Šta je novo?

Koji UT da kupim

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Dvoumim se izmedju 2004 Editor's Edition i 3.
Da li ce mi UT3 raditi na barem 1440x900 i neki medium na 512KBp/s bez laga, koji se vishe igra na netu i da li postoje dobri SP, MP i co-op modovi?
Inache postavio bi u podforumu shta da kupim ali nisam video za igre.

Poslednja izmena:
Radiće ti UT3 i na highest u toj rezoluciji, nije on uopšte toliko prezahtevan ko što je napravljena fama onomad.

Ama radi meni lepo u sp ali mi se deshavalo u igraonici da igram UT3 i puknem snajperom pomerim se desno i onda se tek pojavi trag metka, znachi prodje sekund i neshto od mog okidanja i pojavljivanja metka na serveru, a sada da li ce tako neshto da se deshava na dzinovskim VCTF i onim drugim mapama sa vozilima.

Nadam se da se zezate :)
Netkod prenosi samo informacije o položaju i kretanju igrača i projektila, a kakvo je filtriranje tekstura kod tebe i da li si stavio AA ili ne, to se sa druge strane "ne vidi" :)

Pa recimo da igra gleda kretanje igracha i projektila ako sam ja stavio detalje na high server ce morati da mi poshalje teksture mp charactera tog igracha.

Zašto bi slao teksture kad ti to sve imaš na hard disku? Ako već i koristiš neki custom content, on će biti sinhronizovan sa ostalim igračima pre nego što partija počne, baš kao u svim drugim MP pucačinama.

Komunikacija u multiplejeru se svodi samo na prenos informacija o kretanju i koliziji objekata (i to ne da se prenose kompletne informacije o modelima karaktera, nego se kaže model taj i taj, i podrazumeva se da su modeli isti na svim mašinama). Za sve oko grafike i modela brine se isključivo tvoja mašina, jer zna o kom modelu igrača se radi i ima ga na lokalnom disku i zna i šta treba da crta. Eventualno može biti jači protok ako se fizika nagruva na maksimum, al tu opet grafika ne ulazi u priču nikako.

Poslednja izmena:
Ne znam kakva je situacija sa UTom, ali je u nekim igrama dozvoljeno korišćenje custom modela. Tada se taj novi model učitava svima koji su na serveru ukoliko dozvole skidanje novog sadržaja. U Team Fortressu 2 se na primer skidaju avatari igrača (što je smešno u pogledu informacija koje se prenose). U tom istom TF2 ima i opcija da se zabrani skidanje bilo kakvog custom sadržaja (zvukovi, slike i sl), pa pretpostavljam da ima slična opcija u i ostalim igrama koje podržavaju tako nešto.

U svakom slučaju, traži pure servere jer se na njima ne nalazi ništa od dodatnog sadržaja ili blokiraj download tog dodatnog sadržaja ukoliko takva opcija postoji. To je bar filozofija iza svih modernih mp igara.

UT 2004 ili UT3? Definitivno UT3 ;)

Poslednja izmena:
ja na 512/64 nemogu da se spojim na UT 3 servere... samo me izbaci dok se konektujem i nishta vishe :wall:

Nazad
Vrh Dno