strpi se par dana.inace ja mogu samo da mastam o 4gb-a per day i sve to zbog wifi-a i marza bisnisa.

meni je i to dosta, sa ovom konekcijom (trenutno wifi 384/192) se ne mogu ni primaći 4GB. Sa ADSL-om 512/64 sam za 24h uspijevao doći do skoro 4GB. tako da..... 😀

To je ta prica.kod mene na papiru stoji navodno 400kbps,nekad vise nekad manje.uglavnom ova prva varijanta.

Tebi bi bilo lepo kada bi digli download na 100 terabajta i da ti je protok veze x100 i da mozhesh CEO internet da svuchesh i nikada nishta da pogledash/odslushash/ shta god da uradish sa svim tim stvarima ali je bitno samo da ih imash !! DA IH IMAAAAAASH

omg

Nisam nezahvalan skidam serije za sebe a to traje i traje 10gb mi je bilo bas taman
na moj protok 1mbit ali bice to opet:banana:

Ama kakav crni rapid. Uzmi pretplatu na newz i uzivaj.

omg

Hmmmm, ali sad ti treba 2 dana da skinesh jedan HD 720p film, a samo 2 sata da ga odgledash :trust:

Ovo nije vest za ovu sobu.
Ne nego je za prcesori i cooleri.

Ovo je prosto neverovatan potez rapida, pogotovo sto nas svesno zezaju naslovom "Download-Improvement for Premium-Users". Ako su im stvarno optereceni serveri, logicno bi bilo da otkace free usere, odnosno da ih vrate na staro, 100mb pa 2 sata cekanja. Ovako prakticno free useri i oni koji placaju mogu da skinu istu kolicinu tokom dana, jedina razlika je koliko ce to brzo uraditi. Krajnje neshvatljivo, ne moz jedan DVD skinuti.

Izgleda da cu opet da kupim jos jedan nalog pa da se nastavljam.A sto se tice skidanja i gledanja
***. necu Telekomu dzaba da placam 2100 za 1mbit protoka.I oni meni sve lepo naplate pa porez pa milina jedna.A na netu uvek nesto ima da se skida (nisam alav i nemam ideju da skidam ceo internet, volim da ima pa u buducnosti mozda nesto i pogledam)

Rekoh ja da ce sigurno da uvedu jos neka ogranicenja

Ne nego je za prcesori i cooleri.

Ovo je prosto neverovatan potez rapida, pogotovo sto nas svesno zezaju naslovom "Download-Improvement for Premium-Users". Ako su im stvarno optereceni serveri, logicno bi bilo da otkace free usere, odnosno da ih vrate na staro, 100mb pa 2 sata cekanja. Ovako prakticno free useri i oni koji placaju mogu da skinu istu kolicinu tokom dana, jedina razlika je koliko ce to brzo uraditi. Krajnje neshvatljivo, ne moz jedan DVD skinuti.

Jos bi bilo bolje i macke da vrate... Pa da se zezas i sa OCR-om kad hoces nesto ljudski da skines... K'o da je problem da ugasis i upalis modem zbog nove IP adrese... Dziziz...

Pa nije problem ako si free user ali je veliki problem ako si premium i imas vezu preko 1mbit/s.Mogu samo da zamislim kolko se nerviraju ovi u Evropi😀

Pa nije problem ako si free user ali je veliki problem ako si premium i imas vezu preko 1mbit/s.Mogu samo da zamislim kolko se nerviraju ovi u Evropi😀

opet ne znate o čemu pričate. premium users imaju garantovanu 16+mbit brzinu, dok free useri imaju max brzinu 0.5mbit :type:

Onda je situacija jasna... Premium se ne isplati!

hehe me smart :d
zato im i nisam platio harac jos od kako su izbacili kucice i macice i 3D slova :d

Kako se ne isplati??? Ajd bas da vidim kako ce da me pretekne neko kad ja pejstujem 40 linkova u flashget i legnem da spavam dok free user mora da klikce i da dezura svakih pola sata 🙂

Znaš, postoje downloaderi koji rade i sa free nalozima 🙂

USD USD USD USD USD
@psaras
oces da pastujem sliku sa 300 linkova, uopste nisam sedeo pored kompa i svi su uredno skinuti (otpakovao pre narezivanja)
Pazi kao free user ja se ne brinem za nikakva ogranicenja (4gb za dan 25 za 5 dana itd) jedino se brinem da ne obrisu linkove

Ne mogu da verujem da je ovo vec 12. put kako i ovde i na sk forumu trubim za USD (mada ni jdownloader nije los posto prelazim na Linux)

opet ne znate o čemu pričate. premium users imaju garantovanu 16+mbit brzinu, dok free useri imaju max brzinu 0.5mbit :type:

I sa 16mbit potrosi limit za 2 sata i posle toga moze da place.Kod nas nema potrebe uplacivati premium jer ovo je cist bezobrazluk.

I sa 16mbit potrosi limit za 2 sata i posle toga moze da place.Kod nas nema potrebe uplacivati premium jer ovo je cist bezobrazluk.
Kod nas nema potrebe uplacivati premium jer ovo je cist bezobrazluk.
Sa ovim se slazem 100%, barem dok nam lelekom (daj Boze) opet duplira ove godine link 😡

1 Premium korisnici nemaju samo 4GB dnevno. Tzv "burst" je i dalje moguć, ali im se svakog dana, u ponoć, "vraća" po 4GB.

2. Da bi potrošio predviđenih 30GB, korisnik sa 10Mbit vezom (da uzmemo to kao reper), može da skida skoro 8 sati. Uzgred, za korisnike sa takvom vezom, ni onih 50GB nije bilo dovoljno za celodnevni DL. O prethodnih 20-25GB da i ne govorim.

3. Kada istroši kapacitet na premium nalogu, niko ga ne sprečava da nastavi da skida kao free, ako mu baš toliko gori pod nogama.

Zaboravio sam skroz na taj usd, probao sam ga ranije ali mi nije radio...ok ako je tako, ja uplacujem premium po pola sa drugarom vec godinu ipo, izadje me 10e za 3 meseca sto je smesno a imam resume, nema sanse da potrosimo protok...mrzi me da se cimam sa usd.

1 Premium korisnici nemaju samo 4GB dnevno. Tzv "burst" je i dalje moguć, ali im se svakog dana, u ponoć, "vraća" po 4GB.

2. Da bi potrošio predviđenih 30GB, korisnik sa 10Mbit vezom (da uzmemo to kao reper), može da skida skoro 8 sati. Uzgred, za korisnike sa takvom vezom, ni onih 50GB nije bilo dovoljno za celodnevni DL. O prethodnih 20-25GB da i ne govorim.

3. Kada istroši kapacitet na premium nalogu, niko ga ne sprečava da nastavi da skida kao free, ako mu baš toliko gori pod nogama.

Za primer je bila veza od 16mb🙂Da li je sada moguce deljenje naloga ?

nije dozvoljeno, ali je moguce uz pomoc rapgeta recimo!

Za primer je bila veza od 16mb🙂Da li je sada moguce deljenje naloga ?
Nema tu neke prevelike razlike. I nemaju svi zapadno(severno, južno, kako hoćeš) od Srbije po 16Mbit linkove. 10Mbit sam naveo jer se ta brzina najviše provlačila kroz neko moje ćaskanje sa ljudima na stranim forumima (da ne ulazim u to kakvi forumi su po sredi 🙂). Naravno da ima i onih sa mnogo bržim vezama ali to je ipak neka druga priča.

No dobro, taj sa 16Mbit linkom će dozvoljenih ~30GB potrošiti za 5,5 h. Donedavno, na raspolaganju je imao ~25GB što mu je bilo još manje (4,5 h ugrubo) pa opet niko nije uložio protestnu notu RS-u zbog toga. Posle toga, sigurno neće sesti da plače već će moći da bira:
- da čeka naredni dan zbog novih 4GB
- da nastavi kao free, uz korišćenje svih "pomagala" iznesenih ovde u topiku
- i jedno i drugo

Ako pogledaš malo bolje, šerovanje konekcije je zanimljivo nama, i nama sličnima. Onima koji još uvek cuclaju brzinama koje RS daje kao free. Tu nam, isti taj RS, nikako nemože biti kriv i sigurno da neće krojiti politiku prema našim standardima.

Poslednja izmena:
Evo novo obavestenje:
The upgrading of the RapidShare infrastructure is in full progess. Due to the extent of the upgrade we are calculating to finish the job at the beginning of September. Thus, we have raised the daily premium download traffic from 4 gigabyte to 5 gigabyte.

Ocigledno ovo nece dugo trajati, izgubili bi jako mnogo korisnika.
Nije isto 25GB danas i pre godinu dana recimo. Nekada je DVD rip bio pojam, sad vec imas kolko hoces HD Blue Ray naslova. Ja sam skoro skinuo jedan film od 15GB, nikakvo skidanje gomile materijala koji necu stici ni da pogledam i sl. Generalno velicine fileova koji se skidaju su znatno porasle u zadnje vreme, logicno je da se i apetiti povecaju. Glavno je da nema smisla da zakidaju premium korisnicima zarad free usera, sto je upravo ono sto uradili i onda to nazvali "Download-Improvement for Premium-Users".

Hvala Lazo na obavestenju.Septembar nije daleko.Drago mi je sto je covek primetio da se velicina fajlova bitno uvecala (bly ripovi, igre na 2 - 3 dvd).Sve je to OK.Dok nije bilo adsl (U Ue)
bio kablovski internet pa sedi sviraj k.... po ceo dan resetujuci tupavi modem i tako jedno 2 -3 meseca, pa to dosadi i onda lepo jedan, pa dva naloga, pa milina.Ma ok ako ce nastaviti od septembra, nego me sve ovo podseti na nasu Srbiju, kad god nesto krene ok traje kratko (***.)
Nije stvar ni u gomilanju vec u komforu.Ocu da imam obecanih 10gb a sta cu ja sa tim sta ih briga.Dogadja se da po 5-6 dana i ne skidam nista pa nikom nista.Samo je komfor u pitanju jer mi je pun k..... budzenja i slicnih stap i kanap metoda.Potrosih svo vreme dovijajuci se kako da za****m rapid ovako ili onako.Platis i vozis.I super mi je.A doci ce i septembar pa cemo videti...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno