Šta je novo?

AMD Radeon HD4850 - Gigabyte i Sapphire

^ Evo upravo ovo sto je nex odradio je super, na to sam i ja mislio, a rezolucije se samo stave iznad kao podnaslov, dosta je preglednije i nije se tesko snaci :)

^Thx :)
Tek da dodam, taj drugi grafikon moze slobodno da bude i sa jednobojnim linijama, kad vec pisu nazivi kartica pored njih.Eto i da bude bolje za vizuelni shmek :D

okaci nam xls fajl pa da od toga krenemo

A zasto ne bi testirali kartice i sa nekim slabijim procesorom? Mislim koliko ljudi ima quad core i jos klokovan na 3.6GHz...

Mislim da bi bolje bilo da se obavi i jedan CPU test sa GF280 ili 4780 i procesorima u rangu 50-250 evra.

Pa svi uglavnom testiraju sa jacim procesorom kartice da bi se na testovima pokazao pun potencijal kartica, sta da se uzme jedan E2160 i CF 4870 i onda ljudi vide slab 3dmark i pomisle da su kartice njesr* :)

okaci nam xls fajl pa da od toga krenemo

haha, *** de me nadje Maxo :D Jedino sto imam na kompu je neki stariji Open Office u kome ne mogu da napravim ovako fancy grafikon.Jedino ako prihvatate Photoshop ili jos bolje 3DStudio :d
Ae videcu da odradim to negde, ako bas treba...mada ovde sigurno ima vicnijih excelu od mene.Ne secam se kada sam ga upalio poslednji put.

I njega ima u tabeli. I dalje ne vidim konkretne predloge. OCz, to je najbolja ideja, ali grafik mora ići za sve tri rezolucije. Probaj da napraviš neko rešenje, da vidimo...

Znam da je smesno, ali ovo sam sklepao za 10 minuta u paintu.:)
Mozda ovako nesto...

Prilozi

• Tabela.JPG
    Tabela.JPG
    38.3 KB · Pregleda: 123
Znam da je smesno, ali ovo sam sklepao za 10 minuta u paintu.:)
Mozda ovako nesto...

Bolje je da u jednoj rezoluciji kartice budu poredjane jedna do druge. Predlog koji je odradio nex999 je nesto od cega bi trebalo poci, a moze i da se zavrsi sa tim predlogom. Meni je skroz OK....

EDIT: nexovom predlogu bih dodao da se kartice poredjaju po rezultatu u datoj rezoluciji i da se kartica sa testa istakne posebnim fontom (boldovan ili u nekoj boji)... Inace estetski, meni grafikoni izgledaju odlicno. Samo im preglednost fali...

Poslednja izmena:
Najbolji prijedlog do sada je ovaj od abacusa, jako pregledno i citko.

Mislim da je greška prosto u tome što pokušavaju sve karte i sve rezolucije da se strpaju u jedan grafikon; onda ima trista barova i trista nijansi koje su jako slične i svaki čas moras da letiš pogledom do legende (ako te pre toga ne uhvati epilepsija).
Odvojiti po rezolucijama/modovima kao sav normalan svet; komponente čije rezultate imamo od pre nekom neutralnom bojom, a upravo testirane karte "živom" bojom (jedne zelenom, druge crvenom); ime komponente odmah pored bara; nema više potrebe za legendom iliti "kazalom pojmova".

Mislim da je greška prosto u tome što pokušavaju sve karte i sve rezolucije da se strpaju u jedan grafikon; onda ima trista barova i trista nijansi koje su jako slične i svaki čas moras da letiš pogledom do legende (ako te pre toga ne uhvati epilepsija).
Odvojiti po rezolucijama/modovima kao sav normalan svet; komponente čije rezultate imamo od pre nekom neutralnom bojom, a upravo testirane karte "živom" bojom (jedne zelenom, druge crvenom); ime komponente odmah pored bara; nema više potrebe za legendom iliti "kazalom pojmova".

nema sanse, i sada mi treba dva sata za tabele, ako ih podelim na rezolucije to znaci 3x vise tabela i bukvalno toliko vise vremena za pravljenje istih. A i testbi imao 120 tabela, pogledaj uporedni test 8800 kartica gde sam tako radio pa vidi na sta tolici. Ne vredi, sizifov je to posao

