Šta je novo?

Radeon R700 aka 4870x2

pixell

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
380
Bliži se izlazak ATI-jeve perjanice pa sam dao sebi za pravo da otvorim ovu temu.

Nedavne glasine o boji PCB su izgleda istinite, to je upravo potvrdio i ChipHell uz kraće tumačenje TechConnect magazina.

U slikama to izgleda ovako:

Radeon_HD_4870_X2_02.jpg

Radeon_HD_4870_X2_03.jpg

U brojkama i slovima:

55nm, 2x800 Steam procesora, PLX PCI-e 2.0 bridge chip (prethodnik je imao 1.1 verziju) i po 8 Qimoda DDR5 memorijskih čipova sa svake strane, ukupno 1GB na kartici (ovo "kartica" sad zvuči smešno, gledajući veličinu PCB-a).

Poslednja izmena:
жарко ме занимају две ствари.
да ли ће делити меморију или ће се дуплирати као и до сада?
потрошња у мировању.
ако ово друго буде 4870 пута 2 онда неће да ваља никако!

kupac ove karte sigurno nema napajanje od 350-400W...

a šta je onda ono između dva gpu-a gde piše plx?

bilo bi dobro kad bi napravili 512bit memorijski interfejs, da se ipak razlikuje od 4870 crossfirea.

A jezgra zarotirana za 180 stepeni...fino izgleda karta u svakom slucaju, bolje od dual pcb-a!

pa upravo se to i svi pitaju, jer je bilo nagovestaja da se PLX chip nece koristiti...
PLX se mora koristiti da bi dva GPU-a od kojih svaki ima svoj PCIe interfejst, mogla da rade na kartici koja se ubada u jedan PCIe slot.

PLX nije most kojim se razmenjuju informacije izmadju GPU-ova, to je "sabirnica" PCIe lejnova!

Na R700 se koristi druga generacija PLX-a koja je komaptibilna s PCIe 2.0 standardom.

2x R700 = X12515 3DMark Vantage

3dmarkonnextgenphenom_02.jpg

izvor: TG Daily

ako GPU-Z dobro cita frekvencije onda su one iste kao i kod HD 4870 (750/900)!?

Poslednja izmena:
Hmm nije loše :) to je otprilike 3,5 puta više od single 4870 ako se ne varam. Pretpostavljam da onda 4870x2 skalira blizu 2x (od 4870).

Još samo da vidimo ono najbitnije: kako će se pokazati R700 u igrama.

fa37ead7-b298-474b-903f-caa5efea3f12.jpg

e9c9b4b7-7443-4c4d-a267-ea3c261f10c0.jpg

Nedjo,jel mozes da kazes zasto mislis da je ova kartica revolucija 2008 godine kako si napisao u drugoj temi?

Radeon_HD_4870_X2_04.jpg

Radeon_HD_4870_X2_05.jpg

ove slike se brze ucitavaju nego kod DAS-a u postu...

Poslednja izmena:
Znaci EMPIRE'S STRICKE BACK !!!

Samo napred AMD... Spremili smo novcanike bre. :D

Nego me nesto ovaj Yoti plasi. Kanda ce preci u AMD tabor :p:p:p, ako ni zbog cega drugog, ono zbog grafike (a vec je preso a naziva sebe Intelovcem) :d:d:d

Poslednja izmena:
IJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Pa ovo ce biti kvantna revolucija bre!

edit

Cek, ovo mi izgleda ko da mu trebaju dva napajanja?!?!?!

Poslednja izmena:
:dPrava svinja od karte :smoke:. Al će da stižu računi za struju...:zgran:

Koliko bi ovo cudo trebalo da trosi?
Da li bi moglo da predje 400W?

Jako kompleksan PCB, nece biti jeftina izrada... zna li se cena?

a stanje sa drajverima?Sta mislite da li ce se ponoviti kao sa 3870X2

Ako je suditi po stanju sa BIOS-ima, da. Ne mogu da verujem da su napravili istu brljotinu sa brzinom ventilatora kao i na HD 3850 pre šest-i-kusur meseci. Samo što je sada i gore: brzina u idle-u je 500 MHz, a trebala bi biti 160. Pisao sam Sapphire-u, čekam odgovor.

Ko zeli malo da se pozabavi, sredi problem! Da je brlja napravljena to je fakat :)

a prepoznavanje oba jezgra u svim igrama ne samo onim koje su koristili za test?Tu se 3870X2 premisljao kao udova mlada sad te vidim sad te nevidim.

Ko zeli malo da se pozabavi, sredi problem!
Brzinu sam doveo u red pomoću profila iz Catalyst-a. Ali to je samo prva pomoć, dok ne stigne zvanični 'fix'.

a prepoznavanje oba jezgra u svim igrama ne samo onim koje su koristili za test?
Ne znam tačno kakvo je stanje sada, ali čini mi se da je dosta poboljšano. Moralo bi da bude, ako ne trenutno, onda u bliskoj budućnosti. Drugačije bi se ATI teško izborio sa nVidia-nim monstrumima.

Nazad
Vrh Dno