Šta je novo?

NF520-A2 SE Biostar i čip za zvuk

Nikolaus

Slavan
Učlanjen(a)
07.09.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus ROG Strix B550-F Gaming
RAM
2x Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX
GPU
ASRock RX 6600 XT Phantom Gaming
Storage
KINGSTON SHFS37A120G + ....
Zvuk
integrisana
PSU
Chiftec 750w
Kućište
Chiftec big tower
Imam problem sa pločom iz naslova. Pre mesec dana prvi put sam izgubio zvuk na istoj. Sve u Windowsu prikazuje da je OK (nikakve poruke o codecima, ili driverima), ali zvuka nigde. Zvučnici provereno rade (NEO SW-G25). Pošto je ploča bila u garanciji zamenim je (računar odnesen u servis, gde su zaključili isto što i ja, da je do ploče).
E sad, pitam ih dal´ je uobičajeni kvar, da menjam ploču, ili se radi o jedinstvenom slučaju. Ne uobičajena pojava. Dobro, onda čista zamena, reko´.
Juče mi se ponavlja isti problem. Šta može biti uzrok? Smeta li ovom čipu preveliki OC (AMD 4000+ na 2,95Ghz za svaki dan), ili je napajanje, ipak loša serija ploča, nešto treće...

Svasta je moguce, ali prvo probaj sam smanjivanjem kloka cpu-a, poznato je od ranije da integrisane zvucne mogu da smetaju pri kloku cpu-a.

možda je spržiš sa zvučnicima, slušalice, TV. (kratak spoj)

Poslednja izmena:
Ništa, ako ljudi sutra ponovo budu imali razumevanja za mene, u buduće smanjujem doživljaj sa klokom.

Ništa, ako ljudi sutra ponovo budu imali razumevanja za mene, u buduće smanjujem doživljaj sa klokom.

nije u pitanju OC vec same zvucne na tim jeftinim Biostar plocama i mrezne nisu nista bolje,,,a najveci problem su im SATA kablovi znaci samo malo ih savijes i gotov je...ovo sto sam rekao je sve iz licnog iskustva,ali nije sve tako crno jer ploce su zaista OK pogotovo za te pare...:smoke:

Ako se ne varam plocu si uzeo od mene? Zamenili smo onaj Venice i plocu ASUS NF4...

Tvoju Asus NF4 plocu sam ja koristio a uz nju Audigy i nisam probao integrisanu do neki dan kada sam je prodao... Instalirao sve al ne radi zvuk na njoj a to mi nisi prijavio :)
Tako da mislim da tebi nesto, tipa zvucnici, sprze taj izlaz pa obrati paznju na njih.

Nista il se javi tamo opet il mene cimni pa verovatno ce se zameniti....

Ako sam te pomesao s nekim a mislim da nisam... uf :wall:

Ako se ne varam plocu si uzeo od mene? Zamenili smo onaj Venice i plocu ASUS NF4...

Ako si ti Peđa, onda sma trgovali. Trgovina beše u Decembru, AMD 3000+, ASUS NF4 Ultra, 2x512 Kingston i MSI 7600GT za ploču iz naslova, 4000+ i Kingmax 2x1GB Kingmax.
Inače veruj mi, da kod ASUS-a zvuk nije bio ni jednog momenta problem.
PS: znam da će sad krenuti opravdano pljuvanje, ali zvuk mi se vratio posle restarta (skidao sam sa torrenta AITD za koji još nema leka, pa nisam restartovao).

Poslednja izmena:
Ako si ti Peđa, onda sma trgovali. Trgovina beše u Decembru, AMD 3000+, ASUS NF4 Ultra, 2x512 Kingston i MSI 7600GT za ploču iz naslova, 4000+ i Kingmax 2x1GB Kingmax.
Inače veruj mi, da kod ASUS-a zvuk nije bio ni jednog momenta problem.
PS: znam da će sad krenuti opravdano pljuvanje, ali zvuk mi se vratio posle restarta (skidao sam sa torrenta AITD za koji još nema leka, pa nisam restartovao).

Ma nije frka za Asusa, stavio drugu muzicku i resio problem... Dobro da ti je proradio zvuk na Biostaru
poz:wave:

Moja koleginica sa posla ima doticnu plocu vec skoro godinu dana i imala je zilion problema sa njom ali kako kazu koliko para toliko muzika. Inace njoj je iz cista mira rusila sistem svakih mesec ipo dana (ona igra karte samo na kompjuteru) tako da je iskljucena opcija da je ona nesto cackala :). Toliko o onom da su dobre za te pare, ne vidim ja tu nista dobro ;)

ја имам ову плочу већ дуже време и никад ми није направила неки већи проблем а држим је клоковану 24/7, људи често окриве погешну ствар за проблеме.

Poslednja izmena:
Ma daj šta se uzbuđuješ, mora malo i MShIt da se prdaje zajedno sa nekim AZZA-ma i Tomato splačinama...
To su dobr mašine (samo) za pasijans, provereno. :)

Moja koleginica sa posla ima doticnu plocu vec skoro godinu dana i imala je zilion problema sa njom ali kako kazu koliko para toliko muzika. Inace njoj je iz cista mira rusila sistem svakih mesec ipo dana (ona igra karte samo na kompjuteru) tako da je iskljucena opcija da je ona nesto cackala :). Toliko o onom da su dobre za te pare, ne vidim ja tu nista dobro ;)

Ma daj,znam pola tuceta ljudi sa tom pločom i niko se ne žali. Kako da ploča ne "ruši" win svakih mesec i po i to iz čista mira. Dobar je izbor za te pare i nimalo ne zaostaje za drugim pločama sa istim chipsetom.

Nazad
Vrh Dno