P.s. Ljudi, hvala na predlozima, samo jos da neko to uradi u excelu a ne u photohopu :) ne moze u office programu bas sve kao u paintu :)

P.s. Ljudi, hvala na predlozima, samo jos da neko to uradi u excelu a ne u photohopu :) ne moze u office programu bas sve kao u paintu :)

Uf, mrzi me da ucim taj Excel, do sad bih uradio vec 5 puta.
Jel mozes da iskoristis to sto imas uz tri promene:
1. u svakoj rezoluciji kartice poredjane po rezultatu;
2. imena kartica sa leve strane (eliminise potrebu za raznim bojama i legendom u headeru)
3. kartica na testu posebnom bojom

Tako ne bi imao vise grafika od koliko bi inace imao. Jel je taj edit komplikovan?

@All: Ajd' neko ko je vican tim stvarima, nek' odradi gore navedeno. Ako nije problem naravno...

Pa automatizuje se Maxo; podaci se unesu samo jednom, a ostalo treba da uradi program (koji god da se koristi). Pitanje je da li su komplikovane i nečitljive tabele alternativa. Ja znam da ih ja ne gledam već neko vreme.

Roundup od 16 VGA karti je retkost i sam po svojoj definiciji nosi dosta tabela; tvoje je da kao tekstopisac i urednik za nas kao publiku probereš i odvojiš važno od nevažnog, naravno.

Cool, ajde sad onda i ja tebi da odgovorim: nađi mi program koji sve to radi automatski. Jer, sada, za jednu tabelu, jednu od četrdeset koje vidite u testu, treba uraditi sledeće.

Kopirati tabelu koja ima tri rezolucije (tri reda excel linija), puta koliko ima grafičkih u testu (x broj kolona) u template tabele koje imam na hard disku (zovu se 3xN, gde je N broj kartica koje se porede). Eventualno podesiš boje da NVIDIA ima zelenkaste i sive nijanse, a ATI crvenkaste (ali ok, to se radi samo prvi put).

Zatim, prekopirati naziv testa u naslov chart-a. Nakon copy paste-a, moraš i da pomeriš naziv charta, jer ga Excel redovno izmesti na jednu od strana, dakle, centriraš ga svaki put ponovo.

Napraviš gde će biti maksimum, a gde minimum (on je uvek nula, to se jednom fiksira) u tabeli. Ne može da ostane ista vrednost, jer su Markovi u hiljadama, Crysis u deseticama, Quake u stotinama... Dakle, uvek ponovo imaš da odrediš vrednosti.

Kopiraš tabelu, odeš u Photoshop, Ctrl-N, Ctrl-V, sačuvaš kao PNG.

Pa onda opet u glavnu veliku tabelu, ideš sledeći select od 3xN...

Automatizovano zar ne? Jedna tabela se radi jednako dugo koliko mi je trebalo ovo da iskucam, pa puta 40... E sad, zamisli da ovo što sam napisao gore, zbog izmeštanja svake rezolucije posebno - radim 120 puta! Sorry, ali radije ću da čekam septembar. Ko ne vidi rezultate, do tada će imati originalnu tabelu.

Ili nađi program (koji god da se koristi), koji mi (bar malo, ako ne potpuno) automatizuje posao...

Da, možda je bolje sa leve ako se bude radilo na ovaj način ( konkretno u ovom testu je bio problem sa 2 nijanse svetloplave i 2 nijanse narandžaste ali to je sada nebitno)

I još nešto što bi eventualno malo olakšao posao oko testiranja. Po meni je nepotrebno imati 4-5 karti u istom testu koje su dosta blizu po performansama, konkretno:

- 8800GT TOP, 8800GTS 512, 8800GTS TOP, 8800 ULTRA, 9800 GTX ..

Bar jedna od ovih (možda i dve, manje aktuelne npr.) bi mogla da se izbaci iz testiranja, dobilo bi se malo na preglednosti. Npr 8800 ULTRA mislim da većini nije nešto bitna, i možda 8800GTS TOP jer je veoma blizu 9800GTX-u .... Šta znam... :wave:

edit- naravno ovo je predlog samo kada se testira neka nova karta kao sad 4850, ne kada je test gomile istih kao onaj 8800 roundup.

Poslednja izmena:
Prosto ne mogu da verujem da to sve radiš u photoshopu...

