Šta je novo?

6800xt i Chieftec napajanje

• Začetnik teme Začetnik teme S-man
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

S-man

Čuven
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5700X, LC CC 120 RGB
Matična ploča
MSI B450 TOMAHAWK MAX
RAM
32 GB DDR4 G.Skill
GPU
Sapphire 7800 XT Nitro +
Storage
512 GB KINGSTON A2000 M.2, 1 TB Samsung Evo 870, 1 TB Samsung Evo 870, 2 TB Samsung Evo 870
Zvuk
Mercury 2.1, HyperX Cloud II
PSU
FSP HydroG Pro 1000W
Kućište
MS Black Widow
Monitor
Dell G2724D, AOC 24G2
Miš & tastatura
Lamzu Thorn, Dark Project Novus, Redragon Kumara, Aqirys Mira
Ostale periferije
xbox gamepad
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pre par dana moja 6600gt je zavrsila sa radom, neocekivano. Posto mi treba agp graifcka bacio sam se u potragu, ali agp graficki skoro da vise i nema. I to sto se nadje su dosta visoke cene. No, uspeo sam da nadjem novu nVidia 6800xt za nekih 2700din. Interesuje me da li se isplati da uzmem tu graficku, i jos jedna bitna stvar.
Receno mi je da 6800xt vuce dosta struje, dosta vise od 6600gt, i da Chieftec 350w nije dovoljan, da nece moci da se izbori. Koliko je to tacno?

Pozdrav

ta graficka je sporija od 6600GT, ali ti nemas izbora pa je kupi. prebalo bi sve lepo da radi...vidi da li treba da se prikaci dodatnim kablom na napajanje jer AGP slot moze da isporuci samo 25W.

Samo malo on menja 6600GT za 6800XT, a ti kazesh da je 6600 jachi, kako? Nisam pratio hardver u to vreme. Sa tom konfom ne bi trebalo da imash problema.

tako sto je taj 6800 obogaljen do besvesti...

mozda mu se posreci pa otkljuca pajpove.

mada mislim da je mnogo bolje da kupis AGP Powercolor 2600pro ddr2 od 512mb, u firmi 'w.n w.n c..pute.s' za 4k din. / imaju i sapphire /

Poslednja izmena:
onda samo jos da i magistralu da otkljuca :d pa ce mozda valjati necemu karta 😀

Trebao bi da moze da otkljuca pipe-ove na 12/6, mada XT i nije neki moder, 6800LE je bio bombona 🙂
Inace, bolje uzmi nesto drugi, a taj Chief bi za 6800 bio dovoljan.

Poslednja izmena:
Pazi pretpostavljam da pricas o onoj Biostar 6800XE 256MB DDR2 (tzv 6800XT).Prvo nije neki potrosac struje iz prostog razloga zato sto je underclockovana.Nema cak ni dodatni molex za napajanje,zato ne brini taj chieftec je vishe nego dovoljan(radi karta na kinezu od 10E isprobano).Drugo ta karta ima u sebi nv40 koji se uvek otkljucava riva tunerom.E sada ja sam dosad otkljucao 3 takve karte i sve 3 rade mesecima bez greske pa ti vidi(znaci 100% uspeha sto nije slucajnost verovatno).Nijednu nisam ni probao da malo kloknem jer je sistem hladjenja veoma budjav,ne verujem da bi izdrzao.Ako nekoga interesuje,evo 3Dmark 03 u kome sam jednu tetirao u casovima dokolice:8X3(default),12X5 i svih 16X6.
P.S. Gotovo sam 100% siguran da je kutije za te karte pravila neka nasa stamparija tj. da su uvezene u kesama pa su kod nas upakovane,jer imaju gadnu slovnu gresku na poledjini kutije(ne secam se tacno koju ali sutra mogu i da proverim).
6800XE@default 8X3.webp 6800XE@default 12X5.webp 6800XE@default 16X6.webp

Poslednja izmena:
Kod mog brata je okinuo Leadtek 6200 (onaj sto se otkljuca), posto je morao da uzmem nesto, uzeo je 6800XT od Biostara (RivaTuner priavljuje 8/3, 128bit). Probao sam da u potpunosti otkljucam karticu i RivaTuner je uredno prijavila 16/6, nije bilo artefakta u igrama, jedino sto nisam video neko ubrzanje jer mu je ostatak kompa bio krsh, 2000+, 512 DDR i neka SiS ploca.

Poslednja izmena:
Ljudi, samo da se razumemo. Ja ne menjam 6600gt za 6800xt. Pre neki dan 6600gt je da kazem po srpski "riknula". Znaci kraj za sva vremena. Inace ne bih ja uopste menjao graficku. Radila je 2god, i ja sam bio zadovoljan.

