Šta je novo?

8800gts Vs Gtx260

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Uzeh od dobavljaca Gigabyte GTX260 karticu, jer sam zeleo da je uporedim u odnosu na moju 8800GTS-512.
Pustio sam par testova, a rezultati su u prilogu. Kartica je duza za oko 8 cm.
Na mom napajanju za vreme testova isto je bilo zaista hladno, dok je kartica u Vantage bila poprilicno vrela.
Jedini vidljivi skok je bio u Vantage marku, dok su ostali tu negde.
Koristio sam iste drivere, sa istim podesavanjem.
880GTS je bila overklokovana ( i jos uvek je ), a gtx260 je na def. klokovima ( videti gpu-z).

U Gridu, Bioshoku, cod4 nisam primetio nikakav dobitak u frame-ovima, jer su mi igre i sa starom letele.
Mozda je i kupim, ali kada cena bude ispof 200€.
Toliko.

Po meni je taj 8800gts 512 najbolja karta ispod 200e. Kosta isto kao i 4850, ima iste performanse, a mozda i najveci, a krajnje subjektivan razlog, je sto sam je vec imao i znam da je vrhunska. Bas taj gigabyte. Uzeo bih 4870 koji je dosta jaci, odusevio sam se kad sam video ss iz crysisa, ali je rad u maya-i nemoguc sa ati-jem. Kad ne mogu da isprave opste poznat bug u najpopularnijem programu za 3d, onda mogu da zamislim koje bih jos gluposti morao da pretrpim. Ako imas crysis baci rezultate. Inace voleo bih da vidim kako se nove karte ponasaju u cpu2 testu koji je dosao sa patchom 1.1 posto je na 8800gts 512 slow-mo.

ja gledao neki dan kod nas gigabyte 8800 gts 512 kosta 350 evra malo je falilo da se onesvjestim kad sam cuo cjenu
koje guljenje ccc

Pa i 150e je glupo dati kada se nova ati 4850 uzme za 20e manje!

Snaga 260/280 se vidi na 19x12. Sve ispod toga nije dramaticna razlika...

8800gts = 9800gtx = full g92 ,zar ne ?

gtx260 /280 / zapravo nema nikakve sustinske razlike od g92 , osim dvostrukog broja tranzistora on-die/ gtx280/.
cak je na najbednijim g92 derivatima /koji i sam posedujem, v.potpis / moguce driver tweakom otkljucati hardverski Physx.

dakle, ati 48xx je savremeniji. tacka.

@Borab: odlicno je ovo sto si uradio. Zaista

Koliko sam ja mogao da primetim vidi se razlika i kada se maksimalno forsiraju AA i AF na nizim rezolucijama!!

Takodje borab imas pohvale za iznesene rezultate i hvala na utrošenom vremenu :wave:

8800gts = 9800gtx = full g92 ,zar ne ?

gtx260 /280 / zapravo nema nikakve sustinske razlike od g92 , osim dvostrukog broja tranzistora on-die/ gtx280/.
cak je na najbednijim g92 derivatima /koji i sam posedujem, v.potpis / moguce driver tweakom otkljucati hardverski Physx.

dakle, ati 48xx je savremeniji. tacka.

Ti i dalje u svom stilu, "...ko maksim po diviziji" 😀 Kakvo "otkljucavanje" drajvera za physx?Ti si neki 'aker?A o tome da nema nikakve sustinske ralike izmedju gore pomenutih cipova, vec je bilo odgovoreno u onoj legendarnoj temi o "GTX Ultra" .

Poslednja izmena:
u redu, prosvetli me onda.

I reci mi koja je razlika izmedju g92 i d10u ?
Ako si zaista ovde da bi sirio znanje i kulturu, red je da mi objasnis, tako da i ja znam.

Nema sta da objasnjavam, imas tekstova o GT200 koliko hoces, ima cak i jedan na Benchu 😉

A ovo za PhysX sto si rekao je glupost, eno ti dve teme u Trendovima...nema tu nikakvog hakovanja, otkljucavanja niti tweakova 😉

Poslednja izmena:
Onda sacekaj. Videces da ono sto sam napisao nije netacno.
Sacekaj.

Joj izvinite zaboravio sam napisati gdje
RS - grad Bijeljina

Nazad
Vrh Dno