Šta je novo?

Mis na laptopu?

dok

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2005
Poena
319
Danas sam kupio ovaj laptop MSI EX610X-046EU i ceo dan se mucim ,instaliram XP ali nemam zvuka a i mis ne radi kad ga ubodem u USB isto i na Visti ne radi mis dok zvuk radi.U cemu je caka ?Kako da proradi mis? hitno mi je jer sutra putujem ,hvala..

Tastatura na USB radi,i svi drugi uredjaji ali mis ne.

jel radi mis na desktop racunaru? ako je bezicni pogledaj ispod njega da li ima dugme za power ili reset...

Ma radi na desktop masini a na laptopu nece probao sam 2-3 misa sta da radim?

Kako je kod drugih ?Jel se samo ubode u USB ili trebaju drajveri?

Morao bi da radi odmah, barem meni radi svaki koji sam ubacio!
Ako ne izbunaris do sutra pozovi servis, ok su ljudi i najbolje ce te oni posavetovati!
Uzgred,ako ti nisu dali njihov broj kada si kupio laptop, kontaktiraj me na pm.

Kako je kod drugih ?Jel se samo ubode u USB ili trebaju drajveri?

Radi obično svaki bez drajvera, ali instalacijom istih (kod kvalitetnijih mišonja) dobijaš obično i neke dodatne opcije/podešavanja...

Poslednja izmena:
prvo da te pitam: jel radi touchpad? ako radi probaj mis na vise usb portova...ali ako ni to nece probaj da na laptopu, negde kod touchpada nadjes dugmence...kada njega pritisnes iskljuci se touchpad i aktivira mis...obicno je takvo dugmence markirano led lampciom ili slicno, mada pogledaj ispod laptopa...nisam siguran...nisam nikada imao taj model "pri ruci" ali tako je u 90% slucajeva...pozz

Danas sam kupio ovaj laptop MSI EX610X-046EU i ceo dan se mucim ,instaliram XP ali nemam zvuka a i mis ne radi kad ga ubodem u USB isto i na Visti ne radi mis dok zvuk radi.U cemu je caka ?Kako da proradi mis? hitno mi je jer sutra putujem ,hvala..

Tastatura na USB radi,i svi drugi uredjaji ali mis ne.

Udji u Device Manager i slikaj pa postavi sliku.
Pogledaj u Biosu da li ti je otkaceno Legacy USB Support - Enabled.
Da li si instalirao sve drajvere koje mozes da skines sa MSI sajta?
Pogledaj koju zadnju verziju biosa imas?
Koji OS trenutno koristis?

A jel mozes da prilkjucis na usb nesto drugo, kao napr. neki usb drive, externi HD ili tako nesto?
Izgleda mi kao da mozda nemas instalirane drivere za plocu pa ne prepoznaje USB portove.

u device manageru ukljuci prikaz hide uredjaja pa malo raymotri sta ti sve fali od drajvera za chpset, kontrolere, zvuk ..... Pobrisi sve pa ponovo instaliraj.

Mis nije bio ispravan.Ne mogu da verujem da je to bilo u pitanju,kupio sam drugi i radi.Taj sto me je namucio isto je bio nov,ali pozajmio sam jedan iz radnje reko ajd da probam i proradi iz prve.Hvala svima

Ma radi na desktop masini a na laptopu nece probao sam 2-3 misa sta da radim?

ti rece da radi na desktop-u :)
kako sad neispravan? jel to neki poseban mis, pa je pokvaren samo za laptop racunare :D

Prost zakljucak: ako je nesto novo, ne mora automatski da znaci da radi :D

Na desktopu radi preko onog adaptera,znaci ne preko usb-a,vec se bode na uobicajno mesto na ploci a nece preko usb-a.To sam zaboravio a posle celodnevne muke da ga osposobim tek sam se sutradan setio toga i otrcao do radnje da kupim novi koji je odmah proradio.Cak nisam ni Windows XP uspevao da instaliram dok je on bio uboden u usb,islo je nenormalno sporo,a u jednom trenutku se sve ukoci i tako stoji satima,kad se mis izvuce iz usb-a sve proradi ato sam slucajno uradio.Mislim da niko ne bi posumljao na misa vec bi odmah pomislio da laptop nije u redu.

Nazad
Vrh Dno