Upravo tako. Ako je rech o onom Biostarovom modelu taj ima 64bit magistralu :S:

Nop 128-bit ako je 6800XE.Ako su ove kojih trenutno ima u Telix-u,one jesu 64-bit i stvarno su dno dna ne vrede ni 270 dinara a ne 2700 🙂 .

( http://www.biostar.com.tw/app/en-us/vga/content.php?S_ID=38 ona koju sam testirao -128 bit)
( http://www.biostar.com.tw/app/en-us/vga/content.php?S_ID=40 ona koja trenutno ima u Telixu -64 bit)
O prvoj i vredi razmisliti za 2700 dinara makar je nova ima 3 god garancije i otkljucava se.
O drugoj ne vredi ni razmisliti...

Poslednja izmena:
Ja znam da sam video u telixu te 64bit i to je stvarno rupa, aj ova 128bit ko shto kazesh novo je pa josh ako se otkljuchava za te pare je ok kupovina.

Samo da dodam, ovih Biostarovih kartica 6800xt imas i u Pc-centru, 64-bitnih, 128 MB memorije, a 128-bitnih sa 256 MB memorije im je nestalo u Bg-u, ja sam jednu narucio da mi posalju iz njihove radnje u Smederevskoj Palanci. Posle te 6600gt ili uzmi ovu 128-bitnu (ako je nadjes) ili trazi nesto drugo (kao sto su gore momci preporucili 2600pro), jer sa performansama ove 64-bitne neces biti zadovoljan. I da dodam da sam jednu 6800xt 128-bitnu uzeo proslog leta za drugara, i stavili smo je na Chief 350W i bio je sasvim dovoljan, i dan-danas lepo radi.

Poslednja izmena:
radio XT na frontieru od 400W tako da necesh imati problema 😉

Ma covece, gde to da kupuje ? Samo ce se iznervirati.

Za iste ili malo vece pare imas pomenutu dve iljade sestaju, na kojoj mozes da igras krizu i sve ostale poslastice. batali dinosauruse, novo je novo.

to stoji, ali na Crysis sa 2600Pro moze da zaboravi...

mozda, ne bih znao jer ne igram nista na low 🙂

Heh, ja pre nisam mario za rezolucijama i detaljima, bilo je bitno da radi i da vidim prichu igre. Ali shto duze vism na benchu menjm stav sve vishe 😛

Potpuno se slazhem, i mogu ti rechi sada je gotovo, sad se svaka nova stvar cedi do zadnjeg MHz-aa a kad ne mozhe dalje onda krechu modovi...za sve je kriv bench!:Klanjanje

On topic: Uzmi neshto slabije slobodno, jer nit chesh izgurati 100% neke jache grafe, a i pitanje je da li mozhesh da je napojish dovoljno sa AGP-om

6800xt

Uzmi 6800XT (128bit). Nije losa graficka, a verovatno moze i da se ponesto otkljuca od vertex-a i shader-a. Imao sam biostara 6800XT i radio je na nekom 300W kinezu i to zajedno sa bartonom na 2,2GHz, sto je zlo i naopako. :smoke:

Danas sam se dodatno informisao u vezi te 68000xt sto prodaju za 2700din. Ispostavilo se da je ona od 64 bit-a. Tako da od te odustajem. Ali zainteresovao sam se za kupovinu tog ati-a 2600. Takodje, jedan drugar mi nudi polovnog ati-a x1600 (512mb, 128bit). E sad da vas pitam, kako ati stoji sa drajverima? Ja sam samo pre imao radeon 9000 i velike je probleme pravio, pogotovo u Morrowind-u.
Sad sto tice novih igara, moj racunar je vec pregrazilo vreme. Tesko da bih ista novo mogao pokrenuti (mada on noviteta jedino me interesuje Devil May Cry 4), a Crysis sam igrao na low na 6600gt, al nije bas bilo igrivo.
I da, 6600gt je roknula za vreme igranje igre Sacrifice, cuveni rpg od pre 7-8 godina.

A 2600 ddr2 je prilicno brza i od 1650 XT,
pitanje je sta ti taj prijatelj nudi jer postoje prilicni marifetluci sto se tice oznaka kartica x1600 i x1650, u najgorem slucaju je malo jaca od 6600gt, u najboljem /x1650xt / -oko 3/4 pomenutog 2600ddr2

a da ja vise ne bih fallballsovao, evo tebi jedan vrlo merodavan link za usporjedbu grafickijeh karti

http://www.gph.benchmark.pl/

Poslednja izmena:
Ajde ako znate, recite mi gde ima da se kupi ta 2600pro, moze i sajt. Meni je najbitnije da je agp, i da ako moze da se poruci postom. Do NS-a nije problem otici, ali do Bg-a mi se bas i ne ide.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno