Šta je novo?

Pravilan update nvidia drivera za graf

• Začetnik teme Začetnik teme Corey
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja se uvek pridržavam sledećeg:
1. Uninstall starih drajvera
2. Restart
3. Instalacija novih drajvera
4. Restart

Ako je graficka overklokovana (na primer pomocu riva tunera) vratis sve na default (za svaki slucaj)
Control panel/add remove programs -uninstall nvidia display driver
Restart/safe mod/ pokrenes Driver Cleaner i ocistis repove od drajvera
Restart/pokrenes instalaciju novog drajvera

I to je to...

Ja samo instaliram nove pa restart (windows) do sad nisam imao problema.
Na linuxu samo instaliram izlogujem se, restartujem X (ctrl+alt+backspace) i ulogujem, nema potrebe da se restartuje sistem.

Šta je, niko nema onu stvar da klikne na divajs, pa "update driver"? :S:

^hahah, tako zaista nisam radio ne pamtim 😛 Necu nista windozi da prepustam da radi kako ona 'oce, pa makar bilo i to.A i za to treba imati raspakovan driver, neki se ne snalaze bas s tim...
Bah, kako god ja sam cepidlaka 😀 I ocu da budem siguran da instalacija prodje kako treba.Pa makar ta procedura bila skroz suvisna...
I napominjem da je ovaj postupak koji sam postovao gore za cepidlake (ko sto sam ja 😛).
Desavalo mi se par puta da CP nece da radi, pa sam poceo da radim ovako sa Cleaner-om, i od tada nemam problema.

Poslednja izmena:
Pazi jedno...
Nvidia ne pravi više drajvere svake verzije za svaku karticu u jednom instaleru.
To znači kada skidaš drajver odabereš tvoju karticu i sajt ti ponudi poslednji drajver koji podrzava tvoju karticu.Može samo da ima i neki noviji beta.
Znači meni za moju karticu je bio drajver u decembru pa novi sad u aprilu ili maju.Sve ostale verzije nisu podrzavale moju karticu.

Control panel /uninstal
Safe mode
Driver cleaner
Instalacija novih drivera

I bre al ga preteraste... Evo pouzdano mogu da vam kazem da se najbolje instaliraju novi tako sto formatira prvo hard instalira se os i onda cepnu nove drajvere... sto je sigurno sigurno je...

dovoljan je obican setup bez uninstala...

Ja isto samo install preko postojecih i restart.

Kakve veze ima format hdd sa driverima
Unistal + Driver celaner je dovoljno za birasnje

ja inace samo install preko nikad ne brisem stare

readme iz driver cleaner-a:
Usage for Windows 2000 and Higher
nVidia:
1. Unplug nic card or modem from net or disconnect
2. Remove nvidia from add/remove programs
3. Reboot into safe mode (F8 during boot up)
4. On reboot into safe mode WinXP SP1/SP2 will auto detect and install drivers. Just let it do its thing. If you can cancel out of the auto install hardware wizard then skip the rest and run Driver Cleaner! If you can NOT cancel out of auto detect wizard then...
5. Navigate to device manager->display adapters->highlight nVidia and click uninstall or remove but don't reboot
6. Disable any AntiVirus Software (If you don't disable is than it could give trouble)
7. Run Cab Cleaner (not needed, but recommended)
8. Run Driver Cleaner
9. Empty recycle bin and reboot
10. Install the new drivers

Poslednja izmena:
ma daj to je cista nebuloza... pokrenes samo setup i to je to... nema muke da ti windows prepozna pa instalira standard vga pa onda ti krenes sa nv pa reboot pa opet reboot i tako u krug.....
Instalacija se svodi na kopiranje par dll-ova i postavljanje registry-a tako da nema poente oko tolike procedure

Ja i dalje: Uninstall+restart/Safe mode + Driver Cleaner+restart/Install 🙂

Ja se uvek pridržavam sledećeg:
1. Uninstall starih drajvera
2. Restart
3. Instalacija novih drajvera
4. Restart

ovako sam ja radio dok sam imao nvidia karticu i nikad nisam imao nikakvih problema a promenio sam 10drivera tako minumum

Pa tako sigurno nece biti problema ali ima mnogo lakse resenje a to je samo install ni tu nikad nije bilo problema

Nazad
Vrh Dno