Šta je novo?

Koja ploca za PC sa e8400?

noviPCRS

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2004
Poena
304
Pozdrav svima,
interesuje me koju plocu vi preporucujete za PC sa e8400? Ostalo je ram 3GB, disk 500GB, graficka nista specijalno (8600GT) jer ne igram igrice....

Problem je u tome sto ja sada imam asus P5KC, ali asus me sve vise nervira sa svojim losim kvalitetom (bar ja imam takva iskustva) da sumnjam da cu se uskoro ponovo odluciti za asus, kod ove ploce imam mnogo problema i veoma lose radi, a trebala bi biti malo bolja!

Hvala.

probaj bios da flashujes. ako neces ass uzmi gigabyte (posluzice p35 chipset ako nemas para za p45). ali ako imas para, posto vec menjas, uzmi p45.

Poslednja izmena:
uzmi asus p5q pro necesh imati problema kao sa p5kc 100% ja je imam i prezadovoljan sam plocha je bruka a ako ne budesh imao pare uzmi P5Q ili ako budesh imao josh para uzmi p5q deluxe 🙂🙂

Pojavio se i prilicno je skup, preko 130e.:S: Mislim na LanParty DK T2RS.
Inace, na XSu kazu da je za sada jedini BIOS katastrofa, nece preko 450Mhz FSB.😛

Posto neces ASUSa, uzmi lepo neku MSI maticnu iz P45 porodice kao sto su npr. MSI P45 Neo2-FR ili MSI P45 Neo3-FR ili MSI P35 Neo2-FR od starije P35 serije. Od MSI proizvodjaca biraj iskljucivo maticne ploce sa crnim PCBom odnosno downgradeovane Platinum modele koji nisu skupi a RAZBIJAJU kako rade.

Ko nije probao doticne MSI modele molio bih da ne flejmuje i da ne lupa gluposti po forumu o njihovom kvalitetu i o/c sekciji i mogucnostima!!!

SE kod ASUS-a nije Second Edition, nego je oslabljena verzija. Ali svakako nije plocha za bacanje ima solidan OC potencijal. P5K je osnovni model, SE je oslabljna verzija, Pro je jacha verzija, Delux josh jacha itd.

I na oko se vidi koji je jachi model od ove dve.

P5K
162.jpg

P5K-SE
placas-base-intel-pb-asus-p5k-se-s775-ddr2novga-1g.jpg

@activated1:
- Jesi li probao SE ili pricas "napamet"?

o/c ~= 10%, ugradio sam ih na 10tine komada...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno