Šta je novo?

Firefox - Resetovao mi se profil

• Začetnik teme Začetnik teme zero
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
Zakucao mi je pc, nije bilo moguce nista sem restarta na dugmence i kada sam usao u firefox prvi put nakon toga interfejs se vratio na default i naravno izgubio se bookmarks.

U C:\Documents and Settings\xxx\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\ bookmarkbackups imam moj bookmarks kao html stranice sa linkovima, e sad da li je moguce i kako da ih vratim u prvobitno stanje?

Kada radim sistem ja backup-ujem ceo Mozilla folder ali sta sada?

Poslednja izmena:
Organize Bookmarks -> Import from file? Probaj za pocetak...

Hehe radi, nije mi palo napamet, bravo, hvala!

Nema na cemu 🙂
Ali eto, nemam pojma kako da povratis add-ons, interface settings i sl...

add-ons su ostali 😉 a ovo drugo nije problem.

Zbog takvih sluchajeva treba koristiti Mozbackup. Sa njim se mogu sachuvati podeshavanja, bookmarks i skoro sve ekstenzije za Firefox. Sachuvate backup file na nesistemsku particiju i u sluchaju najgoreg imate velike shanse da ceo dotadashnji profil povratite.

Zbog takvih sluchajeva treba koristiti Mozbackup. Sa njim se mogu sachuvati podeshavanja, bookmarks i skoro sve ekstenzije za Firefox. Sachuvate backup file na nesistemsku particiju i u sluchaju najgoreg imate velike shanse da ceo dotadashnji profil povratite.
koliko puta me je samo spasao od potencijalnog samoubistva🙂
Pozeljno bi bilo backupovati Ff na svakih nedelju-dve kako u slucaju pucanja profila ne bi lupali glavom.

mali dodatak za neupucjene MozBackup omogucjava bukvalno kompletno backupovanje trenutne postavke firefoxa,sto obuhvata i sve addonove,skinove,bookmarkove pa cak i history.
pre formata harda(tj sveze postavke wina) dobro je proveriti ispravnost back upa,posto zna da se desi(gotovo nikad,ali opet) da se back up koruptuje,zato proverite da li MozBackup hocje da ucita taj backup file pa onda pocnite sa formatom.Jeste da ova mozda prevelika predostroznost smara ali barem cjete biti sigurni da cjete povratiti kompletnu postavku Ffa i da necje biti "FUUUCKKKKK" akcija 😀

Poslednja izmena:
Kod reinstalacije sistema sam uvek samo kopirao (bolje reci restore-vao) Mozilla folder iz Application Data foldera i sve bi bilo na svom mestu. Jel ima nesto sto MozBackup dodatno radi ili se postize isto?

A josh lakshe, samo sacuvati folder u C:\Documents and Settings\User Name\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles. 🙂

Da li i Mozilla 3.0 "boluje" od "gubljenja pamcenja" pri nasilnom gasenju/resetu ???

Nazad
Vrh Dno