Excel, napraviš recimo tako da je prvi sheet za unos podataka; dalje napraviš po jedan sheet za jedan test - znači jedan sheet je 1680x1050 NOAA NOAF na primer. Taj sheet preuzima podatke iz onog prvog sheeta gde ih unosis. Na taj način imaš formirane testove u kojima su rezultati poodvajani. Sada na osnovu svakog testa možeš da napraviš grafikon (koji opet može biti stavljen u skript koji reaguje na dugme da ti ne bi morao to rucno da radiš). Google će ti naći VBA skripte koji mogu da podbace gotov bitmap kao pozadinu - sami stupci ne moraju da budu nužno urađeni sa fancy 3D efektima (što će reći da je excelovo iscrtavanje sasvim dovoljno). Generalno ima tušta i tma gotovih skripti za VBA - te uradi mi grafikon na dugme, te snimi mi ovo, uradi mi ono.

Poslednja izmena:
Verujem da i bez skripte na sajtu postoje automatizovana rešenja, ali mi nije jasno na šta tačno misliš? Da iz prvog "sheet-a" Excel podataka u koji unosim podatke, svaki 3xN deo podataka vežem za posebnu tabelu koja bi se nalazila na recimo drugom "sheetu", pa da ih u excelu ima 40 ili 120? Ako na to misliš, to možda i nije loša ideja, s tim što bih onda uvek za taj fajl morao da imam isti broj kolona, da ne bih morao da prerađujem svaki grafikon. Nije loša ideja (mada mislim da se nismo 100% razumeli, ali sam bar dobio hint), samo da vidim da li je to uopšte izvodljivo tj. da li Excel neće pući ako bude pun grafikona... :) Ali opet onda moram da klikćem na svaki grafikon u tom drugom ili trećem sheetu, pa da ih kopiram u Photoshop, jer, iskreno, you lost me kad su u pitanju VBA skripte.

VBA skripte su visual basic skripte koje se nalaze u tom excel fajlu i manipulišu podacima koje si uneo.

Može da se uradi i to da na prvoj strani uneses podatke, grupišeš ih po rezolucijama (tj. testovima) i uradiš VBA skriptu (ne ti, očigledno :D ) koja će da automatski kreira nove sheetove, kopira podatke tamo kao odvojene rezolucije i okida drugu skriptu koja opet crta grafikon. Rezolucija (iliti "test") se kopira na drugi sheet, jer se onda lako prepusti VBA skripti da detektuje koja polja su prazna, a koja popunjena i na osnovu popunjenih da krene da generiše grafikon (aka, ne moraš da imaš uvek isti broj kolona) - koristi se samo isto pravilo - da li se podaci tumače po x ili y osi. Ako i treba nešto da se adaptira oko količine podataka, subseta na osnovu kojeg se radi grafikon, to se sve radi na tom prvom sheetu koji je interfejs za unosenje podataka i određivanje granica, parametara i sl (ako ih ima).

Lepo, sve zvuči extra, ali ja i dalje ne znam kako to da implementiram. Pokušaću da izguglam, pa javljam šta sam uradio.

Ok, otišli smo u drugu krajnost. Ali poenta je: investiraj malo vremena u neke stvari, da bi na duže staze uštedeo sebi vreme. Ko ume da programira, napravi sebi progamčić koji sve to odrađuje, čuva rezultate svih testova u bazi - ti samo unosiš nove podatke i biraš sa čime će šta da se poredi; grafikon se generiše (sa svim efektima kakave želiš) i automatski baca u fajl kojeg god formata želiš - photoshop ti tada ni ne treba. Evo ti gomila rent-a-coder ljudi ovde u podforumu programiranje, ne mora striktno VBA da bude u pitanju :)

Pa da, samo ja ne znam da programiram, u tome je stvar.

Stavi Sticky u sobu "Programiranje". Neko ce vec to da uradi za dz, za kralja i otadzbinu, mislim za Benchmark i forum :D
A i ti ces manje da se cimas. Nisam imao ideju da se onoliko cimate kad pravite grafikone...

Poslednja izmena:
Jos jedan predlog za chartove

Prilozi

• CHART.ZIP
    3.1 KB · Pregleda: 85
Hvala mINUS, samo još da takav grafik mogu da dobijem a da vuče source iz oblika tabele kakvu sam postavio gore. Jel možemo tako nešto da uradimo?

Nazad
Vrh Dno